Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország természeti kincsei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország természeti kincsei"— Előadás másolata:

1 Magyarország természeti kincsei
Szelei Viktor 12. Magyarország természeti kincsei 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

2 Az Aggteleki Nemzeti Park
Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország negyedik, ben alapított nemzeti parkja. Elhelyezkedése a Sajó és a Hernád folyó között fekszik A nemzeti parkon belül található Magyarország egyik legszebb cseppkő barlangja az Aggteleki Cseppkőbarlang. Védett növényei: tornai vértő, osztrák sárkányfű, leány kökörcsin, korai fehér szegfű, kakas mandikó, égerliget. A nemzeti park területén rengeteg védett állat él szám szerint 413. 1. 3.

3 2. 4.

4 A Hévízi-tó A hévízi-gyógytó természetvédelmi terület kiterjedése a saját véderdejével együtt 50 hektár. Az első gyógyfürdőt gróf Festetics György építtette fel. Nyáron celsius fok télen fok körül van. 2003-tól a világörökség része. 3. 5.

5 6. 4.

6 Az Ilona-völgyi vízesés
Az Ilona-völgyi vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes vízesése. Az Ilona-patakból zúdul le 10 méteres magasságból az Ilona-völgy falán. A vízeséshez a kirándulni vágyóknak tanösvény is van kiépítve. 5. 7.

7 6. 8.

8 Az Ócsai tájvédelmi körzet
Az Ócsai Tájvédelmi Körzet területe hektár ebből fokozottan védett hektár. Ritka növények és állatok: Lápi csalán, Lápi békabuzgány, orchideák, csengettyűvirág, kőris, égerláp, mocsári teknős, hamvas rétihéja,bölömbika, kabasólyom. 7. 9.

9 8. 10.

10 A Margit-Sziget Budapesten belül külön városrész néhány épületen kívül teljesen természetes sziget. itt vannak a Domonkos rendi kolostorromok Szent Margit sírja. (Minden év január 18-hoz közel eső vasárnapon szabadtéri ünnepi szentmise helyszíne). A Platinus strandfürdő a Nemzeti Sportuszoda a víztorony és a zenélő kút is itt található 9. 11.

11 10. 12.

12 11. KÖSZÖNÖM A FIGYELMET FORRÁS Wikipédia


Letölteni ppt "Magyarország természeti kincsei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések