Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki."— Előadás másolata:

1

2

3 Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény

4 Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki helyreállító terv a következő összegekbe fog kerülni: 700 milliárd dollár az amerikai helyreállító tervben + a már kiadott 500 milliárd + azok az euró milliárdok, amelyeket az európai kormányok adnak az Európában válságba került bankoknak

5 Hogy csak egy áttekintést megpróbáljon felvázolni arról, hogy ez pontosan mit is jelent, a tévénéző a következő számítást végezte el: “A Földbolygón 6,7 milliárd ember él. Ha csak az amerikai tervben szereplő 700 milliárd dollárt vesszük, és ezt elosztjuk a Föld lakosainak számával, 6,7 milliárddal, akkor az lakosonként 104 millió dollárra jön ki fejenként.”

6 “Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.” “Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.” Következtetésképpen a következőt mondja: “Nekem úgy tűnik, hogy valódi probléma merül fel a vagyon felosztásával kapcsolatban.”

7 Ha Franciaország esetét vesszük a 26 milliárd euróval, amelyet a kormány ruházott be az adófizetők pénzéből: 26 milliárd 60 millió lakosra: az annyi mint 433,33 millió euró fejenként. Ha egy négytagú családot veszünk, az 1,733 milliárd családonként.

8 Ekkora összeggel a családok bőven vissza tudták volna fizetni jelzálog tartozásaikat, és akkor nem robbant volna ki válság. Még egy jóval szerényebb összeggel is megtehették volna ugyanezt, ráadásul a fogyasztást is fellendíthették volna.

9 A válság azonban itt van, és a kormányok csak gúnyolódnak rajtunk. A pénz azokhoz vándorol, akik spekulációikkal veszítik el a mi pénzünket, így nem marad már semmi az embereknek.

10 Ha gondolod, küldd el ezt a számítást mindazoknak, akiket ismersz.

11


Letölteni ppt "Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki."

Hasonló előadás


Google Hirdetések