Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, 2006. február 9.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, 2006. február 9."— Előadás másolata:

1 Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, 2006. február 9.

2 A kimeneti elv A kimeneti elvű szabályozás egyszerű és korszerű:  a kompetenciákat fogalmazza meg, ezáltal  a célt, a követelményeket rögzíti, miközben  az utat, az eszközöket nem korlátozza, de nálunk nem egy szerves fejlődés eredménye, ezért paradigmaváltást követel

3 Feltételek, kritériumok  Ismeret  Nyitottság (a paradigmaváltás befogadása oktatóknál, hallgatóknál)  Az output pontos megfogalmazása  Az utak, eszközök adekvát megfogalmazása  Jól működő kontroll-mechanizmusok

4 A KKK-k kialakításának tapasztalatai: tartalom  Nincs még bennünk a kimeneti elv: vagyis tantervet készítünk  Irreális és/vagy túl általános kompetencia- követelményeket definiálunk  A tantervek nem a kompetenciákból erednek, hanem akadémiai elvekből és intézményi szempontokból

5 A KKK-k kialakításának tapasztalatai: eljárások  A szaklétesítés az akadémiai/akkreditációs szempontokra fókuszál, nem a KKK meghatározására – külön dokumentumok  A végleges KKK-kban is keveredik / egymás mellett létezik a folyamat- és a kimeneti elv  A szakindításnál is keveredik a két mérce: a létesítés dokumentuma és a KKK  Kevés az egzakt mérce (nem is elvárás)

6 Legyenek jobbak az MA KKK-k  Van min vitatkozni… Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, 2006. február 9."

Hasonló előadás


Google Hirdetések