Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Góg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdtem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Góg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdtem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?"— Előadás másolata:

1

2

3

4 Góg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdtem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

5 Verecke híres útján jöttem én, Fülembe még ősmagyar dal rivall, Szabad-e Dévénynél betörnöm Új időknek, új dalaival?

6 Fülembe forró ólmot öntsetek, Legyek az új, az énekes Vazul, Ne halljam az élet új dalait, Tiporjatok reám durván, gazul.

7 De addig sírva, kínban, mit se várva Mégis csak száll új szárnyakon a dal S ha elátkozza százszor Pusztaszer, Mégis győztes, mégis új és magyar.

8 GÓG ÉS MAGÓG – „Scythiának kelet felől való határánál pedig a Góg és a Magóg nemzetek laktak, kiket Nagy Sándor bérekesztett… Scythiának első királya volt Magóg…, s azon nemzetet Magóg királyról nevezték mogernek.” (Anonymus)

9 Góg és Magóg fia vagyok én Magyar vagyok

10 Hiába döngetek kaput, falat Mint magyar, reménytelenül küzdök a személyiségem megvalósításának útjában álló akadályokkal.

11 S mégis megkérdtem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt? ÉN - TI Szabad-e panaszkodni, tiltakozni, elégedetlenkedni, sőt elégedetlen dalokat énekelni?

12 Verecke híres útján jöttem én Vereckei-hágó honfoglalás 895-896 Magyar vagyok

13 Fülembe még ősmagyar dal rivall Hallom, tisztelem, őrzöm a magyar ősköltészet emlékeit – a hagyományokat A múlt vállalása

14 Dévény A Nyugat kapuja

15 Új időknek új dalai Egy újabb, modernebb korszak versei Kiállás a nyugati fejlődést utolérő, remélt jövő mellett

16 Fülembe forró ólmot öntsetek István király büntette így az engedetlen Vazult

17 Új Vazul A haladásért küzdő Vazul, akit azért büntet az agresszív hatalom, mert az élet új dalait hallja

18 S ha elátkozza százszor Pusztaszer Pusztaszer – a honfoglaló magyarok első országgyűlésének helyszíne Pusztaszer – az újjal, a haladással szembeszegülő jelen hatalmasságai A hatalom jelképe

19 Mégis győztes, mégis új és magyar. A remélt győzelem. A jövő diadala a korlátok közé szorító jelen fölött. Egy olyan kultúra, művészet kibontakozása, amely feloldja azt a feszültséget, melyre az úri Magyarország nem képes: egyszerre lesz új és magyar.


Letölteni ppt "Góg és Magóg fia vagyok én, Hiába döngetek kaput, falat S mégis megkérdtem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések