Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:"— Előadás másolata:

1 www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745
Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:

2 Iskolánk története, a kezdetek:

3 Iskolánk története, a kezdetek:
Iskolánk, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium 1938 óta jelentős szerepet tölt be a térség mezőgazdasági szakképzésében.

4 Képzéseink Intézményünk fő profiljába tartozik a gépészet, az erdészet és a környezetvédelem, szakiskolai szinten a mezőgazdasági gépész, erdészeti szakmunkás, húsipari termékgyártó, dísznövénykertész, kertész szakmák magas színvonalú oktatása.

5 Arany János Hátrányos helyzetű tanulók
Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium OM: Szakközépiskolai ágazati képzés Mezőgazdasági gépész Környezetvédelem- vízgazdálkodás Erdészet és vadgazdálkodás Élelmiszeripar Szakiskolai képzés Erdészeti szakmunkás Húsipari termékgyártó Dísznövénykertész Kertész Gazda, mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó pék Arany János Hátrányos helyzetű tanulók Kollégiumi és Szakiskolai Programja

6 Szakközépiskolai ágazati képzés 9-12.évfolyam
Mezőgazdasági gépész ágazati képzés Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés Élelmiszeripar ágazati képzés Arany János Kollégiumi Program (AJKP)

7 Mezőgazdasági gépész ágazati képzés (Mezőgazdasági gépész technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év

8 A szakmában végzett tanuló részt vesz az agrárágazati géprendszerek, gépek, berendezések, eszközök kiválasztásában, üzemeltetésében, karbantartásában és javításában. Irányítja, végrehajtja a mezőgazdasági termelés (növénytermesztés, kertészet, állattartás) gépi munkáit, biztosítja a műszaki feltételeket.

9 Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés (Környezetvédelmi technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év

10 Önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát, koncentrációját, a kiértékelt eredmények alapján meghatározza a tennivalókat. - Elmélet aránya:60% - Gyakorlat aránya:40% - Gyakorlóhelyek: tantermi és laboratóriumi körülmények (2 saját labor) - Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges - Vizsga: Komplex vizsga

11 Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés (Erdészeti és vadgazdálkodási technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év

12 Az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás és a természetvédelem területén szükséges kompetenciákkal rendelkezik és alkalmas középfokú végzettséget igénylő munkakörök ellátására. Ezeken a területeken alkalmas középszintű vezetői feladatok ellátására, vagy vállalkozóként önálló munkavégzésre illetve annak megszervezésére.

13 Élelmiszeripar ágazati képzés (Élelmiszeripari technikus) OKJ 54 541 02 Képzési idő: 4+(1) év

14 Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszer-ipari üzemekben vagy laboratóriumokban az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt.

15 Szakiskola szakképző évfolyam 9-11. évfolyam
Mezőgazdasági gépész Erdészeti szakmunkás Húsipari termékgyártó Dísznövénykertész Kertész Gazda Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó Pék

16 Mezőgazdasági gépész OKJ 34 521 08 Képzési idő: 3 év

17 - A szakmában végzett tanuló alkalmas lesz a mezőgazdasági erő- és munkagépeket, önjáró betakarítógépeket, mezőgazdasági rakodógépeket előkészíteni üzemeltetésre, beállítani, az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre.  - A tanuló képes lesz a fenti gépek javítására, karbantartására.

18 Erdészeti szakmunkás OKJ szám: 34 623 01 Képzési időtartam: 3 év

19 Az erdészeti szakmunkásképzés célja: az erdő- és vadgazdálkodás számára olyan megfelelő biológiai ismeretekkel, széleskörű műszaki és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek biztosítása, akik az erdő- és vadgazdálkodás során előforduló, technikusi képzettséget nem igénylő valamennyi feladatot, munkafolyamatot képesek önállóan elvégezni.

20 Húsipari termékgyártó OKJ 34 541 03 Képzés idő: 3 év

21 A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.

22 Dísznövénykertész OKJ 34 622 01 Képzési idő: 3év

23 - 3 éves képzés - Gyakorlatok az iskola tangazdaságában és külső kertészetekben - Szabadföldi, fásszárú és növényházi dísznövények megismerése,gondozása, termesztése - Növényszeretet, gondosság, kitartás, jó állóképesség

24 Kertész OKJ 34 622 02 Képzési idő: 3 év

25 - 3 éves képzés - Gyakorlatok az iskola tangazdaságában - Zöldség-, gyümölcs-, szőlő- és dísznövénytermesztés - Növényszeretet, gondosság, kitartás, jó állóképesség

26 Gazda OKJ 34 621 01 Képzési idő: 3 év

27 A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

28 Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó OKJ 34 811 02 Képzési idő: 3 év

29 - A mezőgazdasági gazdaasszony családi gazdálkodási rendszerben, elsősorban őstermelői körülmények között megszervezi, irányítja és elvégzi a kertészeti növények termelésével, a gazdasági és egyéb háziállatok tartásával, gondozásával, a termékek értékesítésre előkészítésével, értékesítésével kapcsolatos munkákat. Intézkedik a készletek, ételek, italok, takarmányok, vegyszerek stb. beszerzéséről, tárolásáról. - Falusi vendéglátóként komplex szolgáltatást (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) biztosít. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, népművészeti lehetőségeit.

30 Pék OKJ szám 34 541 05 Képzési idő: 3 év

31 - A pék képes együttműködve munkahelyi vezetőivel, szakemberekkel, munkavállalókkal, bármely sütőipari termék kiváló minőségű előállítására úgy kisüzemben, mint nagyüzemben.

32 Kollégium Az iskolához tartozik egy 250 férőhelyes központi és egy 80 férőhelyes külső helyszínen lévő modern kollégium, amely négyágyas világos, tágas szobákkal és szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló lehetőségekkel várja vidéki tanulóinkat (számítógépterem, klubszoba, jól felszerelt tornacsarnok, konditerem áll a diákok rendelkezésére).

33 Kollégium

34 Arany János Kollégiumi Programok/ AJKP, AJKSZP/ Képzési időtartam: AJKP 1+4 kód: 51 AJKSZP: 3 év kód:

35 Arany János Kollégiumi Programok
Programba kerülés feltételei: Halmozottan hátrányos helyzet, A képzés idejére kollégiumi bentlakás vállalása Amit a program kínál: Ingyenessé tett taníttatás keretében: - AJKP 1+4 év /előkészítő évvel érettségi megszerzéséig gondozza, segíti a tanulót/ - AJKSZP 3év / államilag elismert szakmunkás bizonyítványhoz segíti a tanulót/

36 Arany János Kollégiumi Programok
A programok által kínált lehetőségek: A beutazáshoz ingyenes bérlet Ingyenes étkezés és kollégiumi elhelyezés Tanulmányi eredmény függvényében biztosítjuk a jogosítvány megszerzését Jutalomtáborokban való részvételi lehetőség Ingyenes tanulmányi kirándulások Nyelvvizsga megszerzésének támogatása Évente két alkalommal ruhapénz

37 Diákélet az iskolánkban

38 Diákélet az iskolánkban

39 NYÁRI SZAKMAI RENDEZVÉNYÜNK Nemzetközi Traktorhúzó Verseny

40 Hajdúböszörmény, Radnóti u. 3. 4220
Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Hajdúböszörmény, Radnóti u


Letölteni ppt "Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések