Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Egészséges étel az egészséges életért”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Egészséges étel az egészséges életért”"— Előadás másolata:

1 „Egészséges étel az egészséges életért”
Projekt összefoglaló

2 Vízió A HEALTHY FOOD, „Egészséges étel az egészséges életért” elnevezésű szlovén- magyar projektet azzal a céllal indítottuk el, hogy javítsunk a határmenti régió lakosságának egészséges étkezéshez, tudatos táplálkozáshoz való hozzáállásán. Alapelvünk az „táplálkozással gyógyítás” - ennek alkalmazásával és továbbfejlesztésével szeretnénk csökkenteni a régió tipikus betegségeinek előfordulási gyakoriságát. A muraszombati és a szombathelyi kórház az egészségügyi kompetenciákat, a szlovén Alkalmazott Biotechnológiai Intézet pedig élelmiszerbiztonság szempontjait képviseli a közös munka során. Rendezvényekkel, cikkekkel, szakmai tanácsokkal támogatjuk mindazokat, akik elkötelezik magukat az egészséges táplálkozás mellett és hajlandóak odafigyelni arra, mi kerül családjuk asztalára.

3 A projekt alapadatai Vezető partner szervezet: Muravidéki Technológiai Park, Szlovénia Projektpartnerek: Alkalmazott Biotechnológiai Intézet Muraszombati Általános Kórház Régiófókusz Nonprofit Kft. Vas Megyei Markusovszky Kórház Projektterület: Vas és Zala megye, Muravidék régió A projekt költségvetése: ,77 € Támogató program: Szlovénia-Magyarország Operatív Program A projekt időtartama: június 1 – május 31. Projekt honlap:

4 A projekt céljai Jó gyakorlati példák népszerűsítése és az egészséges életvitel támogatása nemzetközi rendezvények szervezésén és lebonyolításán keresztül; Az egészséges életvitel népszerűsítésével megelőzze és tipikus civilizációs betegségeket A higiénia, biztonság és minőségbiztosítás standardjainak egyesítése egy integrált hygienomics modellben. A táplálkozáson alapuló egészségmegőrzés és gyógyítás irányelveinek kidolgozása Mikrobiológiai elemzések lefolytatása a táplálkozás és tápanyagok egészségre gyakorolt hatásáról Egészségügyi szolgáltatók között együttműködések és kooperációk támogatása Egészséges táplálkozással kapcsolatos piaci rések és üzleti lehetőségek feltárása a régióban Az egészséges élelmiszerek irányába mutató vállalati kultúra erősítése A természetért és a környezetért való felelősségvállalás erősítése (környezettudatosság) öko-élelmiszerek népszerűsítése által Online információs platform létrehozása, ahol elérhetőek lesznek az egészséges táplálkozást segítő adatok és elemzések

5 A projekt tevékenységei I.
1. munkacsomag: menedzsment és koordináció Feladata a tevékenységek közös előkészítése, lebonyolítása és ellenőrzése. 2. munkacsomag: benchlearning és benchmarking Nemzetközi szakértői workshopok megrendezésével és szakcikkekkel segítjük a lakossági tájékoztatást. Külön hangsúlyt kap a téma bevált gyakorlatainak cseréje, hiszen a partnerrégiók azonos gondokkal küzdenek és közösen kívánjuk felkutatni a megoldásokat. 3. munkacsomag: a higiéniai, biztonsági és élelmiszerminőségi sztenderdek integrált modelljének kialakítása Az egészségügyben különböző higiéniai, biztonsági és minőségi standardokat alkalmaznak, melyek szabályait és mércéit azonban nem mindig egyeztették. A munkacsomag célja egy olyan egységes modell kifejlesztése a határ két oldalán működő partnerkórházban, amely az egyes szabványok kohéziós egységét képezi.

6 A projekt tevékenységei II.
munkacsomag: K+F tevékenységi irányelvek Módszertani és mikrobiológiai kutatás a partnerkórházakban folyó megelőző egészségügyi ellátás és az étkezéssel történő gyógyítás támogatására. munkacsomag: gazdasági piaci rések felkutatása Új elképzelések és új lehetőségek feltárása, valamint új gazdasági partnerségek alapítása a régió biogazdálkodásának támogatására. A munkacsomag a határ menti régió piacára koncentrál, figyelembe véve a globális gazdaság támasztotta kihívásokat és az egészséges élelmiszerekre vonatkozó fogyasztói igényeket is. 6. munkacsomag: tájékoztatás és az eredmények ismertetése A projekt promóciós tevékenységeit koordináló munkacsomag a határ két oldalán folyó közös tevékenység támogatására.

7 Záró megjegyzés Projektpartnerként úgy látjuk, a projekt és az egészséges táplálkozás nagy jelentőséggel bír a lakosság egészségi állapotának javításában. Ha csak egy ember egészségét sikerül is megmenteni, már elértünk valamit. De minden fáradozásunk mellett ehhez leginkább az emberek együttműködésére – az Önök együttműködésére – van szükség! Ezért ne habozzanak változtatni, az egészsége az Ön kezében van.


Letölteni ppt "„Egészséges étel az egészséges életért”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések