Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Leonardo Da Vinci Program

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Leonardo Da Vinci Program"— Előadás másolata:

1 Leonardo Da Vinci Program
Berlin Leonardo Da Vinci Program

2 Rübeling+Klar Dental Labor Berlin

3 (képek a laborról kívülről)
A program által 2hónapot töltöttem a Rübeling+Klar Dental Laborban, Berlinben. Minden részlegen dolgoztam, 2hetente volt részleg váltás: Protetika Cad-Cam Kerámia Fémlemez (képek a laborról kívülről)

4 Első hét Protetika Harapási sablon, egyéni kanál készítése, ezek voltak az első feladataim, megegyező módon készítetem, mint az itthon tanlaborban tanultam. Utána dolgoztam két napot a gipszelőben és egy napot a törésjavítási részlegen.

5 Második hét Protetika (teljes felső és részleges alsó kivehetőfogsor)
Öntő akrilátos eljárással készült

6 A kész munka

7 Harmadik és negyedik hét Cad-Cam
Ezt a technológiát itt próbáltam ki először. Sokat tanultam itt a cad-camről. Szkennelő program Szkennelő gép

8 Itt használt anyagok: Cirok (fenti kép) Titán (lenti kép)

9 Itt használt eszközök:
kidolgozó eszköz, kézi frézgép (jobb lenti kép) kidolgózó gépek, fréz helység (jobb fenti kép) artikulátor (bal lenti kép)

10 Ötödik és hatodik hét Kerámia
Eddig az itthoni tanlaborban nem volt mód kipróbálnom a kerámiázást, de itt két hétig a kerámia részlegen dolgozta és kipróbálhattam hasonló módon dolgoztak itt is mint otthon. Itt a cad- cam részlegen megtervezett és elkészített cirkon és titán sapkákra készítettem anatomikus kerámia leplezést. (képek munka közben)

11 Bal oldali képen a kerámia kályhák egy része látható.

12 Munkáim ezen a részlegen

13 Hetedik és nyolcadik hetem Fémlemez
Ezen a részlegen fémlemezeket készítettem, tervezéstől a mintázáson át a kidolgozásig, nagyon élveztem itthon is a fémlemez készítést, de kint még jobban megszerettem van pár eltérés a tervezés és a mintázás során ami más mint az itthoni tanlaborban tanultak. megtervezett fémlemez

14 A megtervezett és a megmintázott fémlemez (lent)
Dublírozás (fent)

15 A kész munkám

16 A labor vezetősége és mi

17 Berlin, Spree folyó: Molecule Man
A város Amikor tehettük várost néztünk rengeteg nevezetességet meglátogattunk. Berlin, Spree folyó: Molecule Man Az amerikai szobrász, Jonathan Borofsky 30 méter magas alkotása. Az egy egységet alkotó három aluminium figura Borofsky szerint azt mutatja, hogy a valószínűség világában mind ember, mind molekula létezik és ebben a világban minden kreatív és spirituális hagyomány egyetlen célja a teljesség és egység megtalálása lehet.

18 A Berlini Dóm a második világháborúban jelentős károkat szenvedett  és csak az 1990-es évek közepén állították helyre a központi részét. A központi rézkupola körülbelül 98 méter magas. A gazdagon díszített, lenyűgöző belsőt Raschdorf tervezte a 20. század fordulóján. Az aranyozott díszítések, mozaikok és szobrok nagy része a mostani dóm helyén állt korábbi templombelsőből származik. A XVI-XVIII. századból valók az uralkodói síremlékek és szarkofágok. Ilyenek az orgona alatt  található Nagy Választófejedelem és felesége Dorottya, valamint János Cicero választófejedelem és III. Frigyes sírhelyei. Ezekkel szemben kaptak helyet a másik oldalon I. Frigyes és felesége, Zsófia Charlotte szarkofágjai. A dóm alatt található a Hohenzollern-kripta, ahol mintegy 90 porosz uralkodó és arisztokrata díszes sírhelye kapott helyet.

19 A Győzelmi oszlop(Grosser Stern): a neve magyarra fordítva nagy csillagot jelent, ami arra utal, hogy egy csillag alakú forgalmi csomópont közepén helyezkedik el. Ez a diadaloszlop, ami kilátóként is üzemel 67 m magasból tárja elénk Berlin városát, élvezhető a csodálatos kilátás. Jelképe ez azon híres eseményeknek, mikor Németország győzelmet aratott a dánok, osztrákok, és a franciák felett.(1864, 1866, )

20 Az Olimpiai Stadion: az 1936-os olimpiai játékokra készült épület eszmei szerzője March. A stadion 90000nézõ befogadására képes, a körülötte található sportlétesítmények zöme is ekkor épült. Az Úszóstadion a 70-es években készült, ami az Olimpiai Stadion mellett helyezkedik el.

21 A Brandenburgi kapu: mára már a német egyesülés, egység jelképe, ám régen ez a kapu, pont a különálló, két német köztársaságot volt hivatott jelezni. Langhans terveit követve emelték ezt az óriási kaput között. 65,5 m-es szélességével, 26 m-es magasságával tekintélyt parancsoló, és igen szembetűnő jelenség ban építették hozzá a csarnokokat, továbbá érdekessége még, hogy, régen vámhatárként működött. A kapu tetejét díszítő négyesfogat, a győzelem istennőjével Schadow alkotása, ami 1793-ban vált a kapu részévé. Napóleon a szobrot zsákmányként magával vitte, ám Blücher tábornok csapataival visszaszerezte azt a német népnek.

22 Sanssouci egy volt porosz királyi kastélyegyüttes Potsdamban, Berlintől mintegy 40 kilométerre nyugatra, Brandenburg szövetségi tartományban. A kastélyt és a hozzá tartozó park alapjait Nagy Frigyes tette le 1744-ben. Georg Wenzeslaus von Knobeldorff a király vázlatai alapján látott neki 1745-ben a kastély megtervezésének. A korabeli európai udvarokkal összehasonlítva szerény késő barokk ill. rokokó palota Kobelsdorff fő műveként tartják számon és két év alatt készült el. A „porosz Versailles-ként" emlegetett rezidenciát és a hozzá tartozó kerteket az UNESCO 1990-ben a világ kulturális örökségének részévé nyilvánította. Az egyemeletes palota 97 méter hosszú és 15,4 méter széles, a homlokzaton híres felirat olvasható: Sans, souci - gondtalanul.

23 Köszönöm a lehetőséget hogy részt vehettem ebben a programban!
Készítette: Verbai Zsófia


Letölteni ppt "Leonardo Da Vinci Program"

Hasonló előadás


Google Hirdetések