Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A ÁLLATVILÁGA GEMENCI ERDŐ A SÁRKÖZ ÉS AZ ALSÓ-DUNA VÖLGY CSODÁLATOS ÁRTÉRI ERDEJE A GEMENC. A GEMENCI-ERDŐ A VÍZ KÖZELSÉGÉNEK KÖSZÖNHETI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A ÁLLATVILÁGA GEMENCI ERDŐ A SÁRKÖZ ÉS AZ ALSÓ-DUNA VÖLGY CSODÁLATOS ÁRTÉRI ERDEJE A GEMENC. A GEMENCI-ERDŐ A VÍZ KÖZELSÉGÉNEK KÖSZÖNHETI."— Előadás másolata:

1

2 cvonck@zeelandnet.nl A ÁLLATVILÁGA

3 GEMENCI ERDŐ A SÁRKÖZ ÉS AZ ALSÓ-DUNA VÖLGY CSODÁLATOS ÁRTÉRI ERDEJE A GEMENC. A GEMENCI-ERDŐ A VÍZ KÖZELSÉGÉNEK KÖSZÖNHETI EGYEDŰLÁLLÓ SZÉPSÉGÉT. AZ ÁRTÉRI ERDŐK KÜLÖNLEGES LÁTVÁNYA OLYAN ATMOSZFÉRÁT TEREMT, MELY MINDEN TERMÉSZET KEDVELŐT MAGÁVAL RAGAD. AZ ÉLMÉNYT CSAK TETÉZI A LIGETERDŐKBEN FELLELHETŐ EGYEDI NÖVÉNY- ÉS ÁLLATVILÁG. GEMENC HAZÁNK EGYIK LEGISMERTEBB VÉDETT TERÜLETE. EURÓPA LEGNAGYOBB ÖSSZEFÜGGŐ ÁRTÉRI ERDEJE NEMZETKÖZI SZINTEN IS KIEMELKEDŐ TERMÉSZETI ÉRTÉK. EZEN A VIDÉKEN A DUNA AZ URALKODÓ TERMÉSZETI ERŐ. AZ ÁRTÉRI ERDŐKET KERESZTÜL- KASUL SZABDALJÁK A MELLÉKÁGAK, A HOLTÁGAK, MELYEK PÁRATLAN TERMÉSZETI ÉRTÉKET REJTENEK ÉS MINTEGY ÉRKÉNT TÁPLÁLJÁK AZ ERDŐT. EZEK AZ ALJNÖVÉNYZETTEL SŰRŰN BENŐTT ERDŐK SZINTE ÁTHATOLHATATLAN LOMBOZATOKKAL KIVÁLÓ MENE- DÉKÜL SZOLGÁLNAK AZ ERDŐ NAGY- ÉS APRÓVAD ÁLLOMÁNYÁNAK. A VILÁGREKORDER TRÓFEÁKAT ADÓ GÍMSZARVAS ÁLLOMÁNY, A VADDISZNÓ, VALAMINT ŐZ NEM RITKA EZEN A TERÜLETEN, DE A NAGYVAD MELLETT A VADMACSKA, A BORZ, A RÓKA, A NYUSZT, NYEST, MÓKUS, VIDRA ÉS HÓD IS MEGTALÁLHATÓ. A MADÁRÁLLOMÁNY IS KÜLÖNLEGES: RÉTISAS, KERECSENSÓLYOM, FEKETEHARKÁLY, KÓCSAG ÉS A VILÁG LEGSŰRŰBB FEKETEGÓLYA ÁLLOMÁNYA IS ITT TALÁLHATÓ!

4 GEMENCI KISVONAT

5 ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT

6 GEMENCI TÁJ

7 RÉTISAS

8 KERECSENSÓLYOM

9 FEKETE HARKÁLY

10 FEKETE GÓLYA

11 SZÜRKE GÉM

12 JÉGMADÁR

13 KÁRÓKATONA TELEP

14 TŐKÉS RÉCE

15 VETÉSI LUDAK

16 SZARVASÜNŐ A BORJÁVAL

17 SZARVASBIKA

18 SZARVASBIKÁK HARCA

19 VADDISZNÓK

20 VADMALACOK

21 ŐZ

22 ŐZ ÉS RÓKAKÖLYÖK

23 RÓKA

24 HÓD

25 VIDRA

26 NYUSZT

27 VADMACSKA

28 MÓKUS

29 KÉSZÍTETTE: Szentiványi Gábor V É G E MADE IN HUNGARY


Letölteni ppt "A ÁLLATVILÁGA GEMENCI ERDŐ A SÁRKÖZ ÉS AZ ALSÓ-DUNA VÖLGY CSODÁLATOS ÁRTÉRI ERDEJE A GEMENC. A GEMENCI-ERDŐ A VÍZ KÖZELSÉGÉNEK KÖSZÖNHETI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések