Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programszervező VÁKE 2010. március 20. Bóné Gergely gondolatok programfelelőssé válásról, vállalásról, bizalomról, maradásról, átadásról.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programszervező VÁKE 2010. március 20. Bóné Gergely gondolatok programfelelőssé válásról, vállalásról, bizalomról, maradásról, átadásról."— Előadás másolata:

1 Programszervező VÁKE 2010. március 20. Bóné Gergely gondolatok programfelelőssé válásról, vállalásról, bizalomról, maradásról, átadásról

2 Miért te? Most Téged kértek fel / bíztak meg  és Te vállaltad Mindkét attitűd megvan (meg kell, hogy legyen) akkor is, ha a saját ötleteddel te jelentkeztél... Következmény: Felelősség  megbízó  vállaló  + kell tudni váltani

3 Megbízás Nem a saját szakálladra csinálod  Nem csinálhatsz akármit Tájékoztass és kérj jóváhagyást  Számíthatsz támogatásra Fizikai Erkölcsi  Sem a megbízók sem a szervezőcsapat nem „szúrhat hátba” Felelős jóváhagyás / ellenvetés  Már az ötletet is meg kell fontolni A megbízó nem csak egyedi programokat kell megítéljen Belefér-e / ez kell-e a közösség életébe időben ill. témában Az időnk véges  Kérj annyi információt, ami a bizalomhoz kell Bizalom nélkül hosszútávon nem működik Fontos a hogyan!

4 Vállalás Önként  Felkérésnél is tilos az érzelmi presszió Felelősen  Állapotbeli kötelességek  Felelős vagy a korábbi vállalásokért is  Kell tudni „nem”-et mondani Szervezés közben is le lehet mondani  De már a vállalás is legyen felelős!  A vállalás kötelez, komoly ok kell. Fontos a hogyan!

5 Most A mostani felkérésből és vállalásból nem következik a jövőre semmi  Mind a felkérés, mind a vállalás újra és újra felelősen meg kell történjen Nem egészséges, ha valaki nagyon sokáig felelős ugyanazért  Kell a megújulás! Más is tudja, máshogy tudja, jól...  Csapda: „ha én nem csinálom, akkor nem lesz” Úgy szervezz, hogy átadható legyen  Szervezőbizottság helyett csapat  A csapat is osztozik a felelősségben (ki lehet szállni)  A csapat is lássa át (ne csak a saját részfeladatát)  Akár aktuálisan a lebonyolítás átadható legyen  Gondolat, ami csak a fejedben van, az veszendő  Válogasd be a csapatba a potenciális utódot Nyílt kommunikáció a csapatban és a csapat körül, a bizalom ne sérüljön Fontos a hogyan!


Letölteni ppt "Programszervező VÁKE 2010. március 20. Bóné Gergely gondolatok programfelelőssé válásról, vállalásról, bizalomról, maradásról, átadásról."

Hasonló előadás


Google Hirdetések