Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására."— Előadás másolata:

1 „A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására

2 2010. december 1-én Salgótarjánban, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ, mint konzorciumvezető két választott partnerével, 2010. december 1-én Salgótarjánban, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ, mint konzorciumvezető két választott partnerével, az oktató-képző J.L. SEAGULL Szakképző Iskolával, valamint az oktató-képző J.L. SEAGULL Szakképző Iskolával, valamint az első határon átívelő, az UNESCO által elismert Európai- és Globális Geopark hálózathoz tartozó Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft-vel közösen, az első határon átívelő, az UNESCO által elismert Európai- és Globális Geopark hálózathoz tartozó Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft-vel közösen, alap- és középfokú oktatási intézményekkel és nonprofit szervezetekkel együttműködve, alap- és középfokú oktatási intézményekkel és nonprofit szervezetekkel együttműködve, Palócföldi ládafiók – építő közösségek Salgótarján térségében címmel – hátrányos helyzetű célcsoportok bevonásával az egész életen át tartó tanulásért - közös kompetencia és készségfejlesztő projekt megvalósítását kezdte meg. Palócföldi ládafiók – építő közösségek Salgótarján térségében címmel – hátrányos helyzetű célcsoportok bevonásával az egész életen át tartó tanulásért - közös kompetencia és készségfejlesztő projekt megvalósítását kezdte meg.

3

4 Célunk a hátrányos helyzetű lakosság, illetve a fiatalabb korosztály helyi kötődésének, környezettudatosságának erősítése, a hátrányos helyzetű lakosság, illetve a fiatalabb korosztály helyi kötődésének, környezettudatosságának erősítése, digitális és nyelvi kompetenciájának fejlesztése, munkaerő-piaci helyzetének javítása, digitális és nyelvi kompetenciájának fejlesztése, munkaerő-piaci helyzetének javítása, szűkebb környezetünk, a szülőföldünk természeti és kulturális örökségünk megismertetése. szűkebb környezetünk, a szülőföldünk természeti és kulturális örökségünk megismertetése. a projekt során közel 1600 fő számára 237 foglalkozási alkalmat biztosítsunk. a projekt során közel 1600 fő számára 237 foglalkozási alkalmat biztosítsunk.

5 Célcsoportjaink A hátrányos helyzetű, rendszeres munkát nem végzők, álláskeresők, inaktívak A hátrányos helyzetű, rendszeres munkát nem végzők, álláskeresők, inaktívak A nonformális, informális tanulás iránt érdeklődő diákok A nonformális, informális tanulás iránt érdeklődő diákok

6

7 A kezdetek Az eredeti elképzelésekhez, illetve a pályázati anyagban foglaltakhoz képest, az egyes szakmai megvalósítók személye, néhány tervezett foglalkozás tematikája, anyagköltségének áttervezése, illetve egy tervezett foglalkozás átnevezése megtörtént. Az eredeti elképzelésekhez, illetve a pályázati anyagban foglaltakhoz képest, az egyes szakmai megvalósítók személye, néhány tervezett foglalkozás tematikája, anyagköltségének áttervezése, illetve egy tervezett foglalkozás átnevezése megtörtént. A képzők, szakkörvezetők kiválasztásánál igyekeztünk salgótarjániakat, illetve a környéken élőket előnyben részesíteni. A képzők, szakkörvezetők kiválasztásánál igyekeztünk salgótarjániakat, illetve a környéken élőket előnyben részesíteni.

8 Átalakítások Tavaly június 30-án Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlési határozata alapján a JAMKK megszűnt. Tavaly június 30-án Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlési határozata alapján a JAMKK megszűnt. Július 1-jétől az intézmény feladatkörét teljes egészében a 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. vette á. Július 1-jétől az intézmény feladatkörét teljes egészében a 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. vette á.

9 Az arculati elemek szintén változtak – a projekt kezdetén még előre nem látható „újratervezés” következett - nem csak a konzorciumvezető működési formájának megváltoztatása miatt. Közben az Új Magyarország Fejlesztési Terv projekt neve Új Széchenyi Terv-re változott, amely magával vonta a projekt teljes arculatának megváltoztatását is. Az arculati elemek szintén változtak – a projekt kezdetén még előre nem látható „újratervezés” következett - nem csak a konzorciumvezető működési formájának megváltoztatása miatt. Közben az Új Magyarország Fejlesztési Terv projekt neve Új Széchenyi Terv-re változott, amely magával vonta a projekt teljes arculatának megváltoztatását is.

10 Ilyen lett Ilyen volt

11 A programokról Olyan INGYENES lehetőségekkel és tevékenységekkel ismertettük meg a célcsoportokat, amelyek életkortól függetlenül mindenképpen gazdagíthatták ismereteiket. Olyan INGYENES lehetőségekkel és tevékenységekkel ismertettük meg a célcsoportokat, amelyek életkortól függetlenül mindenképpen gazdagíthatták ismereteiket. Az elmúlt, közel másfél év alatt mindenképpen hozzájárultunk a helyi közösségek erősítéséhez vagy újabbak kialakításához, valamint a fiatalok erősebb helyi kötődésének elősegítéséhez. Az elmúlt, közel másfél év alatt mindenképpen hozzájárultunk a helyi közösségek erősítéséhez vagy újabbak kialakításához, valamint a fiatalok erősebb helyi kötődésének elősegítéséhez.

12 A projekt első féléves (2010. 12 01.-2011. 06.10.) és második féléves (2011.06.10-12.09. közötti) szakmai időszakának megvalósult tevékenységei és eredményei.

13 Közös tevékenységek: A projekt részletes szakmai és pénzügyi lebonyolításának megtervezése, követése és ellenőrzése A projekt részletes szakmai és pénzügyi lebonyolításának megtervezése, követése és ellenőrzése A kommunikációs feladatok megvalósítása A kommunikációs feladatok megvalósítása A szükséges módszertani anyagok, készítése, véglegesítése; A szükséges módszertani anyagok, készítése, véglegesítése; Tárgyi eszközök beszerzése Tárgyi eszközök beszerzése A program- és képzésszervezési feladatok ellátása A program- és képzésszervezési feladatok ellátása

14 JAMKK tevékenységei KÖLYÖKZUG

15 Nyári és téli kert

16 Családi bütykölde

17 TESZ-VESZ Klub

18 Drámapedagógiai szakkör és táborok

19 J.L. SEAGULL Szakképző Iskola Lezárult 7 db angol nyelvi, 1 db E- tanácsadó és 2 db digitális alapképzés, Lezárult 7 db angol nyelvi, 1 db E- tanácsadó és 2 db digitális alapképzés, Jelenleg folyamatban van 1-1 angol, ill. E- tanácsadó képzés, a vizuális szakkör, valamint a Tanulás egy életen át-LLL, a Vállalkozással boldogulni, a Nógrádban élek foglalkozássorozatok megvalósítása; Jelenleg folyamatban van 1-1 angol, ill. E- tanácsadó képzés, a vizuális szakkör, valamint a Tanulás egy életen át-LLL, a Vállalkozással boldogulni, a Nógrádban élek foglalkozássorozatok megvalósítása;

20 Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. Geopark Kutató- és Élménytábor 2 turnusban Geopark Kutató- és Élménytábor 2 turnusban szakkörök szakkörök

21 Indikátorok

22 Hogyan tovább? A december 09-én lezárt második szakasz után megszervezésre és lezárásra kerültek a Szociális készségfejlesztő, illetve a Kríziscsoport foglalkozásai, a Bábszakkör; A december 09-én lezárt második szakasz után megszervezésre és lezárásra kerültek a Szociális készségfejlesztő, illetve a Kríziscsoport foglalkozásai, a Bábszakkör; A Diákírók-diákköltők szakköre sikeresen zajlik, most szervezzük a Nyári és téli kert utolsó programját, a Játszunk jazz zenekart! Gyárfás István kiváló gitáros és zenetanárral. A Diákírók-diákköltők szakköre sikeresen zajlik, most szervezzük a Nyári és téli kert utolsó programját, a Játszunk jazz zenekart! Gyárfás István kiváló gitáros és zenetanárral. A TESZ-VESZ Klub és Családi bütykölde foglalkozásai a projekt zárásáig folytatódnak. A TESZ-VESZ Klub és Családi bütykölde foglalkozásai a projekt zárásáig folytatódnak.

23 Befejező gondolatok Reméljük, hogy a támogatási időszak után is folytatni tudunk olyan programokat, amelyek népszerűekké váltak a projekt időszakában. Reméljük, hogy a támogatási időszak után is folytatni tudunk olyan programokat, amelyek népszerűekké váltak a projekt időszakában.

24 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "„A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására."

Hasonló előadás


Google Hirdetések