Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fontos megállapítások a családról  A családtól függ jórészt a társadalom és az Egyház jövője Európában (II. János Pál)  Az újraevangelizálás kulcsfontosságú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fontos megállapítások a családról  A családtól függ jórészt a társadalom és az Egyház jövője Európában (II. János Pál)  Az újraevangelizálás kulcsfontosságú."— Előadás másolata:

1

2 Fontos megállapítások a családról  A családtól függ jórészt a társadalom és az Egyház jövője Európában (II. János Pál)  Az újraevangelizálás kulcsfontosságú szereplője  A család, … az evangelizálás területe, ahol továbbadják az evangéliumot és ahonnan az evangélium szétsugárzik (VI. Pál)  A világ és az Egyház jövője a családok által alakul (Szentatya Családi Tanácsadóinak Szövetsége)  A család … a társadalom első és éltető sejtje  … az Egyház „házi szentélye” (II. Vatikáni Zsinat)

3 Mi a család? I.  Az emberiség elsődleges „sejtje”  Amelyet Isten alkotott  Az Egyházzal is alapvető „sejtje”  Amelyet Fia alapított  Az emberi együttélés prototípusa  „Az állam kezdete és alapja” /Cicero/

4 Mi a család? II.  Az élet továbbadásának forrása és védelmezője  A növekedés és fejlődés védett helye  Kapcsolatok születésének és fejlődésének helye  Szeretettel átjárt titokzatos „ékszerdoboz” (hitvesi szeretet, szülői- gyermeki szeretet, bizalom, barátság stb. )

5 A család Isten tervében I.  Meghívás Istentől, hogy  szeretet- misztériumának „képmásai” legyünk (közösségre lépve egymással)  Isten atyaságának „hasonlatosságára”  legyünk termékenyek – gyermekvállalás  vonjuk uralmunk alá a teremtett világot

6 A család Isten tervében II.  Eredeti „modellje” – a Szentháromságos misztérium  (az isteni MI az emberi „mi” örök modellje II. János Pál)  Jele, szimbóluma és mintája Isten minden más tervének  Isten szentháromságos életének tükörképe  (A Szentlélek – aki az Atya és a Fiú közötti szeretet- kapcsolat, a házasság szentsége által egyesíti a házastársakat és részesíti őket a szentháromságos SZERETETBEN)

7 A család Isten tervében III.  A család életének mintája az isteni személyeket összekötő szeretet - A család élete = szeretet sokféle megnyilvánulása és árnyoldala (különbség és EGYSÉG, önmagam elveszítése és odaadása stb.) - A hit által megvilágosított szeretetről van szó - Jellemzői: hitelesség, folyamatos EGYSÉG a természetfölötti, tartós és mindig új értékek utáni szomjúság

8 A család Isten tervében IV.  A Szentháromság misztériumát élő Isten az, - aki kopogtat ajtajukon - belép otthonukba - hogy ott tüzet gyújtson és - megossza velük saját életét

9 CÉL: A NÁZÁRETI CSALÁD MINTÁJÁRA SZENT CSALÁDOKKÁ NÖVEKEDNI!


Letölteni ppt "Fontos megállapítások a családról  A családtól függ jórészt a társadalom és az Egyház jövője Európában (II. János Pál)  Az újraevangelizálás kulcsfontosságú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések