Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Valós és képzeletbeli utazások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Valós és képzeletbeli utazások"— Előadás másolata:

1 Valós és képzeletbeli utazások

2 Marco Polo Marco Polo mindössze hatéves volt, amikor apja elindult keletre. Mire megjött, már 15 éves fiatalemberré serdült, édesanyja pedig időközben elhalálozott. Apja és nagybátyja két évet otthon töltött, aztán 1271-ben útnak indultak immár Marco társaságában, hogy ismét eljussanak a csodálatos Kathajba.

3 Kolombusz Kristóf

4 Kolombusz Kristóf 1483-ban nagy feltűnést keltett Kolumbusz Kristóf (Cristoforo Colombo) azon állítása, miszerint az Ázsia és Európa közti távolság nem lehet túl nagy, és ő vállalja, hogy nyugat felé hajózva Japánt és India keleti szigetvilágát hamarosan eléri augusztus 3-án útra kelt tehát, és október 12-én ki is kötött a mai Watling-sziget (Guanahani, Bahama-szigetek) partjainál. Kolumbusz olyannyira abban a hitben élt, hogy Indiában jár, hogy még háromszor visszatért (1493–1496, 1498, 1502), felfedezve a Kis-Antillákat, Jamaicát, Trinidad szigetét, Panamát és Hondurast, majd 1506-ban abban a tudatban is halt meg, hogy ahova többször is elhajózott, az India volt.

5 James Cook (1728 – 1779)

6 Teleki Sámuel Teleki Samu alapos elõkészítõ munka után, 1886 november 29-én érkezett a Zanzibár szigetére, ahol Höhnellel együtt nagy körültekintéssel kezdték meg az Afrika ismeretlen vidékeinek felkutatására induló expedíciójuk szervezését február 4-én indultak a tengerparti Panganiból Taveta (Kenya) felé ban kereste fel Indiát, ahonnan Szumátra és Jáva szigetére utazott.

7

8 Hopp Ferenc Magyarországon születet, innen költözött az 1850-es években Pestre. Optikusként dolgozott, bőséges vagyont szerzett munkájával. 1882 és 1914 között öt föld körüli utazása volt. Elsősorban Kelet-Ázsia, főképp Kína és Japán érdekelte. Ezeken, a területeken rengetek műtárgyat vásárolt. Ezt a gyűjteményt halálakor a magyar államra hagyta, így alakult meg a Hopp Ferenc Kelet-Ázsia Művészeti Múzeum.

9 Valós és képzeletbeli utazások


Letölteni ppt "Valós és képzeletbeli utazások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések