Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005 Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005 Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál."— Előadás másolata:

1 TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005 Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál

2 A támogatási konstrukció bemutatása Társadalmi Megújulás Operatív Program 2. prioritás- Az alkalmazkodóképeség javítása: Léteznek gazdálkodó szervezetek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő adminisztratív kapacitásokkal, viszont konkrét képzési szükségleteik vannak. Olyan szervezetek támogathatók, melyek megfelelő tapasztalatukkal képesek átvállalni az adminisztrációs terheket.

3 A támogatás célja  A foglalkoztathatóság javítása  A vállalkozások versenyképességének javítása  A tudás folyamatos fejlesztésének ösztönzése  Vállalkozások alkalmazkodó képességének növelése  Vállalkozások közti együttműködés rendszerének kialakítása

4 Támogatható tevékenységek  Szakmai képzés  Az Európai Unióval kapcsolatos képzés  A vállalkozások működésével kapcsolatos képzés  Szakma-specifikus nyelvi képzés  Kizárólag OKJ-s vagy akkreditált képzés, kizárólag akkreditált képzőintézmények

5 A projektről A projekt célja, a Közép-dunántúli Régióban működő mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak munkahelyi képzésének lebonyolítása akkreditált képző intézmények által. A projekt során 1000 fő munkavállaló, - az előzetesen felmért - képzési igényekhez igazodó munkahelyi képzése valósul meg. A dolgozók a megszerzett készségeket, hasznosítani tudják munkakörük ellátásában, ezáltal hozzájárulnak a munkaadó vállalkozások versenyképesség növeléséhez. A munkaadó vállalkozásoknak a program megvalósulásához önerőt nem kell biztosítaniuk, a képzési lehetőségek mindenki számára hozzáférhetőek.

6 A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a projekt A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), mint országos hatáskörű szervezet, a Közép-dunántúli régióban tevékenykedő hálózati tagjai szakmai közreműködésével, megszervezi a régió mikro- és kisvállalkozásainak munkahelyi képzését.

7 Indoklás  Alacsony a mikro- és kisvállalkozásokban alkalmazottak részvételi aránya a képzésben.  A versenyképesség érdekében a dolgozó embereket segítjük abban, hogy, versenyképes tudással rendelkezzenek, aminek legfontosabb eszköze a képzés.  A szükséges képzések megvalósításával összefüggő tevékenységek ellátását a vállalkozások egyénileg nem tudnak kivitelezni.  A munkahelyi képzéseknek kiemelt jelentősége van mind a gazdasági növekedés gyorsítása, mind a munkanélküliség kezelése és a szociális biztonság megteremtése tekintetében.

8 Képzések  Cégvezetés, projektmenedzsment  Gazdasági és vállalkozási ismeretek  Sales (értékesítési ismeretek)  Gyakorlati EU ismeretek munkavállalóknak  Angol- Kereskedelem

9 Várható eredmények  A Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainak munkavállalói közül 1000 fő munkahelyi képzése valósul meg.  A képzéseket elvégzők száma legalább 900 fő.  A megszerzett képzettségeket és kompetenciákat munkakörükben eredményesen hasznosítók aránya eléri a 90%-ot a képzést eredményesen elvégző személyek közül.  A megszerzett képzettségek és kompetenciák hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez, hosszú távú fejlődését szolgálják.

10 Célok Általános célok: Vállalkozások versenyképességének növelése A foglalkoztatók ösztönzése a munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére. Operatív célok: 1000 munkavállaló képzése a megszerzett készségeket eredményesen hasznosítók aránya elérje a 90%-ot a vállalkozások közti együttműködés javítása Hosszú távú célok: foglalkoztatás erősítése, munkanélküliség csökkentése, kompetenciáinak kiszélesítése, az egész életen át tartó tanulás elterjesztése, a munkavállalók képzésekben való részvételének elterjedése.

11 Célcsoportok  Elsődleges célcsoport: Valamennyi ágazat régióban székhellyel, telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozása  A projekt másodlagos célcsoportjába tartoznak a fenti elsődleges célcsoport munkavállalói. -1000 fő.

12 A program lebonyolítása Csoportképzés 10-12fő/csoport- Angol, 23-25 fő/csoport- Szakmai képzés 2 alkalom/hét- Angol, 1 alkalom/hét- Szakmai képzés 4óra/alkalom- Angol, 5óra/alkalom- Szakmai képzés Kurzus hossza: 25 hét- Angol, 12-15 hét- Szakmai képzések Helyszínek: Rögzített helyszínek a kistérségi központok Igény szerint, előzetes egyeztetés alapján

13 Elérhetőségeink: Sándor Kinga: Tel.: +36 (1) 883 0827 Horváth Boglárka: Tel: +36 (1) 883 0817 Boros László: Tel.: +36 (1) 883 0818 E-mail: kepzes@mva.hu


Letölteni ppt "TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005 Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések