Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A metán-hidrát szilárd anyag, de instabil elegy, amely alacsony hőmérsékleten képződik a tengerek mélyén, a tengervíz keltette nagy nyomás alatt. Kb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A metán-hidrát szilárd anyag, de instabil elegy, amely alacsony hőmérsékleten képződik a tengerek mélyén, a tengervíz keltette nagy nyomás alatt. Kb."— Előadás másolata:

1

2

3 A metán-hidrát szilárd anyag, de instabil elegy, amely alacsony hőmérsékleten képződik a tengerek mélyén, a tengervíz keltette nagy nyomás alatt. Kb. 1000-1500 méteres vízmélységben, 5 o C körüli hőmérsékleten a metán hidrát formájában kötődik meg. Több száz méter vastag metánhidrát mezőket eddig már több tenger mélyén is találtak. A metán-hidrát megtalálható a sarkköri jégben, a tundra fagyott talajában, ma ugyanúgy, mint sok millió évvel ezelőtt.

4

5 A Metán-hidrátból metán szabadulhat fel. Létrejöttének alapvető feltétele a kellően vastag üledékréteg, amelyben a metán keletkezik. Ha ez az anyag kiszabadul a tengervíz nyomása alól, közvetlenül szublimál és szétoszlik, az üvegházhatást okozva gyorsítja a globális felmelegedés folyamatát. A Bermuda háromszöget vizsgálták, hogy a felszabadult metán-e a felelős ottani titokzatos eltűnésekért. Ha a felszínre jut és meggyullad piros színű lánggal ég.

6 Metán-Hidrát a tengerben Égése

7


Letölteni ppt "A metán-hidrát szilárd anyag, de instabil elegy, amely alacsony hőmérsékleten képződik a tengerek mélyén, a tengervíz keltette nagy nyomás alatt. Kb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések