Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálótervezés mintapélda. Hálótervezés Példa: Egy vállalatnak 32 napon belül kell leszállítania a megrendelt terméket. Megállapítandó, hogy az alábbi adatok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálótervezés mintapélda. Hálótervezés Példa: Egy vállalatnak 32 napon belül kell leszállítania a megrendelt terméket. Megállapítandó, hogy az alábbi adatok."— Előadás másolata:

1 Hálótervezés mintapélda

2 Hálótervezés Példa: Egy vállalatnak 32 napon belül kell leszállítania a megrendelt terméket. Megállapítandó, hogy az alábbi adatok mellett a kért határidő betartható-e! SorszámTevékenység megnevezéseIdőtartam [nap] Kapcsolat ij Tevékenység lista:

3 Hálótervezés A logikai háló: Átrendezés:

4 Hálótervezés A kritikus út hosszának meghatározása: A kritikus tevékenységek meghatározása: a legkorább befejezési időpont (t fj ) a legkésőbbi kezdési időpont (t si )

5 Hálótervezés A kritikus út meghatározása: a legkorább befejezési időpont (t fj ) a legkésőbbi kezdési időpont (t si ) A kritikus tevékenységek meghatározása:

6 Hálótervezés A kritikus események meghatározása háló-mátrix alkalmazásával tftf i \ j A legkorább befejezési időpont (t fj ) számítása

7 Hálótervezés A kritikus események meghatározása háló-mátrix alkalmazásával tftf i \ j j tsts 32 A legkésőbbi kezdési időpont (t si ) számítása

8 Hálótervezés A kritikus események meghatározása háló-mátrix alkalmazásával tftf i \ j j tsts tftf t s - t f

9 Hálótervezés A tartalékidők meghatározása: A tartalékidők kiszámítására azért van szükség, hogy meghatározhassuk az egyes tevékenységek időtartam esetleges változásának hatásait a további tevékenységek kezdési idejére és a teljes folyamat határidejére. A tartalékidők meghatározásánál kiszámítandó időpontok: az (i,j) tevékenység legkorábbi kezdési időpontja: t fi az (i,j) tevékenység legkésőbbi kezdési időpontja: t sj - t ij az (i,j) tevékenység legkorábbi befejezési időpontja: t fi + t ij az (i,j) tevékenység legkésőbbi befejezési időpontja: t sj A tartalékidők értelmezése: t fi t si t fj idő t ij T t(i,j) T sz(i,j) T f(i,j) Teljes tartalékidő:T t(i,j) = t sj – t ij - t fi Szabad tartalékidő:T sz(i,j) = t fj – t ij - t fi Független tartalékidő:T f(i,j) = t fj – t ij - t si


Letölteni ppt "Hálótervezés mintapélda. Hálótervezés Példa: Egy vállalatnak 32 napon belül kell leszállítania a megrendelt terméket. Megállapítandó, hogy az alábbi adatok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések