Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:"— Előadás másolata:

1 Általában a kétszintű informatika érettségiről

2 Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:

3 Általában a kétszintű informatika érettségiről Források, ahol utána nézhetünk részletesebben: Oktatási Minisztérium honlapja: www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi/tervezet/22/Informatika%20Részletes.doc

4 Általában a kétszintű informatika érettségiről Források, ahol utána nézhetünk részletesebben: Oktatási Minisztérium honlapja: www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi/tervezet/22/Informatika%20Részletes.doc Mintafeladatok: www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi2005/mintafeladatok/informatika/bevezetes.doc www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi2005/mintafeladatok/informatika/kozepszint.zip www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi2005/mintafeladatok/informatika/emelt_szint.zip Megjegyzés: A mintafeladatok nem mind alkalmasak érettségi feladatnak, vagy túl nehezek, vagy túl könnyűek.

5 2004-es vizsgáig az INFORMATIKA érettségi elméleti + gyakorlati vizsga tételeket az informatika tanár állította össze 2005-től középszintű gyakorlati érettségi: 180 perc, majd külön alkalommal szóbeli vagy emelt szintű gyakorlati érettségi: 240 perc, majd külön alkalommal szóbeli

6 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések)

7 Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola?

8 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola?

9 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …)

10 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol?

11 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!)

12 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!) Rendszergazda: mindent nekem kell előkészítenem? (tartalék gép lefagyás esetére, mentések előkészítése, azonosítók, befejezett munkák CD-re írása, hálózat: feladatkiosztáskor és begyűjtéskor kell)

13 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen szoftverkörnyezetet jelentett le márciusban az iskola? Alkalmas-e a gépterem érettségi teremnek is? (egymás monitorát nem láthatják, hálózat vizsga idejére kikapcsolva stb. …) Középszint saját iskolában, de az emelt szint hol? Gyakorlati feladatsor központilag összeállított mindkét szinten? (igen de a szóbeli tételek középszinten nem!) Rendszergazda: mindent nekem kell előkészítenem? (tartalék gép lefagyás esetére, mentések előkészítése, azonosítók, befejezett munkák CD-re írása, hálózat: feladatkiosztáskor és begyűjtéskor kell) Enni, inni hol lehet? (Nem a gépteremben, hanem erre kialakított helyen, felügyelet arra, hogy e közben, de még a mellékhelység használata közben se kommunikálhassanak a jelöltek egymással, nagy gépterem – több felügyelő tanár)

14 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett)

15 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem így lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.)

16 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem így lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen)

17 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad)

18 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OKÉV által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad) Tudjuk, hogy mikor lesznek a 2005-ös vizsgák? (Természetesen csak a gyakorlatik időpontját: megjelent az OM honlapon a 2004-2005-ös tanév rendje)

19 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) Milyen lesz a szóbeli? (Hálózattal és Internettel kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell megoldani egy rendelkezésre álló gépen a szóbeli tétel elmondása mellett) A szóbeli tartalma, A és B tétel? (Nem lesz, inkább témakörökhöz fog igazodni; 10 percben közép-, 20 percben közép és emelt szinten azonos mélységig lehet kérdezgetni az összefüggő felelettel együtt.) Hol vizsgáznak a jelöltek? (középszinten saját iskolájukban; emelt szinten az OM által szervezett megfelelő szoftverkörnyezettel rendelkező helyszínen) Hol javítanak az emelt szintű bizottság tagjai? (A vizsgaközpontban, a megírt CD-n lévő megoldásokat elvinni nem szabad) Tudjuk, hogy mikor lesznek a 2005-ös vizsgák? (Természetesen csak a gyakorlatik időpontját: megjelent az OM honlapon a 2004-2005-ös tanév rendje) Emelt-, vagy középszinten kell előbb vizsgázni? (Emelt szinten, sokféle érettségit lehet tenni, több vizsgaidőszakban, de emelt szintűt, mint felvételit csak tavasszal)

20 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-öst az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!)

21 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en)

22 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon? (közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…)

23 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon? (közép és emelt szinten, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.)

24 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon?(közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezeken kívüli elmélet, pl. hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.)

25 KÉRDÉSEK: (GYIK = gyakran ismétlődő kérdések) ECDL beszámítás nem lesz? (Épp fordítva: aki középszinten már 5-ös az kap ECDL bizonyítványt. Fordítva nem!) Tehát nehezebb lesz a középszint, mint egy ECDL vizsga? (Igen, de egyes témákban meg is haladja azt az anyag, több más is szerepel az informatika tananyagban, mint az ECDL-en) Milyen témák fordulnak elő a gyakorlati és szóbeli vizsgákon?(közép és emelt szinten: szövegszerkesztés, Weblap-készítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, grafika, prezentáció-készítés; emelt szinten még: algoritmizálás is; a szóbeli mindezek elmélete és még hálózatok, Internet, könyvtárhasználat, hardver ismeretek, operációs rendszerek…) Akkor miben tér el az emelt szint és a középszint gyakorlata a programozási feladaton kívül? (Nehézségben, továbbá az emelt szint szövegszerkesztés, grafika, prezentáció és HTML- szerkesztési feladatai egy komplex feladattá vannak összevonva.) Operációs rendszerekre nem lesz feladat? (Nem lesz: ezt a faladat megoldási gyakorlatban kell majd alkalmazni: keresd ki a nyers fájlt, olvasd be, csomagold ki, készítsd el a megoldáshoz a következő könyvtárszerkezetet, stb….)


Letölteni ppt "Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések