Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Eddig különböző művelődési intézményekben, iskolákban, óvodákban több mint 3300 előadást tartottunk. Az új tanévre, színházi évadra szeretettel ajánljuk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Eddig különböző művelődési intézményekben, iskolákban, óvodákban több mint 3300 előadást tartottunk. Az új tanévre, színházi évadra szeretettel ajánljuk."— Előadás másolata:

1 Eddig különböző művelődési intézményekben, iskolákban, óvodákban több mint 3300 előadást tartottunk. Az új tanévre, színházi évadra szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás gyermekek részére készített szórakoztató színházi előadásainkat. Jagri József igazgató

2 Egy szép délelőttön Tihamér és legjobb barátja, Manci Maci nagy örömmel veszi tudomásul, hogy vándorcirkusz érkezett az erdő melletti tisztásra. A cirkusz bohóca éktelen csinnadrattával tudatja erdő-mező lakóival, hogy díszelőadás lesz délután a Nagyréten. El is határozzák, hogy mindenképp elmennek az előadásra. Ám amíg Manci Maci türelmetlenül várja a délutánt, állandó, csillapíthatatlan éhsége viharos kalandokba és konfliktusok sorozatába sodorja, még magával a cirkusz bohócával is.

3

4

5 Nagy ünnepségre készülnek Mátyás király udvarában - tudjuk meg Belzebukktól, a csalafinta ördögtől. A legjelesebb vendég Burkus király lesz. Mindenkit meghívtak az ünnepségre, csak éppen őt, Belzebukkot nem, de nem azért ördög, hogy ezt szó nélkül hagyja. Eljött hívás nélkül is, mégpedig egy nappal korábban, hogy megtréfálja Mátyást, az igazságos királyt. A boszorkányok öreganyjának, Kalamónának is nagy terve van: a királynét akarja megmérgezni, hogy aztán ő üljön a trónra. Mátyás király igazmondó juhásza egy váratlan esemény miatt felkeresi gazdáját, így találkozik a hívatlan vendégekkel. A többit elmeséli az előadás.

6

7

8 Kelekótya király palotájának háza-népe ünnepi reggelre virrad. Kacabajka, az udvari bolond éktelen trombitálással szeretné fölébreszteni a hétalvókat. Mindenkinek tudtára akarja adni, hogy ma van az ifjú herceg születésnapja. Elsőnek Kavarintja főszakácsnő kerül elő, majd felébred Kelekótya király is, aki mindig mindenről, így a mai ünnepségről is megfeledkezett. Amikor az udvari bolondtól megtudja, hogy ma van a herceg tizennyolcadik születésnapja, szörnyen kétségbe esik. Eszébe jut, hogy Kalamajka tündér kegyetlen bosszút esküdött. Megfeledkezett-e Kalamajka tündér a bosszúról? Kiderül az izgalmas mesejátékból.

9

10

11 Borka néni, a szegény, jóságos öregasszony Meseerdő szélén lakik egyetlen cicájával. Egy napon megunja Cirmos kandúr lustaságát, és világgá zavarja. A magányos portára hívatlan vendég érkezik. Az éhségtől szédelgő Lompos farkas egy sonkát talál Borka néni asztalán, amivel meg is lép azonnal. Újabb vendég jön, Róka Rudi. Hamarosan kiderül, hogy a ravaszdi nem házalónak csapott fel, hanem a varázspapucs segítségével egy hordó ezüstöt akar elgurítani Ezüst király kincseskamrájából. Borka néninek is ígér belőle, ha kap egy finom ebédet. Cirmos kandúr nem jár messze, amikor eszébe jut, hogy éhgyomorral mégsem mehet világgá, így hát visszafordul. Így találkozik... de ez majd kiderül az előadásból, ami jó szórakozást ígér.

12

13

14

15 Jagri József (igazgató): Telefon:30 – 359-5551 Webcím:www.pitypangszinpad.atw.huwww.pitypangszinpad.atw.hu E-mail:pitypangszinpad@gmail.compitypangszinpad@gmail.com Postacím:1145 Budapest, Columbus utca 57/A További információ és megrendelés:


Letölteni ppt "Eddig különböző művelődési intézményekben, iskolákban, óvodákban több mint 3300 előadást tartottunk. Az új tanévre, színházi évadra szeretettel ajánljuk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések