Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Hajdúböszörmény www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Hajdúböszörmény www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745."— Előadás másolata:

1 Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Hajdúböszörmény Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:

2 Iskolánk története, a kezdetek:
1920-as évek második felében vetődött fel az elemi iskola elvégzése után a fiatalok további képzésben vegyenek részt, mely elsősorban a mezőgazdasággal foglalkozott.

3 Iskolánk története, a kezdetek:
Így indult el, 1938-ban, iskolánk első képzési formája, a gazdasági ismétlő iskola. Az eltelt évtizedek alatt iskolánk fokozatosan fejlődött és bővült, a képzési forma és tartalom időről - időre a változott az igényeknek megfelelően.

4 Képzési szerkezet környezetvédelmi
A fő irányvonal mai napig a mezőgazdasági szakképzés. Ezen túlmenően: élelmiszeripari környezetvédelmi szakképzések is várják a hozzánk jelentkező fiatalokat.

5 Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola
Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola OM: Szakközépiskolai ágazati képzés Mezőgazdasági gépész Környvéd- vízgazdálkodás Erdészet és vadgazd. Élelmiszeripar Szakiskolai képzés Mezőgazdasági szakmacsoport Élelmiszeripari szakmacsoport Arany János Hátrányos helyzetű tanulók Kollégiumi és Szakiskolai Programja

6 Szakközépiskolai ágazati képzés 9-12.évfolyam
Mezőgazdasági gépész ágazati képzés Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés Élelmiszeripar ágazati képzés Arany János Kollégiumi Program (AJKP)

7 Mezőgazdasági gépész ágazati képzés (Mezőgazdasági gépész technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év

8 Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés (Környezetvédelmi technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év Gyakorlati helyszínek: - iskolai labor - külső terep hulladék gazd., szennyvíztisztító telep

9 Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés (Erdészeti és vadgazdálkodási technikus) OKJ 54  Képzési idő: 4+(1) év Gyakorlóhely: Nyírerdő Zrt. Guthi - erdészet Hajdú-erdő Kft Iskolai tanumányi vadászterület

10 Élelmiszeripar ágazati képzés (Élelmiszeripari technikus) OKJ 54 541 02 Képzési idő: 4+(1) év

11 Szakiskola szakképző évfolyam 9-11. évfolyam
Mezőgazdasági gépész Erdészeti szakmunkás Húsipari termékgyártó Dísznövénykertész Kertész

12 Húsipari termékgyártó OKJ 34 541 03 Képzés idő: 3 év
Gyakorlati képző helyek: Gasztro-hús Kft. Mg-i Zrt, Hb, sertés vágóhíd IMKI-FOOD Kft. Biharnagybajom Böszörményi Baromfi-feldolgozó Kft Eszel Kft, Hb

13 Mezőgazdasági gépész OKJ 34 521 08 Képzési idő: 3 év
Gyakorlóhelyek: Iskolai tanműhelyek Hajdúdorogi Bocskai Növterm. Kft - BÉKE Agrárszövetkezet - Hajdúböszörményi Mezőgazdasági Zrt Hortobágyi Nonprofit Kft Formula Kft, Hb

14 Dísznövénykertész OKJ 34 622 01 Képzési idő: 3év
Gyakorló helyeink: Iskolai szabadidőpark Sóvágó Kertészet Margaréta Kertészet Mészáros díszfaiskola,

15 Dísznövénykertész OKJ 34 622 01 Képzési idő: 3év

16 Kertész OKJ 34 622 02 Képzési idő: 3 év
Gyakorlati képző hely: Az iskola kertészeti gyakorlója

17 Erdészeti szakmunkás OKJ 34 623 01 Képzési idő: 3 év
Gyakorlóhelyek: Nyírerdő Zrt Vilmányi-Fa Kft Iskolai vadászterület

18 Szakközépiskolai szakképző évfolyam ( érettségi után)
Környezetvédelmi technikus Mezőgazdasági gépésztechnikus Erdészeti és vadgazdálkodási technikus

19 Erdészeti és vadgazdálkodási technikus OKJ 54 623 01 Képzési idő: Érettségi után:2 év
Külsős gyakorlóhelyek Nyírerdő Zrt Vilmányi-Fa Kft Iskolai vadászterület

20 Mezőgazdasági gépésztechnikus OKJ 54 623 01 Képzési idő: Érettségi után:2 év  
Gyakorlóhelyek: Iskolai tanműhelyek Hajdúdorogi Bocskai Növterm. Kft - BÉKE Agrárszövetkezet - Hajdúböszörményi Mezőgazdasági Zrt Hortobágyi Nonprofit Kft Formula Kft, Hb

21 Környezetvédelmi technikus OKJ 54 850 01 Képzési idő: Érettségi után: 2 év
Gyakorlati helyszínek: - iskolai labor - külső terep hulladék gazd., szennyvíztisztító telep

22 DIGITÁLIS KÖZÉPISKOLA
Képzési idő: 4 év Célunk a felnőttek érettségihez juttatása, munka és család mellett. Sajátos távoktatási modellel biztosítjuk az oktatást. A tanulók interneten tartják a kapcsolatot a tanárokkal, konzultációk csak két hetente vannak, szombati napokon. A képzés tandíjmentes.

23 Leonardo-program Gyakorlati lehetőségek bővítéseként a Leonardo da Vinci, és a Szakiskolai mobilitási program keretében már 6 éve szervez iskolánk külföldi nyári gyakorlatokat Németországban. A projekt keretében Eu finanszírozás mellett lehetőség nyílik évente főnek nyelvi, szakmai és kulturális felkészítésére, egy másik Eu tagország mezőgazdaságának munkavégzés közbeni megismerésére.

24 Leonardo-program Dolgozhatnak a Rostock környéki farmokon, erdőgazdaságban és családi vállalkozásoknál. A kint töltött 4-8 hét alatt munka közben tanulhatják a nyelvet, megismerhetik a német gazdaság működését a mezőgazdasági termelésük sajátosságait és új technológiákkal ismerkedhetnek.

25 Leonardo-program A megszerzett kompetenciákról EUROPASS Mobilitási Igazolványt kapnak, ennek Segítségével már többen találtak megélhetést külföldön és kerültek versenyelőnybe a hazai munkaerőpiacon. Iskolánk még hosszú időn keresztül tervezi a program folytatását, ezzel is segítve a versenyképes tudás megszerzését.

26 Felnőttképzés A nappali szakképzésen túl, intézményünk képzési profilja a felnőttképzésre is kiterjed. Több éve sikeresen szervez OKJ bizonyítván nyújtó szakmai kihelyezett tanfolyamokat a mezőgazdasági szakmaterületen belül. Az ÚMVP kertében a felnőttképzésben résztvevő hallgatóknak lehetőségük nyílik 100%-ban támogatott, ingyenes tanfolyami részvételre, szabadon választott képzések, illetve egyéb mezőgazdasági támogatásukhoz kötött kötelező szakmai tanfolyamok tekintetében.

27 Felnőttképzés Közkedvelt tanfolyamaink közzé tartozik Aranykalászos gazda Mezőgazdasági vontató vezető Mezőgazdasági erő, és munkagépkezelő Növényvédő, méregraktár kezelő Fakitermelő Méhész Ezeken kívül számos egyéb mezőgazdasági szakképzést kínálunk a tudásukat bővíteni vágyóknak. 52/

28 Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Program (AJKP,AJKSZP)
2005-ben indult el intézményünkben a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjainak rendszere. A programok célja a középiskolai kollégiumi eszközrendszer segítségével biztosítani, hogy a jelenleginél lényegesen nagyobb arányban tanulhassanak eredményesen nappali tagozatos, érettségit adó szakközépiskolai és gimnáziumi osztályokban (AJKP). A legszegényebb, legképzetlenebb szülők gyermekei szerezzenek államilag elismert szakmunkás bizonyítványt (AJKSZP).

29 Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Program (AJKP,AJKSZP)
Az AJKP-ban, iskolánk vállalja, hogy egy felkészítő év után, a város szakközépiskoláiba vagy gimnáziumába beiskolázza, és az öt éves program keretében nappali tagozatos osztályokban érettségi bizonyítványhoz segíti a tanulókat. Az AJKSZP esetében városunk bármely szakiskolájába felvételt nyert és kollégiumi bentlakást vállaló tanulók esetében, szakmunkás bizonyítvány megszerzését segíti elő.

30 Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Program (AJKP,AJKSZP)
Az Arany János Kollégiumi Programon az egy éves előkészítő év után a program érettségivel zárul. A szakképzős osztályainkba felvételt nyert, HHH-s szülői háttérrel rendelkező és a képzés idejére kollégiumi bentlakást vállalók pályázhatnak az Arany János Kollégiumi – szakiskolai programra (AJKSZP). Az AJKP-ba 2014.február 14-ig lehet jelentkezni. Az AJKSZP-ba való jelentkezési határidő:

31 Kollégium Az iskolához tartozik egy 250 férőhelyes és egy 50 férőhelyes modern kollégium, mely négyágyas világos, tágas szobákkal és szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló lehetőségekkel várja vidéki tanulóinkat.

32 Kollégium

33 Iskolánk környezete Az iskola környékét szépíti egy 2009-ben kialakított és átadott díszpark, mely igényes és kedvelt pihenőhelye diákjainknak.

34 Iskolánk környezete

35 Könyvtárunk

36 Diákélet az iskolánkban DÖK
Az egész tanév során iskolánk diákönkormányzata igyekszik színes programokkal szórakoztatni tanulóinkat. Néhány kiragadott példát mutatnak be a következő képek a teljesség igénye nélkül:

37 Diákélet az iskolánkban Verébavató a 9-es tanulók befogadása

38 Diákélet az iskolánkban Vetélkedők, diszkó

39 Diákélet az iskolánkban Széchenyi hét

40 Diákélet az iskolánkban Vidámballagás

41 NYÁRI SZAKMAI RENDEZVÉNYÜNK Nemzetközi Traktorhúzó Verseny 2013.08.

42 Felvételi követelmények
Általános iskolai eredmények alapján rangsorolunk. Szakközépiskolában: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, biológia %-ban. Az egészségügyi alkalmasság megléte az adott szakmára vonatkozóan. A felvételi elbíráláskor előnyt jelent, ha a tanuló gyakorlóhelyre vonatkozóan tanulószerződéses fogadónyilatkozattal rendelkezik.

43 EGYÉB INFORMÁCIÓ A gyakorlataink az iskolában, képzett szakoktatóinkkal, illetve külső partnereinkkel kötött együttműködési megállapodás és tanulószerződés kereteiben zajlanak. Az iskolai gyakorlati oktatáshoz, tanműhelyek, géppark, kertészet, labor és tangazdaság tartozik.

44 EGYÉB INFORMÁCIÓ A KRESZ oktatási tantervi követelmény.
Tanulóink életkorának megfelelően segéd - motorkerékpár-, mezőgazdasági vontató és személygépkocsi vezetői engedélyt szerezhetnek. Az intézmény valamennyi tanulója számára biztosított a mezőgazdasági vontató vezető jogosítvány kedvezményes megszerzése.

45 EGYÉB INFORMÁCIÓ Szakközépiskolai osztályunkban angol - német (választható) idegen nyelvi oktatás folyik. Az informatika minden osztályban kötelező tantárgy. Közép és emeltszintű érettségire készítünk fel.

46 Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és
Nyílt napok: november 4220. Hajdúböszörmény Radnóti u.3. JÓ SZÉCHÉNYISNEK LENNI!


Letölteni ppt "Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Hajdúböszörmény www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745."

Hasonló előadás


Google Hirdetések