Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156"— Előadás másolata:

1 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Munkába állás nehézségei Hogyan illeszkedjem be új munkahelyemen?

2 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Hogyan kezdődik? Akármikor új munkát kap, keresztülmegy ezen…… Először jön a lelkesedés és az izgalom, ez az „Istenem, el sem hiszem, hogy megkaptam” érzés! Elmegy megünnepelni a családdal, barátokkal és izgul az Ön előtt álló lehetőségek miatt.

3 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Hogyan folytatódik? Ezután kezdődik a pánik, az „Istenem, mi lesz, ha nem tudom elvégezni a munkát?” érzés. Ideges lesz az új felelősség, az új munkahely és az új emberek miatt, akikkel együtt fog dolgozni. Egy új munkába állás megterhelő élmény lehet, de ennek a fontos lépésnek nem kell feszültségben és aggodalomban telnie. A megfelelő stratégiával és pozitív szemlélettel az új kihívás lehet izgalmas és élvezhető. Ebben a részben felfedjük a stratégiákat arra, hogy könnyebb legyen a váltás és ajánlunk néhány ötletet,módszert, hogy hogyan építsen ki megbízható kapcsolatokat az új kollegákkal.

4 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Adjon magának 90 napot! Sok ember stresszes lesz az új munka miatt, mert túl nagy terhet raknak magukra az első naptól kezdve. Senki sem - legkevésbé az új főnöke - várja el, hogy rögtön megoldja a nagyobb problémákat. Ezért ezt ne várja el saját magadtól sem. Ha rögtön arra törekszik, hogy bizonyítsa, hogy megérte Önt felvenni, inkább azt eredményezi, hogy hibát vét. Ezt könnyen elkerülheti, ha többet tud már a cégről és az új szerepéről. Az embereknek általában 90 napra van szükségük arra, hogy teljesen hatékonyak legyenek egy új szerepben, új munkakörben.

5 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Figyeljen a kisebb sikerekre! Ez idő alatt próbáljon meg kis, korai sikerekre koncentrálni. Fontos, hogy kezdetben kisebb sikereket érjen el, mert ezek segítenek lendületet adni és megalapozni a hitelességét. De bizonyosodjon meg arról, hogy a vállalat mit ért siker alatt. Például az egyik cégnél a „siker” olyan egyszerű, hogy a csapat megvitatja az alapfeladatokat, míg máshol a „siker” igazolható eredmények megvalósítását jelenti. Az is fontos, hogy olyan sikert válasszon, ami fontos a főnökének. Például, ha az egyik hosszú távú célja megváltoztatni a csapat hozzáállását, akkor keressen olyan korai sikert vagy célt, amely segít megalapozni a hozzáállás változását. Jusson eszébe, hogy a korai siker megalapozhatja a jövőbeli céljait és fogadtatását is.

6 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Ne vállaljon azonnal sokat! Ne akarjon túl sokat, túl hamar. Csábító 10 különböző tevékenységgel megküzdeni mikor elkezdi munkáját, de ezzel csak azt éri el, hogy egyiket sem tudja jól csinálni. Koncentráljon egy vagy kettő korai változtatásra, amiről úgy gondolja, hogy a legsürgősebb. Következetesen dolgozzon rajtuk.

7 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Szerezze meg az új szaktudást, amire szüksége van! Könnyű túlterheltnek érezni magunkat, mikor új munkába állunk és talán azon aggódunk, hogy nem tudunk úgy teljesíteni, ahogy elvárják tőlünk. Gondoljon a következőkre: Az emberek, akik felvették Önt, tudták mit csinálnak. Valószínű nem akartak olyan embert felvenni, aki a munka összes részét már meg tudja csinálni a legmagasabb szinten. Miért? Mert az ilyen ember feltehetőleg nem maradna sokáig, hamarosan új kihívásokat keresne.

8 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Tanuljon! Állítson össze egy tanulási tervet, hogy megszerezze az új munkához szükséges szaktudást. Első lépésként töltsön ki egy személyes SWOT analízist és használja arra, hogy megnevezze az erősségeit és gyengeségeit, tekintettel az új munkájára. Következő lépésként sorolja fel a képességeket, amikre a beosztásához és feladataihoz szüksége van. Gondolja át, melyiket kell fejlesztenie vagy javítania. Ezután tervezze meg, hogyan szüntetheti meg a gyengeségeit és miként sajátíthatja el az új képességeket, amikre szüksége van. Minden új képesség elsajátítása egy cél lehet az első pár hónap alatt.

9 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Járja körbe új környezetét! Minden csapatnak vagy üzleti részlegnek meg van a maga környezete. Még ugyanannál a vállalatnál is van esélye annak, hogy az új csapatnak, ahová csatlakozik, mások a szokásai. Azon felül hogy megtanulja, hogyan boldoguljon sikeresen az új környezetében, valószínűleg az irodai politikával is meg kell birkóznia. Ez nagyon fontos sok szervezetnél és Ön, mint új ember, könnyen hibázhat, ha nem óvatos.

10 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Ne tűzzön ki azonnal korszakalkotó célokat! Az egyik legnagyobb hiba, amit egy új alkalmazott elkövethet, az az, hogy valószerűtlen célokkal és sok változtatnivalóval kezdi el munkáját. Igen, valószínűleg azért vették fel, hogy helyettesítsen valaki mást és pozitív változásokat vigyen végbe. Természetes, hogy le akarja nyűgözni a főnököt és a munkatársait azáltal, hogy bemutatja nekik az elképzeléseit arról, hogyan kellene működnie a dolgoknak. De a dolgok túl korai változtatása elijesztheti és elidegeníthetik azokat az embereket, akikkel szövetséget szeretne kötni. Ön egy idegen nekik, ezért ne próbálja nagy fába vágni a fejszét rögtön a kezdeteknél. Töltse azzal az időt, hogy megismerje a céget és a környezetét, ami minden cégnél más és más.

11 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Tanulja meg, ki kicsoda! Mikor új munkába áll, tanulja meg ki kicsoda és mivel foglalkozik, mert ez fontos a munkahelyi sikerekhez. Ez igaz a közvetlen munkatársakra vagy a legfontosabb emberekre, akikről nem is gondolná mekkora szereppel bírnak. Kezdje a saját csoportjával. Tudja meg ki mit csinál és bizonyosodjon meg arról, hogy ismeri a feladataikat. Az első pár hét alatt fontos, hogy felderítse a lehetséges szövetségeseit. A megfelelő szövetségesek hatással lehetnek a karrierjére.

12 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Merjen segítséget kérni! Bizonyosodjon meg róla, hogy az első pillanattól kezdve érti, miért vették fel és mik az első 6-12 hónapos céljai. Ez segít megadni az irányvonalat az első hetekben. Nem gyengeség segítséget kérni. Ha nem tudja, hol találja a szükséges információkat, ne pazarolja az időt a kereséssel. Kérjen segítséget a főnökétől vagy a kollégáitól. Sok ember túlterhelt, mikor egy új cégnél kezd el dolgozni. Minden más, ami ahhoz vezet, hogy stresszesnek és kaotikusnak érezzen mindent. Próbálja meg meghatározni a biztonsági zónáját, hogy békére leljen az új környezetében.

13 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Kerülje az összehasonlítást! Kerülje el az összehasonlítgatást. Az új csoportja nem akarja azt hallani, hogy „A régi munkahelyemen mi ezt szoktuk…..” Arra figyeljen, mit kell csinálnia most és ne arra, hogy mit csinált a múltban. Ha valaki az új csoportodból nem válaszol Önnek szépen, ne vegye magára – legalább is a kezdetekben. Gondoljon arra, hogy valakinek a helyére jött, akinek talán jó barátja ez a kolléga. Idő kell a bizalomhoz.

14 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Összefoglalás Sok stresszel járhat új munkába állni. Igazságtalan önmagával szemben, ha túl hamar akar túl sokat elérni. Töltsön rengeteg időt azzal, hogy megismeri az új munkahelyet. Az Ön főnöke nem várja el, hogy az első néhány hónapban már teljes értékű alkalmazott legyen, ezért lassítson. Próbáljon meg koncentrálni a kisebb sikerekre, amelyek segítenek megalapozni a hitelét.

15 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Ön mit tesz, ha… Új környezetben munkát vállal? – Azonnal bizonyítani akarom, hogy engem érdemes volt alkalmazni. – Azt a látszatot keltem, mint aki azonnal beilleszkedik új környezetébe, megbízható, minden elvárásnak megfelel. Ezért néha már a kezdet kezdetén túlvállalom magam, mert minden feladatot elvállalok. – Merek kérdezni, tanácsot kérni. Mindenekelőtt meg akarom érteni, mi hogyan történik munkahelyemen. A B C

16 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Gondolkodjon el a következőkön! Az emberek, akik felvették Önt, tudták mit csinálnak. Valószínű nem akartak olyan embert felvenni, aki a munka összes részét már meg tudja csinálni a legmagasabb szinten. Miért? Mert az ilyen ember feltehetőleg nem maradna sokáig, hamarosan új kihívásokat keresne. Válaszoljon újra a kérdésre!

17 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Gondolkodjon el a következőkön! Ne akarjon túl sokat, túl hamar. Csábító 10 különböző tevékenységgel megküzdeni mikor elkezdi munkáját, de ezzel csak azt éri el, hogy egyiket sem tudja jól csinálni. Koncentráljon egy vagy kettő korai változtatásra, amiről úgy gondolja a legsürgősebb. Következetesen dolgozzon rajtuk. Válaszoljon újra a kérdésre!

18 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Igen, igaz! Nyugodtan kérjen segítséget kollégáitól. Biztosan segíteni fognak.

19 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Ön mit tesz, ha… Úgy érzi „Istenem, mi lesz, ha nem tudom elvégezni a munkát?” – Nem adom fel és minden figyelmemet a tanulásra összpontosítom. Tudom, ha nagyon akarom, sikerülni fog. – Gyorsan megtanulom mindenki nevét. Megtudom azt is, kinek mi a feladata a cégnél. Gyűjtöm a jó gyakorlatokat és döntéseimet megbeszélem azokkal, akik egyértelműen támogatnak. – Beszélek a felettesemmel és elmondom neki, hogy nem vagyok képes a feladatok végrehajtására. Inkább feladom. A B C

20 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Igen, így igaz! Állítson össze egy tanulási tervet, hogy megszerezze az új munkához szükséges szaktudást. Első lépésként töltsön ki egy személyes SWOT analízist és használja arra, hogy megnevezze erősségeit és gyengeségeit, tekintettel az új munkájára.

21 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Igen így igaz! Mikor új munkába áll, tanulja meg ki kicsoda és mivel foglalkozik, mert ez fontos a munkahelyi sikerekhez. Ez igaz a közvetlen munkatársakra vagy a legfontosabb emberekre, akikről nem is gondolná mekkora szereppel bírnak. Kezdje a saját csoportjával. Tudja meg, ki mit csinál és bizonyosodjon meg arról, hogy ismeri a feladataikat.

22 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Gondolkodjon el a következőkön! Nagyon könnyen feladja. Akarattal mindent el lehet érni! Mit fog válaszolni felettesének ha megkérdezi, hogyan tudna segíteni Önnek? Mit fog felettese gondolni Önről? Biztosan nem azt, hogy Ön eltökélte, a munkájában a maximumot fogja nyújtani! Válaszoljon újra a kérdésre!

23 Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156 E-mail: info@nyerjunkegyutt.euinfo@nyerjunkegyutt.eu Honlap: www.nyerjunkegyutt.euwww.nyerjunkegyutt.eu Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány H-6722 Szeged, Tisza L. krt 63. Telefon: +36 (70) 421-8156"

Hasonló előadás


Google Hirdetések