Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára."— Előadás másolata:

1 MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára

2 Szükséges egy megfelelő szerveren regisztrálnia, itt az Ultraweb-hez (uw.hu) adjuk meg az útmutatást: Az Ultraweb-en való regisztrációhoz szükséges egy (nem Ultraweb-es) cím !! A címen kattintson a Regisztráció - ra, majd olvassa el a házirendet – remélhetőleg elfogadja – ekkor regisztrálhat. A regisztráció eredményeképpen kap egy címet, valamint 400MB tárterületet amelyen elhelyezheti címen elérhető honlapját. A tárterület ftp címe: MySQL adatbázis készítéséhez 20MB tárterület áll rendelkezésére, amit a címen bejelentkezve tud elérni. Az uw jelszavát, amit a regisztrációnál megadott címére küldtek, változtassa meg! Az , ftp és MySQL szolgáltatások eléréséhez az uw jelszava szükséges! Bejelentkezés az ftp szerverre:

3 Az uw-re (saját loginnévvel) való bejelentkezés után a menüből a MySQL oldalt választjuk majd az adatbázis létrehozása gombot:

4 Figyelem, a kapcsolódási példa mindenkinek egyedi! továbblépés az adatbázis létrehozásához:

5 Az adatbázisra kattintunk : és egy 3 mezős táblát hozunk létre „Vevok” néven:

6 A mezők specifikálása, majd a tábla mentése következik

7 És itt láthatja a tábla jellemzőit: Ha minden rendben, „megszületik” a tábla: A táblában a mezők neve: Datum, Nev, szoveg

8 A HTML form, ami létrehozza a „kérdőívet”: Vevok Vevők hozzászólásai Név: " > Hozzászólás: Ide kell majd beszúrni a php kódot Ezek is a php kódhoz tartoznak A form-ban a változók neve: hNev, hSzoveg A php kóddal kiegészített form elérése:

9 A php kód, ami a „Vevok” tábla és a „kérdőív” közti kommunikáció egy részéért felelős: A csillagok helyére, a ’ ’ jelek közé a jelszót írja! Érték átadása HTML formból PHP-be Érték átadása PHP-ből a DB Vevok táblájába

10 A „Vevok” tábla WebForm-kiiratása, Excel és Word fájlba való exportálása

11 A „Vevok” tábla lekérdezése (Nyau szövegű rekordok)


Letölteni ppt "MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések