Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével"— Előadás másolata:

1 Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
Dr. Rácz Gábor CEDATIO Pénzügyi Tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. 1022 Budapest, Tövis u. 6.

2 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
Tartalom A szakértő helye a folyamatban A szakértő státusa, feladata A szakértő tevékenysége A szakértői értékelés szempontjai 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

3 A szakértő helye a folyamatban
Irányító Hatóság Hitelesítés Hitelesítési javaslat Közreműködő Szervezet Részjelentés Szakmai Szakértő Szakmai Szakértő Magyar Államkincstár 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

4 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
A szakértő státusa A Közreműködő Szervezet (KSz) tanácsadója Szerződéses viszonyban áll Független a kedvezményezettektől és azok partnereitől, beszállítóitól Szakmailag független a KSz-től 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

5 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
A szakértő feladata A szakértő feladata a project teljeskörű, sikeres megvalósulásának támogatása 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

6 A project teljeskörű, sikeres megvalósulása
a jóváhagyott tartalommal a jóváhagyott ütemezéssel, határidőkkel a jóváhagyott költségkereteken belül az EU és a magyar támogatási- és elszámolási szabályok betartásával előreláthatóan és biztonságosan minden elemében ellenőrizhető és dokumentált módon 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

7 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
Felelősség A project megvalósítója és felelőse a támogatott A támogató egy általános beszámoltatási (minőségbiztosítási) rendszert működtet A szakértő(k) a támogató minőségbiztosítási rendszerének részei Kicsit sarkosan: a szakértő a támogatott minőségbiztosítási rendszerének folyamatos és megfelelő működését követi 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

8 A (z építési/szerelési) project lépései
Előkészítés Közreműködők kiválasztása (műszaki ellenőr, ajánlati felhívás és kiviteli tervek elkészítése) Kivitelező kiválasztása Kivitelezés, (rész)teljesítések Műszaki átadás Üzembehelyezés 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

9 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
Előkészítés Célok, indikátorok Tanulmányterv(ek) Elvi építési engedély Engedélyezési terv, építési engedély Terület megszerzése Partnerségi viszonyok Finanszírozási feltételek (Project szervezet) 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

10 Közreműködők és kivitelező kiválasztása
Versenyszabályok szerint - az esetleges versenykorlát hitelesen igazolandó Kompetenciák dokumentálása Eljárási szabályok betartása Szerződés tartalma (jóteljesítési garanciák, teljesítés - részteljesítés, díjazás módja, fizetési feltételek) PPP, összevont kivitelezés problémái 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

11 CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.
Kivitelezés Projectirányítás - nyomonkövetés, jegyzőkönyvek Beruházói értekezletek - jegyzőkönyvek Tervezői művezetés - megállapítások, intézkedések Műszaki ellenőrzés - megállapítások, intézkedések Építési napló Problémák, kockázati tényezők értékelése, kezelése Project-tábla, nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

12 Mérföldkövek, részteljesítés
Készrejelentés, jegyzőkönyv Műszaki ellenőri, tartalmi teljesítésigazolás (készültség, minőség, hiányok, eltérések, stb.) Beépített eszközök beazonosíthatósága, átvétele Részletezett számlák (mellékletek) - az ajánlat, a költségvetés és a project-költségvetés fő sorainak megfelelően (is) PPP esetén ugyanez Nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

13 Műszaki átadás, üzembehelyezés
Készrejelentés, jegyzőkönyv Műszaki átadás jegyzőkönyve, hiánypótlások, határidők Műbizonylatok, garancia-dokumentációk Szakhatósági engedélyek Üzembehelyezési jegyzőkönyvek Indikátorok Nyilvántartásba vétel, aktiválás Nyilvánosság 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

14 A szakértői értékelés lépései (vázlat)
Dokumentáltság gyors-ellenőrzése A végzett tevékenységek értékelése A résztvevők kiválasztási eljárásának, alkalmazásuk feltételeinek vizsgálata Az elért eredmények értékelése Horizontális szempontok Ráfordítások (számlák) Átfogó értékelés, javaslatok 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.

15 Figyelmüket megköszönve: Dr. Rácz Gábor vezérigazgató
CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt. 1022 Budapest, Tövis u. 6. Tel/fax: +36 (1) , +36 (1) 2006. május CEDATIO Pénzügyi tanácsadó és Vagyonkezelő zRt.


Letölteni ppt "Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével"

Hasonló előadás


Google Hirdetések