Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismerd meg önmagad! A prezentációban közvetítésre kerülő tudás Shri Mataji Nirmala Devi-től, a Sahaja Jóga megalapítójától származik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismerd meg önmagad! A prezentációban közvetítésre kerülő tudás Shri Mataji Nirmala Devi-től, a Sahaja Jóga megalapítójától származik."— Előadás másolata:

1

2 Ismerd meg önmagad!

3 A prezentációban közvetítésre kerülő tudás Shri Mataji Nirmala Devi-től, a Sahaja Jóga megalapítójától származik.

4  A Sahaja Jóga Meditációs technikát 1970-ben alapította, amelyet mára már több, mint 100 országban gyakorolnak világszerte.  Ma, 87 évesen, utazik, számos országot meglátogat, hogy megadja az emberek számára a tömeges Önmegvalósulást.  Közel állt Mahatma Gandhi-hoz és segített az új független India alkotmányának megírásában  Elismert tudós és értelmiségi  Kétszer is jelölték Béke Nobel-díjra  Alapított óvóhelyet nők számára, számos iskolát gyerekeknek, Sahaja Jóga Kórházat, Zene és Tánc Akadémiát

5 Sahaja Jóga : spontán egyesülés a Mindent Átható Isteni erő és Lényünk között – Önmegvalósulás. - VEL JELENTÉSE SZÜLETNI vele született; spontán A BELSŐ ISTENI ENERGIA EGYESÜLÉSE A MINDENT ÁTHATÓ ERŐVEL.

6  A gondolat nélküli tudatosság állapota  A meditáció megnöveli az egymást követő gondolatláncolatok közötti távolságot – hozzájárul a gondolati hullámzás lecsendesítéséhez.  A gondolataink a Múltból vagy a Jövőből származnak  A JELEN MINDIG GONDOLATNÉLKÜLI  A meditáció áttörést jelent evolúciós tekintetben egy magasabb szintű emberi tudatosság állapotának elérésében.

7  Megkönnyíti a fizikai, szellemi és érzelmi problémák megoldását.  A meditáció egy természetes gyógyító hatással rendelkező folyamatot indít el az emberi szervezetben, amely segít úrrá lenni olyan komoly betegségeken is, mint a magas vérnyomás, migrén, asztma, epilepszia, meddőség, rák, diabétesz, keringési rendellenességek vagy pszichoszomatikus megbetegedések.

8  A meditáció csökkenti a szorongást és a stresszt; fejleszti a koncentrációs képességet, és a kreativitást.  Általa az emberi kapcsolataink harmonikussá válnak.  Békés személyiség, belső öröm és elégedettség.  Nagyon hatékony a dühkezelésben, és egyéb negatív érzelmek kontrollálásában.  Az emberi szervezet minden sejtjét megfiatalítja. A meditáció a genetikai rendellenességeket is képes korrigálni.

9 A személyes probléma beazonosítása  Mi az a fő probléma, amivel szembe kell néznem az életemben?  Mit tapasztalok a testemben akkor, amikor szembenézek ezzel a problémával?

10  Stressz otthon és a munkahelyen  Anyagi gondok  Szociális, emberi kapcsolatokban jelentkező problémák  Családdal kapcsolatos kérdések  Fizikai szinten megnyilvánuló problémák  Mentális gyötrődés  Az érzelmi gondok bármely formája, mint pl. önbizalom- hiány, depresszió.

11  Nekünk embereknek az a feladatunk, hogy a tudatosság magasabb szintjére emeljük önmagunkat, ahol már képesek leszünk megoldani minden problémánkat, és ezen a szinten képessé válunk arra, hogy másoknak is hathatós segítséget nyújtsunk a teljesség elérésében.

12  A magasabb szintű tudatosság elérésének kulcsa az, hogy a figyelmünket a külvilágról átirányítjuk a belső finomenergia rendszerünkre.

13 Sahasrara csakra Agnya csakra Vishuddhi/torok csakra Anahata/szív csakra Nabhi csakra/Void Swadisthan csakra KUNDALINI Mooladhara/gyökér csakra PINGALA NADI Jobboldali csatorna SHUSHUMNA NADI Középső csatorna IDA NADI Baloldali csatorna Nádik/csatornák Csakrák

14  A csatornák/nádik biztosítják az összeköttetést a csakrák között a finomenergia rendszerben.  Baloldali (Hold) csatorna: testesíti meg a szervezetben baloldali szimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Múlt, vágyak, érzelmek, kondicionálás.  Jobboldali (Nap) csatorna: testesíti meg a szervezetben a jobboldali szimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Jövő, cselekvés, ego.  Középső csatorna: testesíti meg a szervezetben a paraszimpatikus idegrendszert. Tulajdonságai: Jelen, egyensúly.

15  A csakrák a finomrendszer központjai, amelyek fizikai szinten gócokként manifesztálódnak.  Minden csakra energiát termel, és így szabályozza az adott csakrához tartozó szervek működését.  A csakrák működése jelzi, illetve befolyásolja a fizikai, mentális és érzelmi életünket.

16 A Kundalini a bennünk lévő tiszta vágy, egy nyugtató hatású és anyai természetű spirituális energia, amely feltekeredve a gerinc-oszlopunk legalján, a keresztcsontban (sacrum bone = szent csont) található. Már az ősi civilizációk is tudták, hogy ebben a csontban „szent” energia lakozik, innen kapta a nevét.

17 Az Önmegvalósulás (vagy spirituális önfelismerés) akkor történik meg, amikor a Kundalini felébred, és a középső csatornán végighaladva érinti a 6 csakrát. A fejünk tetején kilép (az un. kutacs csontnál), amelyet egy finom, hideg szellőként érzékelünk a fejünk fölött. Ahogy a Kundalini felemelkedik, megvilágosítja a csakrákat, és a bennük lévő tulajdonságok megnyilvánulnak a visel- kedésünkben - gondolatnélküli tudatosság állapota (béke, figyelem, öröm).

18 Ártatlanság Kreativitás Elégedettség Biztonság Kollektív tudatosság Megbocsátás Egység

19  Amikor valaki eléri az Önmegvalósulás állapotát, a Kundalini energia megnyilvánulását vibrációknak nevezzük.  A Sahaja Jóga segít nekünk érezni ezeket a vibrációkat a tenyerünkben és az ujjaink hegyén, a meditációs gyakorlatok által.  A gyakorlatokhoz bárki ingyen hozzájuthat az Interneten keresztül.

20 www.jogameditacio.hu www.meditacionk.blogspot.com www.csakra-kerek.hu www.kundalini.hu Kellemes Meditációt!


Letölteni ppt "Ismerd meg önmagad! A prezentációban közvetítésre kerülő tudás Shri Mataji Nirmala Devi-től, a Sahaja Jóga megalapítójától származik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések