Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Naplemente a Hargitán… Készítette: Szakács Erzsébet Fényképek: Szakács Erzsébet Zene: Vesztergám Miklos - Ott ahol zúg az a négy folyó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Naplemente a Hargitán… Készítette: Szakács Erzsébet Fényképek: Szakács Erzsébet Zene: Vesztergám Miklos - Ott ahol zúg az a négy folyó."— Előadás másolata:

1

2 Naplemente a Hargitán… Készítette: Szakács Erzsébet Fényképek: Szakács Erzsébet Zene: Vesztergám Miklos - Ott ahol zúg az a négy folyó

3 Látom ahogy a nap, Egyre lejjebb halad. Még utoljára megvilágítja a rétet, És az eget, azt a kéket… Látom ahogy a nap, Egyre lejjebb halad. Még utoljára megvilágítja a rétet, És az eget, azt a kéket…

4 Szuhanics Albert: Naplemente Az ég halk zsoltárt énekel, mély altató zenét. A nap oly vörös, álmatag, már lehajtja fejét. Szuhanics Albert: Naplemente Az ég halk zsoltárt énekel, mély altató zenét. A nap oly vörös, álmatag, már lehajtja fejét.

5 Fénye vígan táncra kél, még áthidal felénk. Tüzes híd remegve hív, s már rajta lépkedénk. Fénye vígan táncra kél, még áthidal felénk. Tüzes híd remegve hív, s már rajta lépkedénk.

6 Gondolatban átmegyünk, fényhídján a napnak. S véle együtt nyugszunk le mélyén hűs haboknak. Gondolatban átmegyünk, fényhídján a napnak. S véle együtt nyugszunk le mélyén hűs haboknak.

7 Álmodván, az ő álmait, milyen lesz holnapunk? Kihunyó fénye vánkosán nagy álmodók vagyunk. Álmodván, az ő álmait, milyen lesz holnapunk? Kihunyó fénye vánkosán nagy álmodók vagyunk.

8 Sötét a táj, sötét az ég, ragyog a holdsugár. Ezüstös fénye megtalál, s az arcunkon szitál. Sötét a táj, sötét az ég, ragyog a holdsugár. Ezüstös fénye megtalál, s az arcunkon szitál.

9 Lebben a szél, fodroz a víz, vadvirág illatozz! Aludj, pihenj fáradt napunk, szép álmot harmatozz! Lebben a szél, fodroz a víz, vadvirág illatozz! Aludj, pihenj fáradt napunk, szép álmot harmatozz!

10 Álmodj fényes szelekről te, álmodj kék eget! Kék egeden játszadozó fehér felleget. Álmodj fényes szelekről te, álmodj kék eget! Kék egeden játszadozó fehér felleget.

11 Álmodj dolgos emberekről, kalászok kazalban. S a te fényed ott ragyogjon az arató dalban! Álmodj dolgos emberekről, kalászok kazalban. S a te fényed ott ragyogjon az arató dalban!

12 A sugarad mindent éltet, növényt, s állatot. És a világ boldogsága ha álmod álmodod. A sugarad mindent éltet, növényt, s állatot. És a világ boldogsága ha álmod álmodod.

13 Mikor a vörösen izzó korong ezer apró fénye aranyhídként kúszik át, csodáld tovatűnő ragyogását és pihenj meg csendesen lelked rejtekén...

14 Ülj le szépen, és gyönyörködj… a tűzként izzó naplementében… lassan nyisd meg lelked titkos kapuját… merülj el a fénybe, mi testet ölt szemedben… Ülj le szépen, és gyönyörködj… a tűzként izzó naplementében… lassan nyisd meg lelked titkos kapuját… merülj el a fénybe, mi testet ölt szemedben…

15 A Nap színekkel: izzó vörössel, sárgával, csillogó ezüsttel festi be az eget… a pillanat nem múlik, az idő megáll…

16 A természet emlékül adta, neked, legszebbik arcát…

17 Búcsúzóul a szél lágy csókot ad, menj hát tovább…

18 Az est leszáll… emléke a képnek, az örök szépnek, utadra kísérjen el…


Letölteni ppt "Naplemente a Hargitán… Készítette: Szakács Erzsébet Fényképek: Szakács Erzsébet Zene: Vesztergám Miklos - Ott ahol zúg az a négy folyó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések