Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismerj meg bennünket! A martfűi Damjanich János Általános Iskola projektcsoportjának bemutatkozása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismerj meg bennünket! A martfűi Damjanich János Általános Iskola projektcsoportjának bemutatkozása."— Előadás másolata:

1 Ismerj meg bennünket! A martfűi Damjanich János Általános Iskola projektcsoportjának bemutatkozása

2

3

4 Azén nevem Sike Zsolt. Most 13 éves vagyok és a martfűi 7
Azén nevem Sike Zsolt. Most 13 éves vagyok és a martfűi 7.c osztályba járok. Nekem 1 lánytestvérem van. A szabadidőmet edzéseken szoktam tölteni. Nincsen kedvenc tantárgyam vagy kedvenc együttesem. Kedvenc focicsapaton a Juventus, kéziből az MKB Veszprém. Focisok közül Alessandro Del Piero-t és Gialunigi Buffon-t tartom kedvenc focistámnak, míg kézisek közül Carlos Perez. Az hobbim a gitár és a sport. My name’s Zsolt Sike. I’m 13 ears old and my class is 7.c. I’ve got a sister. I haven’t got a favourite subject or a group. My favourite sport is skiing. My favourite football group is Juventus. My favourite football players’re Alessandro Del Piero and Gialunigi Buffon. My favourite handball player is Carlos Perez. My hobbies are playing the guitar and sport.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Ismerd meg iskolánkat! Az iskola bemutatása

17 Iskolánk 2007. 09. 01. óta egységes iskolaként működik, a helyi középiskolával közösen.
Tagintézményként hozzánk tartozik a mezőhéki Páldi János Általános Iskola is, ahol jelenleg 5 gyermek tanul, összevont csoportokban. Idén 540 tanuló kezdte meg alapfokon a tanévet 51 pedagógus irányítása mellett. es tanévben az alsó tagozaton 12 osztályban tanulnak a gyerekek. Az egész napos oktatásban délelőtt tanítási-tanulási folyamat zajlik, majd ebéd után pihenés-játék következik. 14 órától a házi feladatot oldják meg a tanulók, a tanítók irányításával, segítségével. Felső tagozaton 10 osztály van. Számukra a délutáni tanulásra napközis foglalkozáson és tanulószobán van lehetőség. Iskolánkban már első osztálytól lehetőségük van a gyerekeknek idegen nyelvet tanulni. A választható nyelvek: az angol és a német.

18 Számos tanórán kívüli foglalkozás is várja a gyerekeket a délutáni időszakban osztályig a társastánc is beépül az órarendbe. Több osztály teljes létszámmal vesz részt a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola oktatásában. A gyerekek nagyon megkedvelték ezeket az órákat. Ezen kívül katolikus, református hittanon, bibliaismereti foglalkozásokon is részt vehetnek. Népi játszóházban készíthetnek természetes anyagokból játékokat. A sportolni vágyók kosárlabdaedzésre is járhatnak. Sportversenyeken is összemérhetik erejüket ( pl. duatlon, atlétika verseny).A tehetséges tanulók iskolai, levelezős, körzeti, megyei tanulmányi versenyeken vehetnek részt ( pl. szavaló, ének, matematika, magyar, idegen nyelv). Első osztálytól negyedik osztály félévig szöveges értékelést kapnak a szülők a gyermekeik előrehaladásáról. Tanulóink a Művelődési Központ szervezésében színházba, moziba, és filharmóniai előadásokra járnak. Az iskolai és a városi könyvtárban bővíthetik tudásukat. Az alsó tagozatos gyerekek is bekapcsolódnak az iskolai előadásokba, például az ünnepségeken és a mesejátékban is szerepelnek. Évenként kétszer gyűjtenek nagy lelkesedéssel hulladékot, aminek összegével hozzájárulnak az osztálykirándulásuk költségeihez. Vannak olyan osztályok, akik gesztenyét is gyűjtenek ilyen célból. Nagyon szorgalmasak a gyerekek különböző társadalmi munkákban is, például a Delikát pályázatra is nagyon sokat gyűjtöttek, amiből megépül városunkban a játszótér. Minden tavasszal nagy szeretettel várjuk az óvodásokat. Ilyenkor részt vesznek egy-egy tanítási órán az elsősöknél, ismerkednek a hellyel, a szokásokkal. A tanító nénik, bácsik is meglátogatják a leendő elsősöket az óvodákban. Majd ősszel az óvó nénik is eljönnek az iskolába megnézni, hogyan sikerült a beilleszkedésük. Nyáron az alsósok számos lehetőséget kapnak a szervezett kikapcsolódásra: erdei iskolába, kézműves táborba, alsós iskolai táborba mehetnek a gyerekek.

19 Iskolánk a 2008/2009-es tanévben megszervezi: - az utcai futóversenyt,
Hatodik osztály végén a diákok szintfelmérő tesztet írnak mindkét nyelvből, amely a következő évi csoportbesorolásuk alapját képezi. Hetedik osztálytól évfolyami szinten történik a nyelvi bontás. Mindenki a tudásszintjének megfelelő csoportban tanul, így lehetőséget kap az esetleges felzárkózásra. A legjobbak a 8. osztály végén az alapfokú nyelvvizsgát is letehetik. Az 5. osztályokban a törvény által előírt nem szakrendszerű foglalkozások biztosítják a felzárkózást. Itt tanulási technikákat ismernek meg a tanulók, melyek segítik az önálló tanulásukat. Hagyományunk már minden évben a Madarak és fák napjának megszervezése, ahol különböző állomásokon kell a gyerekeknek feladatokat megoldaniuk. A sport varázsa: Felső tagozatos tanulóink az 5-8.osztályban heti 2,5 órát mozoghatnak testnevelés órákon. Ehhez jól felszerelt szertárak biztosítják a megfelelő sporteszközöket. A Mártírok úti tornacsarnokban, a Május 1. úti tornateremben valamint az atlétika pályán zajlanak a testnevelés órák, a házibajnokságok és az edzések. Tanulóinknak ebben a tanévben röplabda és foci házibajnokságot szervezünk. A város alábbi szakosztályi edzésein vehetnek részt az érdeklődők: kézilabda, kosárlabda, labdarúgás,karate, tenisz. Az Úszó és Triatlon Klub, a Modern Táncműhely foglalkozásai, a természetjárók túrái további mozgási lehetőségeket jelentenek diákjainknak. Iskolánk a 2008/2009-es tanévben megszervezi: - az utcai futóversenyt, - a duatlont, - a triatlont, - az atlétika versenyt, - valamint a mezei futóversenyt. A téli időszakban sítábort és korcsolyázást is tervezünk a sportot szerető és mozogni vágyó diákjainknak.

20 Lakóhelyünk, Martfű bemutatása
Ismerd meg városunkat! Lakóhelyünk, Martfű bemutatása

21 Martfű Jász-Nagykun-Szolnok Megye egyik legfiatalabb települése.
A Tisza kanyar mentén, a folyó bal partján, a megyeszékhelytől, Szolnoktól 20 km-re, a fővárostól Budapesttől pedig 120 km-re helyezkedik el Magyarország keleti részén. Területe 22 km2, Közel 7100 ember lakik itt. Az őskortól lakott hely volt. A közelben talált szarmata és honfoglalás kori sírok is bizonyítják, hogy az itt lévő területek alkalmasak lehettek átkelésre, halászatra, letelepedésre. Az 1920-as évek végén a kedvező természeti adottságok felkeltették egy cseh nagyvállalkozó, Bata figyelmét is aki itt felépített egy korszerű cipőgyárat, a későbbi Tisza Cipőgyárat, ami nagy mértékben befolyásolta településünk életét, fejlődését. Később még egy sörgyár és egy növényolajgyár is megnyitotta kapuit. Napjainkban az idegenforgalom és a gyógyturizmus fejlődése is megindult. Ezt bizonyítja a nem régiben megépült termál szálló és kemping, és a hamarosan megnyíló gyógyfürdő is. A városban sok kis vállalkozás is működik. Városunk kulturális és sportélete is igen sokszínű és magas színvonalú. Lehetőség van focizni, kézilabdázni, karatézni, triatlonozni, teniszezni. A Városi Művelődési Központban egy majdnem kötetes könyvtár is működik. Ez az intézmény ad helyet számos kulturális rendezvénynek. Itt működik már több éve a sok szép sikert elért jazz-balett illetve néptánc csoport, és itt van lehetőség különböző szakkörökre is beiratkozni.

22 www.isi.martfu.hu www.martfu.hu
Ha felkeltettük érdeklődésedet, a következő weboldalak megtekintését ajánljuk: You can find more information:


Letölteni ppt "Ismerj meg bennünket! A martfűi Damjanich János Általános Iskola projektcsoportjának bemutatkozása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések