Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet 2010. feb.02.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet 2010. feb.02."— Előadás másolata:

1 Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet 2010. feb.02.

2 Tervezett osztályaink: 11.a-Erősáramú elektrotechnikus 11.a-Erősáramú elektrotechnikus 11.c-elektronikai technikus 11.c-elektronikai technikus 12.c-automatikai műszerész/technikus 12.c-automatikai műszerész/technikus

3 Az erősáramú technikus a villamosenergia-ellátás területén építési és üzemeltetési feladatokat végez, részt vesz építmények villamos rendszereinek kivitelezésében, a rendszer üzembe helyezésében és üzemeltetésében, a villamosenergia-ellátás területén építési és üzemeltetési feladatokat végez, részt vesz építmények villamos rendszereinek kivitelezésében, a rendszer üzembe helyezésében és üzemeltetésében, szakirányú gyakorlattal különböző szolgáltatási feladatokat lát el (villanyszerelés, motortekercselés, háztartásigép-szerelés stb.), szakirányú gyakorlattal különböző szolgáltatási feladatokat lát el (villanyszerelés, motortekercselés, háztartásigép-szerelés stb.), közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek üzemeltetésében, közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek üzemeltetésében, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet. képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet.

4 Automatikai műszerész/technikus önállóan, vagy mérnöki irányítás mellett irányítástechnikai, elektronikai eszközöket tervez, fejleszt és ezeket szereli, üzembe helyezi, üzemelteti, karbantartja és javítja. önállóan, vagy mérnöki irányítás mellett irányítástechnikai, elektronikai eszközöket tervez, fejleszt és ezeket szereli, üzembe helyezi, üzemelteti, karbantartja és javítja. közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek fejlesztésében, közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek fejlesztésében, pneumatikus, hidraulikus vezérléseket alkalmaz, pneumatikus, hidraulikus vezérléseket alkalmaz, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet. képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet.

5 Fontos: A technikusi végzettséget a műszerészi vizsga letétele után iskolarendszeren kívüli tanfolyam elvégzésével lehet letenni. A technikusi végzettséget a műszerészi vizsga letétele után iskolarendszeren kívüli tanfolyam elvégzésével lehet letenni. Ennek időtartama 2-3 hét Ennek időtartama 2-3 hét Összköltsége kb. 20 eFt Összköltsége kb. 20 eFt Tervezett időpontja: a műszerész vizsga (június) utáni augusztus, ill. szeptember. Tervezett időpontja: a műszerész vizsga (június) utáni augusztus, ill. szeptember. 15 fő jelentkezése esetén megszervezzük. 15 fő jelentkezése esetén megszervezzük.

6 Elektronikai technikus önállóan vagy mérnöki irányítás mellett részt vesz analóg és digitális elektronikai, műszer- és méréstechnikai áramkörök, készülékek tervezésében, elvégzi ezek szerelését, üzembe helyezését, üzemeltetését, karbantartását és javítását, önállóan vagy mérnöki irányítás mellett részt vesz analóg és digitális elektronikai, műszer- és méréstechnikai áramkörök, készülékek tervezésében, elvégzi ezek szerelését, üzembe helyezését, üzemeltetését, karbantartását és javítását, részt vesz mérnöki felkészültséget nem igénylő fejlesztési részfeladatok elvégzésében, részt vesz mérnöki felkészültséget nem igénylő fejlesztési részfeladatok elvégzésében, közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek fejlesztésében, közreműködik számítógépes rendszerek működtetésében és az alkalmazott szoftverek fejlesztésében, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, munkajogi, gazdasági és vállalkozási ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet. képzettsége alapján alsószintű vezetői, illetve magasabb szakmai felkészültséget igénylő munkaköröket is betölthet.

7 Jelentkezés Végleges jelentkezés április végén Végleges jelentkezés április végén Most csak a szándék felmérése történik Most csak a szándék felmérése történik

8 Mit szeretnénk ? Jó lenne, ha a kialakult osztályszerkezet alapvetően nem változna meg. Jó lenne, ha a kialakult osztályszerkezet alapvetően nem változna meg. Ha egy-egy szakmára aránytalan (tehát nem a teljes létszám 1/3-nak megfelelő ) jelentkező lesz, akkor a döntésnél figyelembe vesszük: Ha egy-egy szakmára aránytalan (tehát nem a teljes létszám 1/3-nak megfelelő ) jelentkező lesz, akkor a döntésnél figyelembe vesszük: tanulmányi előmenetel tanulmányi előmenetel osztályközösség egyben tartása osztályközösség egyben tartása

9 Külön a 12.c-ről Itt nagyon lényeges, hogy együtt maradjon az osztály, mert a várható előrehozott nyelvi érettségik miatt osztályváltás esetén nem tudunk a nyelvi órák alatt mit kezdeni a tanulóval. Itt nagyon lényeges, hogy együtt maradjon az osztály, mert a várható előrehozott nyelvi érettségik miatt osztályváltás esetén nem tudunk a nyelvi órák alatt mit kezdeni a tanulóval.


Letölteni ppt "Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet 2010. feb.02."

Hasonló előadás


Google Hirdetések