Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Bacsó Beáta Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola A tengerész és a majom.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Bacsó Beáta Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola A tengerész és a majom."— Előadás másolata:

1 Készítette: Bacsó Beáta Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola A tengerész és a majom

2 Pali bácsi tengerész. Csak húsvétkor meg karácsonykor jön haza. Máskor mindig a tengeren jár. Legutóbb, hogy itthon volt, arra kérték a gyerekek:

3 Kedves Pali bácsi, küldjön egyszer a majmok hazájából egy eleven majmot. - Kedves Pali bácsi, küldjön egyszer a majmok hazájából egy eleven majmot. - Szívesen - felelte Pali bácsi -, csak azután vigyázzatok, mert a majommal sok a vesződség. És küldött a tengerről egy majmot…

4 Természetesen a gyerekek nem vették komolyan, nem voltak elég óvatosak a majommal.

5 Legelőször a falu leggazdagabb kisfiúja vitte haza, mondván, ő biztos tud vigyázni rá, hisz mindent meg tud neki adni.

6 Teltek múltak a napok és a majom egyre rosszabbul viselte a bezártságot. Egyik nap összetörte a háziasszony kedvenc vázáját, ezért elküldték a háztól.

7 Azután a legrosszabb magaviseletű diák kapta meg…, a tanárok úgy gondolták, ő biztos jól meg érti majd magát a kis állattal.

8 Hát, eleinte így is volt, de egyre több furcsaság követte egymást a háznál. Bármi dolog történt, azt hitték otthon, hogy a fiú követte el. Nem bírta tovább a rágalmazást és visszavitte a majmot.

9 Már nem tudták, kire is bízzák a jószágot, így a tanárnő vitte haza.

10 Viszont itt sem sokáig tartott a boldogság, napról napra tűntek el a tanárnő ruhái és mindenki a majmot hibáztatta…. Nagyon meg volt elégedve és csodálkozott, hogy mások miért küldték el.

11 Már a kisasszony is szerette volna elküldeni, de nem volt teljesen biztos a majom bűnösségében.

12 Egyik nap elhatározta, hogy megfigyeli, mi történik a házában.

13 Már órák óta figyelte a majmot, mikor a kapitány úr mászott be az ablakon és a tanárnő szekrénye felé vette az irányt. - Pali bácsi, mit tetszik itt csinálni? - a kapitány nagyon megijedt és magyarázkodni kezdett, de egyre kevesebb sikerrel.

14 A tanárnő felkereste azoknak a diákoknak a szüleit, akik vigyáztak a majomra és elmesélte nekik, hogy sem a gyermekeik, sem a majom nem tehet semmiről, csakis a kapitány!

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Bacsó Beáta Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola A tengerész és a majom."

Hasonló előadás


Google Hirdetések