Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Nyári uborkaszezon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Nyári uborkaszezon."— Előadás másolata:

1 Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Nyári uborkaszezon Ebben a számunkban a saját munkánkról nem igazán tudunk írni, mert nincsenek tárgyalások, ülések a szabadságok miatt. Szőllős Vikivel az ÜT újonnan kinevezett elnökével készítettem interjút, melyet a 2-3. oldalon olvashattok. Problémák a postával Legutóbb, amikor a kisértékű utalványokat osztottuk postázás közben az egyik eltűnt. Ezért szeretnénk megkérni azon tagjainkat akik rendszeresen utaznak Budapest és vidék között, hogy jelentkezzenek nálunk. Szeretnénk kialakítani egy rendszert, annak érdekében, hogy minden tagunk időben megkaphassa az utalványait. Ne kelljen a Postát igénybe vennünk, mert az érték levél feladás esetleg többe kerülne, mint maga az utalvány. Más ötleteiteket a probléma megoldására szívesen várjuk, írjatok nekünk. Segítségeteket előre is nagyon köszönjük. MAKASZ kártya hírek A Makasz kártyákhoz a matricák megérkeztek! Varga Kati már írt ez ügyben levelet mindenkinek, kérlek, a szavazó gombokat használjátok. Ha nem látjátok, akkor csak simán írjátok vissza akár Varga Katinak, akár a közös mailboxba. Köszi szépen! A vállalattól kilépő tagjainkat ezúton is kérjük, hogy a MAKASZ kártyájukat adják le, akár személyesen Katinál, Beke Karcsinál vagy nálam, vagy borítékban küldjétek belső postával a Bartók Házba a Szakszervezet nevére, így a 3. emeletén lévő fakkba fogják tenni a Recepciósok részünkre. Egyéb hírek, információk, felhívás ÜT hírlevél – örömmel olvastuk az ÜT hírlevél első számát. Készül a második Travel Expense elszámolás válotzás - http://www.infocentre.emea.eds.com/nlapps/docs/default.asp?id=8505 http://www.infocentre.emea.eds.com/nlapps/docs/default.asp?id=8505 EDS mindenhol felbukkan – Strandröpi verseny élmezőnyében végeztek az „EDS-EDS”-esek az augusztus 1-én megtartott Strandröplabda versenyen a Palatinus Strandon. HP- EDS – Az alábbi linken éritek el a HP oldalon található Q&A-t: http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/index.html A magyar nyelvű tájékoztatót, meg itt olvashatjátok: http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/docs/language/master_qa_hu.pdf http://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/index.htmlhttp://hpnow.corp.hp.com/integration/questions/docs/language/master_qa_hu.pdf EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 1 AZ EDS SZAKSZERVEZETÉNEK HÍREI EDS HUnion 2. Évfolyam 15. szám ‘09/Augusztus

2 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 2 ÚJDONSÁG ÉS INTERJÚ AZ ÜT ELNÖKÉVEL, SZŐLLŐS VIKTÓRIÁVAL 2. Évfolyam 15. szám ‘09/Augusztus EDS HUnion Szakszervezeti hírlevél lehetőségét az összes dolgozó felé mi is megkaptuk Örömmel tudatjuk veletek, hogy mi is megkaptuk ezt a lehetőséget a Munkáltatótól. Szeretnénk a közeljövőben összeállítani egy kérdéssort felétek, annak érdekében, hogy jobban ki tudjuk fejezni a Szakszervezet álláspontját és azt megjeleníteni az összes dolgozóra vonatkozó hírlevélben. Szívesen veszünk minden ötletet az összes dolgozók felé küldendő hírlevéllel kapcsolatban, hogy tájékoztatásunk minél pontosabb legyen. Jobban megértessük a dolgozókkal, hogy miért jó és szükséges a Szakszervezet. INTERJÚ Egyik tagunk a közelmúltban igen fontos pozíciót töltött be. Gondolom ebből sokan kitaláltátok, hogy Szőllős Vikiről van szó. Ő az új ÜT elnök és már régebb óta a tagjaink sorában van. Az uborka szezon miatt gondoltam, most jobban ráérhet a kérdéseimre válaszolni, mint az év bármely más szakaszában. És így is lett. Viki készségesen válaszolt kérdéseinkre. Hogyan telik a nyarad? Örülnék, ha egy kicsit elárulnál magadról, hogy a tagjaink megismerjenek. Még nem igazán voltam szabin, legalábbis, amikor pihenhettem is. :) Augusztusban készülünk Horvátországba, addig pedig délutánonként elugrunk a Balatonra, Velencei tóra, sokat mozgunk: itt gondolok a sportra és az országon belüli utazásokra egyaránt. Úgy tudom, hogy most is főiskolára jársz. Melyikre? Milyen szakon? Idén végeztem. A PTE kiegészítő képzésére jártam: munkajogi szakokleves tanácsadó lettem. Nagyon sok hasznát veszem, munkakörömből adódóan is, illetve az ÜT munkában is. Mik a terveid? Mint üT elnök szeretném a tagokat abban segíteni, hogy sűrű elfoglaltságuk mellett, minél pontosabban tisztázott döntéshelyzetek elé tudjam állítani őket. Rendszeres munkát ad az ÜT Hírlevél, mely reményeink szerint, mire ezeket a sorokat kollégáink olvassák, már meg is jelenik az első számával. A Munkáltatóval szeretnénk érdemben kommunikálni, és törekszünk a kollégák minél pontosabb tájékoztatására – természetesen a titoktartási kötelezettségünk szem előtt tartásával. Az ÜT hírlevél első száma egy lépés arra, hogy megismertessük magunkat, és megkíséreljük a mostanában olyan változékony munkahelyi környezet történéseit bemutatni. Nagy feladat lesz egyébként a jogutódlás körüli teendők ellátása is.

3 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 3 INTERJÚ FOLYTATÁSA 2. Évfolyam 15. szám ‘09/Augusztus EDS HUnion : Miben más az ÜT elnöki pozíciója, mint a tagoké? Inkább kötelességei vannak, mint jogai :) Pl egy jog, hogy a tagok döntéseinek megfelelő tartalmú nyilatkozatokat, megállapodásokat aláírhat.A feladatai szervezési, adminisztratív és képviseleti jellegűek. Az elnök szervezi az üléseket, a pénzügyi keretek jóváhagyását; a véleményeztetések során összefogja a témát, szavaztat, beszámolókat készít, és bizonyos esetekben magát az ÜT-t képviseli bizonyos munkáltatóval történő megbeszéléseken. Folytatod-e az ÜT eddigi stratégiát, vagy lesznek változtatások? Elsődleges célom a minél hatékonyabb működés, hiszen minden tagunk elsősorban munkavállaló és az ebből származó kötelezettségeiknek meg kell felelniük. Schimcsig Nórától nagyon sok segítséget kaptam az elmúlt években, melyet ezúton is köszönök neki. Tudjuk, hogy Schimcsig Nóra nagy hangsúlyt fektetett a pontos dokumentációra. Ezt a hagyományt folytatni kívánjátok? Elsősorban a törvényi kötelezettségeink betartására, pl. válaszadási határidők törekszem, és törekedtünk eddig is, de csakúgy mint korábban, most is az együtt gondolkodáson és párbeszéden van a hangsúly. Helyileg pontosan hol dolgozol? Tavaly májusban költöztem Budapestre, addig a vasvári site-on dolgoztam, most a Bartók Házban. Vasvárra most is visszajárok havonta 2-3 alkalommal. Bár a munkaköröm jelentősen megváltozott, a BPO-val még most is vannak közös kapcsolódási pontjaim. Kérlek, említs meg egy pár olyan esetet, amelyben hozzátok fordulhatnak a dolgozók. Fordultak hozzánk már több esetben is, pl. leépítésben érintett csoportok képviselői, kaptunk munkavédelmi és munkajogi jellegű kérdéseket is. Ezeket a megkereséseket mindig bizalmasan kezeljük, és legjobb tudásunk szerint, akár szakértő bevonásával igyekezzük megválaszolni azokat. Bizonyos esetekben a problémát vázoltuk a munkáltatónak, és ezzel felhívtuk a figyelmet olyan problémákra, melyek megoldásával a munkáltató hozzájárulhat a dolgozói elégedettség növeléséhez. Email címünk: uzemitanacs2@eds.com.uzemitanacs2@eds.com


Letölteni ppt "Értesítő hírekkel, információkkal a szakszervezetről, a szakszervezeti vezetők munkájáról és még ami belefér. Mivel foglalkozik a vezetőség? Nyári uborkaszezon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések