Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Csodaszarvas Tájpark. 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Csodaszarvas Tájpark. 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt."— Előadás másolata:

1 1 Csodaszarvas Tájpark

2 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt egy napon, hogy Ménrót fiai, Hunor és Magor vadászni indultak, és a pusztában egy szarvasünő bukkant fel előttük; az menekült előlük, ők pedig a meotisi mocsarak közé is követték. Ott azután a szarvas teljesen eltűnt előlük, hiába keresték, nem akadtak a nyomára. Mivel a mocsarat állataik legeltetésére alkalmasnak találták, engedélyt kértek apjuktól, hogy letelepedhessenek benne. A mocsarak melletti pusztaságban találkoztak az alán fejedelemnek, Dulának két leányával, kiket Hunor és Magor feleségül vett. Ezektől az asszonyoktól származtak azután az összes hunok, illetve magyarok.

3 3 Földrajzi fekvése A Rába folyó mentén Körmend irányából Rábahidvég település határában a 8-as út mellett. Rába menti 16 hektáros területen 6 ha erdő, 3 ha tó, 7 ha legelő található. Ez a természeti tagoltság magában hordozza a Tájpark kiépítésének lehetőségét, a terület sokszínű felhasználását.

4 4 A CÉL Az ember természetközelségének visszaállítása a gyerekeken keresztül Hegyhát, Göcsej, Őrség tájai szokásainak megőrzése és bemutatása. Őshonos magyar állatok tartása, őshonos fák, s gyümölcsfák telepítése a pórszombati gyűjteményből Önellátó gazdaság és műhely kialakítása, elfelejtett szakmák és technológiák feltámasztása. (Alkalmazkodás a Hetesi féle jövőkép modellhez.).

5 5 Az út Természeti adottságok, az ősi tudás és kultúrák összekapcsolása Erdei játéktér Tanösvény Vizitúrázás – a Körmendi Rába-parti Fórum Egyesület közreműködésével.

6 6 Az út Természeti adottságok, az ősi tudás és kultúrák összekapcsolása Horgászat Állatsimogató, karám, baromfiudvar.

7 7 Az út Természeti adottságok, az ősi tudás és kultúrák összekapcsolása Tájház, foglalkoztató épület helyi értékekkel

8 8 Működés - I Egynapos osztálykirándulások szervezése – tematika: Séta a tanösvényen., - Stációk: – Állatsimogató, –a tó és élővilága, –erdei ösvény, –Rába part – folyóvízi világ, rét Félórás játékos környezet ismeret óra, félórás történelem óra a magyarok eredetéről. Faültetés a gyerekekkel.

9 9 Működés - I Egynapos osztálykirándulások szervezése – tematika: Közös ebéd készítés kemencében Foglalkoztatás –kézművesség, faesztergálás, korongozás stb. –Állatok gondozása JÁTÉK: –Íjászat –Bödönhajózás a tavon –Erdei játszótér –Lovagoltatás –Kenuztatás –Kishalas gyermekpecázás

10 10 Működés - II Kukorica fosztás Tökütés Disznóölés és disznótor Szüret Méhészkedés, mézkészítés Aszalás, almalekvár készítés Túró-, kefír- és sajtkészítés Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe Rönkhúzás Húsvétolás, tojásjátékok Búzaszentelés kenyérsütéssel Májusfa állítás néptánc bemutatóval Péter Pál aratóünnep Egyéb Családi hétvégék helyi- és nemzeti értékek, szokások mentén : Egyéni látogatás

11 11 Csodaszarvas Tájpark Köszönöm a figyelmet ! Kapcsolat: Patakút Bt. Landherr Attila 06/30-989-1863 laconto@t-online.hu


Letölteni ppt "1 Csodaszarvas Tájpark. 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések