Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53."— Előadás másolata:

1 Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hudown@downalapitvany.hu A Támogatott Ügyintézés Projektet támogatja a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Kódszám: 41321/ 185, Szerződésszám: 2497/5/2013

2 Már vége a jó időnek, de ez nem ok arra, hogy szabadidőnkben otthon punnyadjunk, és az sem törvény- szerű, hogy a hidegebb napokkal együtt beköszöntsön a nátha!

3 Együnk az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket ! A piacon roskadoznak a standok az őszi gyümölcsök és zöldségek súlya alatt szőlő, dió, mandula, birsalma, körte, alma, fekete retek, padlizsán, cukkini, sütőtök, póréhagyma, kelkáposzta, savanyú káposzta……. naspolya

4 Olcsó és egészséges a tea ! Igazi antioxidáns bomba! Lehetőleg cukor nélkül fogyasszuk, esetleg mézzel! A munka utáni délutáni teázással akár az otthonunkban is varázsolhatunk meghitt teaház-hangulatot teacserje

5 Szakadó esőben azért ne menjünk sétálni ! De az ősz teljes pompáját, színeit, fényeit csak a természetben lehet igazán kiélvezni. Ha hétvégén jobb az idő, csináljatok néhány szendvicset, egy-két termosz teát, és irány az erdő! A mozgás jót tesz a keringésnek és a tüdőnek sem árt, ha a városi szmog helyett friss levegőt szippant be. Ezek együtt, megspékelve egy jó társasággal, sokkal de sokkal vidámabb, mintha otthon tespednénk! Mert könnyen megfázhatunk!

6 Ha inkább a meleget választod… Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, egyre kevésbé van kedvünk kint lenni, de valami mozgás kell, így nagyobb szerepet kapnak a torna, vagy edző termek Ha nincs kedved aerobikozni, vagy éppen kondizni, választhatod a zenés táncot is! A tánc során, miközben jól szórakozol a felesleges kilók is szinte észrevétlenül olvadnak le rólad Ha inkább a nyugalmat keresed, és érdeklődsz a jóga iránt, ez az időszak ideális, hogy kipróbáld a jógát is, az biztosan jól átmelegít.

7 Ősszel is igyunk elegendő folyadékot ! Annak ellenére, hogy hidegebbre fordult az idő, nem szabad elfelejtkezni az elegendő folyadékfogyasztásról! A fűtés miatt a levegő szárazabb lesz, ezért is fontos, hogy a száj- és garatüreg nyálkahártyáját nedvesen tartsuk, és a kórokozók ne tudjanak megtelepedni rajta !

8 Legyünk mindig kipihentek, aludjunk eleget ! A pihenés nagyon fontos! A betegségek elkerülése érdekében időt kell adni szervezetünknek a pihenésre. Elegendő alvás nélkül az immunrendszer könnyen legyengülhet

9 Kerüljük el a fertőzéseket, gyakrabban mossunk kezet ! Ebben az időszakban hemzsegnek a vírusok az ajtókilincseken, a közlekedési eszközök kapaszkodóin, a lépcsőkorlátokon, és egy kézfogással is könnyen terjedhetnek. Ezért haza érkezés után az első mindig a kézmosás legyen !

10 Öltözködjünk az évszaknak megfelelően ! Ahogy egyre lejjebb csúszik a hőmérő higanyszála, úgy kell egyre melegebben öltöznünk! Óvjuk testünket a lehűléstől, így több energiája jut a kórokozók elleni védelemre Könnyű megfázni ősszel, amikor hirtelen változik az időjárás, ezért öltözködjünk rétegesen. Ha kimelegszünk, aztán nekivetkőzünk, hamar megbetegedhetünk, de meggyógyulni már sokkal nehezebb és lassabb folyamat

11 Előzzük meg az őszi megfázásokat, legyünk fittek egészségesek ! és vidáman


Letölteni ppt "Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53."

Hasonló előadás


Google Hirdetések