Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?"— Előadás másolata:

1

2 Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel? Eddigi megtakarításaid Szabadon felhasználható pénzed

3 A hitelekért a bank kamatot kér, ez az ára ugyanis annak, hogy azonnal pénzt bocsát rendelkezésünkre. A kamat mellett - a hitel típusától függően - várhatóan számolnod kell kezelési költséggel és egyéb díjakkal is (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék stb.). Mennyibe kerül a hitel? A hitelt terhelő, egy évre számított költséget és kamatot a Teljes Hiteldíj Mutató – ismertebb nevén THM – tartalmazza, százalékban megadva. Hitel felvételkor a jövőbeni jövedelmed egy részéről lemondasz, hiszen azt a törlesztések kifizetésére kell majd fordítanod!

4 Biztonsági tartalék (10-20%) HITEL TÖRLESZTÉSÉRE FORDÍTHATÓ ÖSSZEG

5 MILYEN HITELFAJTÁK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ? KONKRÉT CÉLRA Lakáshitel Gépjármű hitel Diákhitel Áruhitel SZABAD FELHASZNÁLÁSRA Hitelkártya Folyószámla hitel Személyi hitel Szabad felhasználású jelzáloghitel

6 DIÁKHITEL – KÉT JÓ LEHETŐSÉG A szabad felhasználású DIÁKHITEL1-et az állami ösztöndíjas, valamint az önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók egyaránt igényelhetik. DIÁKHITEL 1 DIÁKHITEL 2 A kölcsön összegét bármire elköltheted, amire szükséged van, te döntesz a hitelcélról. Mivel a havi törlesztőrészlet nagysága a jövedelmedhez igazodik (annak 6%-a), a hitel futamideje – vagyis a visszafizetés időtartama – nincs előre rögzítve. Maximum havi 50 ezer Ft-ot igényelhetsz, szemeszterenként legfeljebb 5 hónapig. Az ún. kötött felhasználású DIÁKHITEL2-t kizárólag önköltséges képzésben tanuló hallgató veheti fel. Az igényelhető hitelösszegnek nincs felső korlátja, annyi kölcsönösszeget igényelhetsz, ami ténylegesen fedezi a képzés költségtérítésének/önköltségének összegét. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetemed/főiskolád számára utalja. A törlesztést a tanulmányaid befejezése után kell elkezdened, legkésőbb 35 éves korodban.

7 FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGED SEMMIBEVÉTELE ROSSZ TAKTIKA, MIVEL ETTŐL ADÓSSÁGOD BIZTOSAN NEM FOG ELTŰNNI! Mindenképp tarts folyamatos kapcsolatot a bankoddal! Ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy ne folytass struccpolitikát, ne hagyd bontatlanul a bank leveleit! Bátran kérj pénzügyi tanácsot!

8


Letölteni ppt "Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések