Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fontos a kiindulási mennyiség…  Csak annyi felszerelésed(ruhák, edények, egyéb tárgy) legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A felesleges, nem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fontos a kiindulási mennyiség…  Csak annyi felszerelésed(ruhák, edények, egyéb tárgy) legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A felesleges, nem."— Előadás másolata:

1

2 Fontos a kiindulási mennyiség…  Csak annyi felszerelésed(ruhák, edények, egyéb tárgy) legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A felesleges, nem használt kacatok maradjanak otthon.  Ha kevesebb a „tereptárgy”, eleve kevesebb dolgot kell pakolni és rendben tartani.

3 Elfogadott szobai alaprajz  A bútor alaprajzok megtekinthetőek a 112 férfi ügyeleten, illetve a 135 női ügyeleten. Több alternatíva közül lehet választani, ami tűz és balesetvédelmi, illetve helykihasználás szempontjából lett összeállítva.

4 Szobai dekoráció lehetőségei  A szoba falára képet, dekorációt, nem lehet ragasztani semmilyen ragasztóval, (bluetech, cellux, egyéb) illetve szöggel.   Csak szekrény, illetve ajtó belső oldalára lehet ragasztani oda illő képet, ami házirendbe nem ütközik (nem obszcén, nem erotikus, nem politikai).

5 Értékes tárgyak  Szobában értékes műszaki cikkek (laptop, hűtő) külön névre szóló engedély birtokában tarthatóak. Házirendszerű üzemeltetés elfogadásához kötöttek.

6 Alapfelszerelésbe tartozó bútorok használata  Csak a beköltözéskor használatos bútorok használhatóak a lakószobákban (Fejenként 1 ágy, 1 asztal, 1 szék, 1 polc, 1 szekrény, 1 falvédő). Oda a kollégium más területéről tilos bevinni egyéb bútort. Ez alól kivétel, ha maga a kollégiumvezető külön névre szólóan engedélyezi a diák számára az adott eszközt.

7 Meghibásodás esetén teendők az alábbiak:  Bármilyen bútor, konnektor, fal meghibásodása, rongálása esetén az ügyeleten a diák köteles jelenteni a történteket.  A rongálás okától függően vagy károkozási jegyzőkönyv, vagy javító füzetes adminisztrálásra kerül sor az aktuális ügyeletes nevelőtanár által.

8 A bútorok funkcionális használata  A könyvespolc könyvek tárolására szolgál.  A szekrény a ruhák tárolására való.  A széken alapvetően ülünk, de összehajtott ruha is lehet rajta.

9 A lábbelik tárolása  A cipők, papucsok rendezett elhelyezése azért fontos, hogy ne bukdácsoljanak a helyi lakók rajtuk.

10 Az ágy bevetve, pokróccal letakarva mutat esztétikusan

11 Az asztalon elmosott edények legyenek, az a higiénikus

12 A táska asztal alatti elhelyezése helytakarékos megoldás

13 A jeles rendezettségű szoba ismérvei  Üres kuka, kukazsákkal kibélelve.  Összesöpört padló  Forró vízzel, padlómosóval felmosott padló  Szellőztetett szoba  Elmosott edények, morzsa és romlott étel mentes asztal(illetve egyéb bútor)  Bevetett ágyak, védő pokróccal letakarva szabályosan (amennyi a szobában van)  Összehajtott tiszta ruhák a szekrényben, széken  Könyvek, iratok a polcon, sorban

14 A jeles rendezettségű szoba érdemjegye értelemszerűen:  JELES!

15 Dobozok  A kollégiumi ügyeletről(112, 135) dobozokat lehet kérni(vagy hozni önállóan) limitált mennyiségben, amiben rendezetten lehet tárolni használati tárgyakat.

16 A közös szelektívek takarítása  A kollégium csoportjai (fiú és lány csoportok egyaránt) heti váltásban viszik le a fiú és lány oldalról a szelektív hulladékos dobozokat a Gubacsi úti szelektív lerakóba.  Ezzel a rendszerrel környezettudatosan tartjuk rendben a közös helységek lerakóit.

17 A szobai rendrakás hivatalos ellenőrzési ideje  Délelőttönként szúrópróba szerűen a délelőttös ügyeletes nevelőtanár által.  Keddenként csoportgyűlés előtt, illetve után az adott csoportvezető által.  Szüneteket megelőző napokon.

18 Köszönet illeti:  Horváth Donát kollégistát, akinek brilliáns szobarendje a jelen powerpoint illusztrációját szolgáltatta.  A teljes tantestület nevében kívánunk további sikeres és példamutató kollégiumi tevékenységet minden kedves diákunknak!

19 Köszönjük a figyelmet !  Tisztább és szebb együttélést kíván a teljes tantestület minden diákunk számára!

20 Az oktatóvideót készítette:  Szabó Roland


Letölteni ppt "Fontos a kiindulási mennyiség…  Csak annyi felszerelésed(ruhák, edények, egyéb tárgy) legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A felesleges, nem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések