Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tim Burton filmjei. Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési hely: Burbank, California.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tim Burton filmjei. Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési hely: Burbank, California."— Előadás másolata:

1 Tim Burton filmjei

2 Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési hely: Burbank, California Születési hely: Burbank, California Iskola: Kaliforniai Művészeti Intézet Iskola: Kaliforniai Művészeti Intézet Példaképe: Ray Harryhausen Példaképe: Ray Harryhausen Kedvenc színésze: Vincent Price Kedvenc színésze: Vincent Price Első filmje: Pee Wee nagy kalandjai (1985) Első filmje: Pee Wee nagy kalandjai (1985)

3 Batman (1989) Remek szereposztással kel életre a klasszikus képregény Tim Burton merész stílusú filmjében, amely Batman, a magányos igazságosztó történetének kezdetéről szól. Bruce Wayne, a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

4 Batman visszatér (1992) A zseniális, ámde őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban nem egyedül vesz részt: ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. Szép számmal akadnak támogatói, többek között valódi pingvinek is. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman visszatérése mentheti meg...

5 Karácsonyi lidércnyomás (1993) A különleges látványvilágú filmjeiről híres Tim Burton animációs horror filmje felnőtt szórakozás a javából! Tim Burton (A majmok bolygója, Az Álmosvölgy legendája, Batman, Ollókezű Edward), a zseniális rendező animációs eszközök segítségével fantasztikus horrorvígjáték- musicalt alkotott, mely (mint a történetben szereplő Zsákember) magával ragadja és elvarázsolja a nézőt! Lépjünk be Halloween-város különleges világába, ahol olyan kísérteties alakok kelnek életre, mint Jack, a Csontherceg, a rémváros ura és Sally, a testrészenként összefércelt szépség!Amikor Jack véletlenül megpillantja Karácsonyváros csodálatos birodalmát, elhatározza, hogy e békés tájat átalakítja a Halloween kívánalmainak megfelelően, s ez beláthatatlan köv etkezményekkel jár... A lenyűgöző vizuális effektusok és hanghatások olyan élményt ígérnek, amilyenben még soha nem volt részünk!

6 A halott menyasszony (2005) Tim Burton bizarr meséjében a menyasszonynak kukaca van, de egy ujjára még így is akad kérő. Igaz, az illető egy másik kényszerházasságba menekülne, de a föld alatt kissé máshogy működnek a dolgok!

7 VÉGE


Letölteni ppt "Tim Burton filmjei. Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési dátum: 1958. augusztus 25 Születési hely: Burbank, California."

Hasonló előadás


Google Hirdetések