Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZAKMACSOPORTOS SZAKMAI ELŐKÉSZÍTŐ ÉRETTSÉGI TANTÁRGYAK VERSENYEINEK VERSENYSZABÁLYZATA SZÉTV Közgazdaság szakmacsoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZAKMACSOPORTOS SZAKMAI ELŐKÉSZÍTŐ ÉRETTSÉGI TANTÁRGYAK VERSENYEINEK VERSENYSZABÁLYZATA SZÉTV Közgazdaság szakmacsoport."— Előadás másolata:

1 A SZAKMACSOPORTOS SZAKMAI ELŐKÉSZÍTŐ ÉRETTSÉGI TANTÁRGYAK VERSENYEINEK VERSENYSZABÁLYZATA SZÉTV Közgazdaság szakmacsoport

2 Általános szabályok  Szervező: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet+ az NSZFI által megbízott szakértők (versenyfelelősök, koordinátorok stb.)  Értékelés: A versenyzők teljesítményét az NSZFI által felkért versenybizottság értékeli versenycsoportonként. A tanulmányi versenyek célja:  a tanulók felkészítése, érettségi vizsgájuk elősegítése,  lehetőség biztosítása az érettségiző tehetséges tanulóknak a megmérettetésre,a kiemelkedő eredmények elérésére,  a szaktanárok tehetséggondozó munkájának bemutatása,  a szakképző iskolák oktató-nevelő munkájának versenyszintű értékelése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése és elismerése.

3 Általános szabályok A verseny kétfordulós Az első forduló versenyeinek megrendezése és szervezése (1) Az első forduló írásbeli versenyrészének lebonyolítására a versenyzők iskolájában kerül sor. (2) Az első forduló központi írásbeli feladatlapok megoldásából áll. (3) A központi feladatlapokat, továbbá a feladatok megoldásához szükséges segédanyagokat (a továbbiakban a feladatlap és a segédanyag együtt: feladatlap) és a javítási, értékelési útmutatókat a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Vizsgadokumentációs irodája készítteti el.

4 Általános szabályok A második (döntő) forduló (1) A verseny második (döntő) fordulójára a meghirdetésben meghatározott helyszínen kerül sor. (2) A második (döntő) forduló versenyrészeit, azoknak szakmai tartalmát, szerkezetét, időtartamát, pontszámait a versenyszabályzat szakmacsoportokra vonatkozó részei tartalmazzák. (3) Írásbeli és szóbeli fordulót tartalmaz, lebonyolítása hasonló az emelt szintű érettségihez

5 Üzleti gazdaságtan

6

7

8

9

10 Elméleti gazdaságtan

11

12

13 Versenyeredmények:  2004-2005: elméleti gazdaságtan 13. és 18. helyezés  2006-2007: üzleti gazdaságtan 2. 6. helyezés  2008-2009: elméleti gazdaságtan 7. helyezés üzleti gazdaságtan 4. 12. 13. 19. helyezés  2009-2010: üzleti gazdaságtan 7. 13. 15. helyezés


Letölteni ppt "A SZAKMACSOPORTOS SZAKMAI ELŐKÉSZÍTŐ ÉRETTSÉGI TANTÁRGYAK VERSENYEINEK VERSENYSZABÁLYZATA SZÉTV Közgazdaság szakmacsoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések