Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakmai gyakorlatom bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakmai gyakorlatom bemutatása"— Előadás másolata:

1 Szakmai gyakorlatom bemutatása
Készítette: Blizman Ádám Gazdasági és vidékfejlesztési agrár mérnök

2 Gyakorlatomat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara Fehérgyarmati kirendeltségénél töltöttem
Gyakorlat ideje: 12 hét

3 Gyakorlati helyen kialakított szakmai kapcsolatok
Gyakorlat vezető: Tamásné Botos Zsuzsa Szakmai kapcsolatok: A Fehérgyarmati Kamara munkatársaival és az MVH kihelyezett ellenőreivel sikerült kialakítani a megfelelő szakmai kapcsolatot.

4 Magyar Agrárkamara A Magyar Agrárkamara tagjai a fővárosi és a területi agrárkamarák. A 20 területi agrárkamara ugyancsak köztestület, amelynek önkéntes alapon tagjai a mezőgazdasági, erdőgazdasági, halászati és vadászati tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek, ideértve az ezekhez közvetlenül kapcsolódó feldolgozó, kereskedelmi, illetve szolgáltató tevékenységet is. Az agrárkamaráknak jelenleg 11 000 önkéntes tagja van, ezek egyharmada őstermelő, egyharmada egyéni vállalkozó és egyharmada jogi személyiséggel rendelkező gazdálkodó szervezet. A tagok a mezőgazdasági összes termékkibocsátás 60%-át képviselik.

5 Az Agrárkamara feladati
A területi kamarákkal együttműködve végzi a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését. Koordinálja a mesterképzéssel kapcsolatos vizsgáztatási és oklevél kiadási feladatokat. Kapcsolatot tart a külföldi mezőgazdasági kamarák országos szervezeteivel és azok nemzetközi szervezeteivel. Kialakítja a tagnyilvántartás egységes rendszerét Kidolgozza a tisztességes piaci magatartásra vonatkozó etikai szabályokat. Képviseli tagjait az állami pénzalapokban. Szervezi és koordinálja az agrárgazdálkodók EU felkészítését. Véleményezi a jogszabályokat, agrárprogramok kormányzati anyagait, jogszabály módosításokat kezdeményez a törvény szabályai szerint.

6 Gyakorlat során végzett feladatok
Anyatehén tartás támogatás igénylésének segítése, ismertetése. Segítettem a gazdálkodási naplók kitöltését. Részt vettem a pályázatok és a kölcsönös megfeleltetési szabályok megismerésében majd ismertetésében.

7 Jogszabályok, felvásárlási árak ismertetése a gazdálkodókkal.
Gazdálkodási naplók kitöltésének segítése. Gazdák felkészítése MVH ellenőrzésre. Gazdanet program ismertetése, segítése.

8 Gyakorlati tapasztalatok
Sikerült betekintést nyernem a kamara működésébe. Megismertem az egyes munkafolyamatokat. Átláthatóvá vált számomra a gazdálkodók és az Agrárkamara munkatársai közötti kontaktus. Az Agrárkamara dolgozóinak hasznos tevékenysége a gazdálkodók tájékoztatásában.

9 Észrevétel, probléma felvetés
Kifejezetten segítőkészek voltak a kamara munkatársai mind a feladatkörömbe való bevezetésben, mind a gazdálkodók felé irányuló tevékenységükben. Probléma felvetés: Technikai eszközök fejlesztése Lehetőség biztosítása terepgyakorlatra

10 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Szakmai gyakorlatom bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések