Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sahaja Jóga Meditáció Ismerd meg önmagad!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sahaja Jóga Meditáció Ismerd meg önmagad!."— Előadás másolata:

1 Sahaja Jóga Meditáció Ismerd meg önmagad!

2 Shri Mataji Nirmala Devi
A prezentációban közvetítésre kerülő tudás Shri Mataji Nirmala Devi-től, a Sahaja Jóga megalapítójától származik.

3 Shri Mataji Nirmala Devi
A Sahaja Jóga Meditációs technikát 1970-ben alapította, amelyet mára már több, mint 100 országban gyakorolnak világszerte. Ma, 87 évesen, utazik, számos országot meglátogat, hogy megadja az emberek számára a tömeges Önmegvalósulást. Közel állt Mahatma Gandhi-hoz és segített az új független India alkotmányának megírásában Elismert tudós és értelmiségi Kétszer is jelölték Béke Nobel-díjra Alapított óvóhelyet nők számára, számos iskolát gyerekeknek, Sahaja Jóga Kórházat, Zene és Tánc Akadémiát

4 vele született; spontán
SAHA JA JÓGA JELENTÉSE - VEL SZÜLETNI A BELSŐ ISTENI ENERGIA EGYESÜLÉSE A MINDENT ÁTHATÓ ERŐVEL. vele született; spontán Sahaja Jóga: spontán egyesülés a Mindent Átható Isteni erő és Lényünk között – Önmegvalósulás.

5 Mi a meditáció? A gondolat nélküli tudatosság állapota
A meditáció megnöveli az egymást követő gondolatláncolatok közötti távolságot – hozzájárul a gondolati hullámzás lecsendesítéséhez. A gondolataink a Múltból vagy a Jövőből származnak A JELEN MINDIG GONDOLATNÉLKÜLI A meditáció áttörést jelent evolúciós tekintetben egy magasabb szintű emberi tudatosság állapotának elérésében.

6 Miért meditáljunk? Megkönnyíti a fizikai, szellemi és érzelmi problémák megoldását. A meditáció egy természetes gyógyító hatással rendelkező folyamatot indít el az emberi szervezetben, amely segít úrrá lenni olyan komoly betegségeken is, mint a magas vérnyomás, migrén, asztma, epilepszia, meddőség, rák, diabétesz, keringési rendellenességek vagy pszichoszomatikus megbetegedések.

7 Miért meditáljunk? A meditáció csökkenti a szorongást és a stresszt; fejleszti a koncentrációs képességet, és a kreativitást. Általa az emberi kapcsolataink harmonikussá válnak. Békés személyiség, belső öröm és elégedettség. Nagyon hatékony a dühkezelésben, és egyéb negatív érzelmek kontrollálásában. Az emberi szervezet minden sejtjét megfiatalítja. A meditáció a genetikai rendellenességeket is képes korrigálni.

8 Út a teljesség felé - önmagunk megismerése -
A személyes probléma beazonosítása Mi az a fő probléma, amivel szembe kell néznem az életemben? Mit tapasztalok a testemben akkor, amikor szembenézek ezzel a problémával?

9 Főbb problémakörök az emberek életében
Stressz otthon és a munkahelyen Anyagi gondok Szociális, emberi kapcsolatokban jelentkező problémák Családdal kapcsolatos kérdések Fizikai szinten megnyilvánuló problémák Mentális gyötrődés Az érzelmi gondok bármely formája, mint pl. önbizalom-hiány, depresszió.

10 A megoldás kulcsa: BELSŐ ÁTALAKULÁS
Nekünk embereknek az a feladatunk, hogy a tudatosság magasabb szintjére emeljük önmagunkat, ahol már képesek leszünk megoldani minden problémánkat, és ezen a szinten képessé válunk arra, hogy másoknak is hathatós segítséget nyújtsunk a teljesség elérésében.

11 A belső átalakulás megértése a meditáción keresztül
A magasabb szintű tudatosság elérésének kulcsa az, hogy a figyelmünket a külvilágról átirányítjuk a belső finomenergia rendszerünkre.

12 Finomenergia rendszer
Csakrák Nádik/csatornák Sahasrara csakra PINGALA NADI Jobboldali csatorna Agnya csakra SHUSHUMNA NADI Középső csatorna Vishuddhi/torok csakra Anahata/szív csakra IDA NADI Baloldali csatorna Nabhi csakra/Void Swadisthan csakra KUNDALINI Mooladhara/gyökér csakra

13 A három csatorna A csatornák/nádik biztosítják az összeköttetést a csakrák között a finomenergia rendszerben. Baloldali (Hold) csatorna: testesíti meg a szervezetben baloldali szimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Múlt, vágyak, érzelmek, kondicionálás. Jobboldali (Nap) csatorna: testesíti meg a szervezetben a jobboldali szimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Jövő, cselekvés, ego. Középső csatorna: testesíti meg a szervezetben a paraszimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Jelen, egyensúly.

14 Csakrák/energiaközpontok
A csakrák a finomrendszer központjai, amelyek fizikai szinten gócokként manifesztálódnak. Minden csakra energiát termel, és így szabályozza az adott csakrához tartozó szervek működését. A csakrák működése jelzi, illetve befolyásolja a fizikai, mentális és érzelmi életünket.

15 Kundalini A Kundalini a bennünk lévő tiszta vágy, egy nyugtató hatású és anyai természetű spirituális energia, amely feltekeredve a gerinc-oszlopunk legalján, a keresztcsontban (sacrum bone = szent csont) található. Már az ősi civilizációk is tudták, hogy ebben a csontban „szent” energia lakozik, innen kapta a nevét.

16 Önmegvalósulás Az Önmegvalósulás (vagy spirituális önfelismerés) akkor történik meg, amikor a Kundalini felébred, és a középső csatornán végighaladva érinti a 6 csakrát. A fejünk tetején kilép (az un. kutacs csontnál), amelyet egy finom, hideg szellőként érzékelünk a fejünk fölött. Ahogy a Kundalini felemelkedik, megvilágosítja a csakrákat, és a bennük lévő tulajdonságok megnyilvánulnak a visel-kedésünkben - gondolatnélküli tudatosság állapota (béke, figyelem, öröm).

17 Az egyes csakrákhoz tartozó tulajdonságok
Egység Megbocsátás Kollektív tudatosság Biztonság Elégedettség Kreativitás Ártatlanság

18 Vibrációk Amikor valaki eléri az Önmegvalósulás állapotát, a Kundalini energia megnyilvánulását vibrációknak nevezzük. A Sahaja Jóga segít nekünk érezni ezeket a vibrációkat a tenyerünkben és az ujjaink hegyén, a meditációs gyakorlatok által. A gyakorlatokhoz bárki ingyen hozzájuthat az Interneten keresztül.

19 További információ és kapcsolat:
Kellemes Meditációt!


Letölteni ppt "Sahaja Jóga Meditáció Ismerd meg önmagad!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések