Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fénytan Készítette:Kelemen Luca. Fényforrások csoportosítása: Természetes Mesterséges Hideg Meleg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fénytan Készítette:Kelemen Luca. Fényforrások csoportosítása: Természetes Mesterséges Hideg Meleg."— Előadás másolata:

1 Fénytan Készítette:Kelemen Luca

2 Fényforrások csoportosítása: Természetes Mesterséges Hideg Meleg

3 Síktükör: a beeső fénysugár a beesési merőleges és a visszavert fénysugár egy síkban helyezkedik el a beesési szög és a visszaverődési szög ugyanakkora Képalkotása: -egyező állású -egyező nagyságú -tárgytávolság=képtávolság -látszólagos-ernyőn nem fogható fel

4 A fényvisszaverődés törvénye: A tükörre eső fénysugarak visszaverődnek. A beeső fénysugár, a beesési merőleges és a visszavert fénysugár egy síkban van. A visszaverődési szög mindig ugyanakkora, mint a beesési szög.

5 Homorú és domború tükör: A homorú tükörre bocsátott párhuzamos fénysugarak egy pontban, a fókuszban találkoznak. Ha a gyújtópontba fényforrást helyezünk, akkor a homorú tükörre eső fénysugarak párhuzamosan verődnek vissza. Használata: olimpiai láng, visszapillantó tükör. A domború tükörre eső párhuzamos fénysugarak széttartóan verődnek vissza a tükörről.

6 Fénytörés: a beeső fénysugár, a beesési merőleges, és a megtört fénysugár egy síkban vannak ha a fény optikailag ritkább közegből sűrűbb közegbe lép akkor a törési szög kisebb mint a beesési szög optikailag ritkább a közeg ha benne nagyobb a fény sebessége


Letölteni ppt "Fénytan Készítette:Kelemen Luca. Fényforrások csoportosítása: Természetes Mesterséges Hideg Meleg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések