Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of."— Előadás másolata:

1 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 3 TÁVSZAK KÜLDÖTTGYŰLÉS: VARGA KATI KITÜNTETÉSE 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június EDS HUnion A június 8-i küldöttgyűlés nem minden pontja volt számunkra fontos, vagy akár említésre méltó, de volt egy, ami miatt Katit elkísértem. Utólagos engedelmetekkel, titokban, Karcsival Katit TÁVSZAK díjra jelöltük. Csak hétfő reggel tudtam meg biztosan, hogy Kati megkapja a díjat, így Karcsi is csak utólag tudta meg. Nagyon büszkék vagyunk Katira. Azt is hozzátenném, hogy 11 jelölt volt és közülük csak 6-an vehették át a díjat. Hiába vagyunk „kicsik”, az elmúlt 2 évben, kétszer volt EDS-es jelölés és mindkétszer átvehettük. Izgalmasan indult a gyűlés, mert a könyvvizsgáló hölgy késett, így előre megszavaztuk a logikus napirend módosítást, hogy amikor a hölgy megérkezik betudjon kapcsolódni a 2008-as év gazdasági elemzésébe. Így a kitűzött pontok sorrendje kicsit változott. Bujdosó Attila, a TÁVSZAK elnöke nyitotta meg a küldöttgyűlést és megnevezte Krassovits Miklóst levezető elnöknek, aki a bemutatkozások után át is vette a szót és adta is vissza, hogy Attila a 2008-as beszámolóját megtartsa. Elmondta, hogy milyen érdekvédelmi munkákat végzett az elmúlt időszakban és mikkel foglalkozott. Egy párat említek csak itt meg: személyes tapasztalata, hogy lehetetlen helyzetbe tud kerülni a munkavállalók és a munkáltatók között ő az ütköző és ez nem mindig kellemes feladat. A nyilvános üzletág: nem küldhették el a munkavállalókat. Dete Immobilite-Strabag: jogfolytonosság van, de a Telekom elkezdte megpiszkálni a szerződéseket. Telekomnál két téma van: Műszaki területen lesz-e kiszervezés, és ha igen, hogyan? Lakossági területen, pedig a jutalékos rendszer bevezetéséről folynak tárgyalások. Számunkra érdekes volt, hogy a legfontosabb feladatai között említette a tanácsadást, amelyet mi kapunk kérdéseinkre az EDS-HP felvásárlással és következményeivel kapcsolatban. És ennek hatására a CSLL és egyéb kérdéseinkkel kapcsolatban. Ott helyben is megerősítette, hogy teljes támogatásáról biztosít bennünket továbbra is. A tisztségviselőkkel továbbá arról tárgyalnak folyamatosan, hogy milyen demonstrációs lépéseket tehetnek. Egy esetleges aláírásgyűjtésnek milyen hatása lenne, hányan írnák alá? Emellett ő is úgy látja, hogy a jövőt a tagság aktivizálásával lehetne biztosabbá tenni és fő céljai közé tűzte. Azt is többször hangsúlyozta, hogy szeretné, ha az év végi záróértekezlet küldöttgyűlés legyen, ezzel a fél éves csúszást lehetne kiküszöbölni. Az 5. napirendi ponttal folytatta, melynek eredménye lett, hogy a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a Dél-Bács megyei Távközlési Dolgozók Szakszervezet beolvadását a TÁVSZAK-ba, a hozott vagyonuk saját kezelésével.

2 EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of its people. © 2007 Electronic Data Systems Corporation. All rights reserved. Kiadja: A Szakszervezet Vezetősége EDS INTERNAL 4 TÁVSZAK KÜLDÖTTGYŰLÉS: VARGA KATI KITÜNTETÉSE 2. Évfolyam 13. szám ‘09/Június EDS HUnion A jutalmak átadásával folytatódott a program. Attila elmondta, hogy Kati munkásságának mennyi minden köszönhető, illetve, hogy a szakszervezetek munkájába fiatalos lendületet visz. Az elnökségi ülések állandó meghívottja. - És itt említeném meg, hogy Kati segítette elő leginkább, hogy a HUNION létre jöhessen, azóta is támogatja és ötletekkel segíti a munkánkat. Ezután Gábor folytatta a másodiknak hirdetett napirendi ponttal. Az összeállított és kivetített Excel alapján ment lépésről lépésre és magyarázta el a kiadások és bevételek mibenlétét, illetve, hogy ne örüljünk annyira a 12 m forintos megtakarításnak, azt is elmagyarázta, hogy az miért is néz így ki. Ebből kb. 4 millió körül van a valós megtakarítás összege. A mérleg alapján a könyvvizsgáló is hasonlóan értékelte az évet, a bevételeket és kiadásokat. Attila is összefoglalta, majd a 2009-es tervet mutatta be. A felszólalások lényege folyamatosan az volt, hogy a Távszak és alapszervezetek közötti eloszlás változzon. Ami a meghirdetett 3-as napirendi pont volt. Attila próbálta végig védeni álláspontját, hogy kevesebb pénzből nem lehet gazdálkodni, illetve egy személyben ő a felelős. Végül a tagdíj megosztásra is rátértünk. A küldöttek nem fogadták el, hogy az eddig bevált gyakorlatot fektessük írásba, hogy legyen egy írott dokumentum, amit meg lehet mutatni, hogy ez alapján dolgoznak egy ellenőrzés esetén. Így azt a verziót szavazták meg, hogy az elnökség kijelöl tagjaiból egy munkacsoportot, akik a 2009-es költségvetést több verzióban is megcsinálják a küldöttgyűlésig, de legkésőbb. Az eredeti 65-35% illetve, más arányokkal is. Az alapszervezetek, mint mi eddig is 20-80%-kal rendelkeztünk a bevételeinkkel. Ezután már csak az egyebek pont maradt, dr. Tavaszi mesélt magáról pár szóban. Végezetül a képek beszéljenek helyettem: Dr Tavaszi József Miklós és Csilla László, az örökös felszólaló Díjátadás Kati és Csilla Figyelem! Kezdődik! Gazdasági beszámoló Andor hölgykoszorúban Indul a skype…


Letölteni ppt "EDS and the EDS logo are registered trademarks of Electronic Data Systems Corporation. EDS is an equal opportunity employer and values the diversity of."

Hasonló előadás


Google Hirdetések