Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Szárnyakat adni a Malacnak”. „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0001.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Szárnyakat adni a Malacnak”. „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0001."— Előadás másolata:

1 „Szárnyakat adni a Malacnak”

2 „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0001

3 Akcióterület: Szikszói kistérség teljes területe, két település kivételével (21 település) Időtartam: 30 hónap A teljes projekt időbeni felosztása a következőképpen fog kinézni: Előkészítő szakasz Projekttevékenységek megvalósítása Eredmények bemutatása, utókövetés

4

5

6 Közösségi animáció a térségben A jól felkészült és a projekt kezdeti szakaszában szakmai alapon megbízott animátorok a projektbe bevont összes településen: helyi embereket keresnek fel, beszélgető köröket hoznak létre, ezeket aktív fejlesztési csoportokká kell alakítják, olyan körökké, amelyek képesek lesznek az együttműködésre – bízni fognak egymásban – és képesek lesznek élni a projekt által felajánlott lehetőségekkel.

7 C. Szervezet és részvétel: Önsegítés Érdekképviselet Részvétel és Döntéshozás A. Integrációs folyamat: Animáció Partnerségek Belső kapcsolatok Külső kapcsolatok Tapasztalatszerzés Beilleszkedés B. Új attitűdök és tudások kialakitása: Életvezetés (én) Ügyintézés, pénzkezelés (én és a világ) A munka világa (én, mint munkavállaló) Veszélyelhárítás Projekt-megvalósítás

8 Összefoglalás A helyi közösségi csoportok új készségekkel ruházódnak fel először a magánéletre. Majd a fokozatosság elve alapján kilépve a társadalom felé az intézményrendszerek használatára vonatkozóan. Eljutnak a munka világa és a tanulás, a társadalmi lét legaktívabb formája témájáig. A szervezettség első szintjeként az önsegítő csoportok kialakulása következik. A kialakult önsegítő kezdeményezések eljutnak az önkifejezés gyakorlásáig, azaz megtanulják kezelni a konfliktusokat és megfogalmazzák első céljaikat.

9 Összefoglalás Létrejönnek a szükséges térségen belüli partnerségek. Az újonnan alakult fejlesztő csoportok a saját fejlesztési projektek létrehozásához és megvalósításához elsajátítják a projekt-gondolkodás és menedzsment készségeket. A szervezetfejlesztés és a társadalmi részvétel fejlesztésének utolsó projekt-lépéseként és a folyamat eredményeként a mélyszegénységben élők képviselői bekapcsolódnak a helyi döntéshozásba.

10 Eredmények bemutatása, elterjesztése, tapasztalatcsere. Két konferencia kerül megtartásra a kistérségben, melyet térségi és országos médiumokban is reklámoznának. A program magában foglalja a kistérség értékeinek, termékeinek (kézműves, mezőgazdasági) a bemutatását. Továbbá a kialakult helyi szerveződések (megalakult civil szervezetek, egyesületek) a tapasztalatok cseréje érdekében két hazai és egy külföldi tanulmányúton vesznek részt.

11 Köszönjük megtisztelő figyelmüket !


Letölteni ppt "„Szárnyakat adni a Malacnak”. „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0001."

Hasonló előadás


Google Hirdetések