Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Informatika bemeneti mérés 2007. szeptember. bementi mérés informatika 20072 Módszertan Feladatlappal Számítógépen megoldható gyakorlati feladat 2. informatika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Informatika bemeneti mérés 2007. szeptember. bementi mérés informatika 20072 Módszertan Feladatlappal Számítógépen megoldható gyakorlati feladat 2. informatika."— Előadás másolata:

1 Informatika bemeneti mérés szeptember

2 bementi mérés informatika Módszertan Feladatlappal Számítógépen megoldható gyakorlati feladat 2. informatika órán megíratva Jósági mutató: 50% felett Minden 9. és 0. évfolyamos diákkal megoldatva (186 fő)

3 bementi mérés informatika Számítógépes ellátottság

4 bementi mérés informatika Internetes ellátottság

5 bementi mérés informatika Megállapítások, következtetések Számítógép: A számítógép ellátottság magas, iskolai szinten, minden osztály 80% felett van. Internet: Az osztályoknál a 0. évfolyam a legtöbb hozzáféréssel rendelkező (68%) A szakiskolásoknál a 9c a legkisebb mértékben behálózott (41%). A számítógép birtoklás és az Internet megléte között 0,74 a korreláció, ami magas érték, azaz akinek van gépe törekszik az Internet bekötésére is. Következtetések: Otthoni számítógépes feladatok megoldására, ma már van lehetőség, de az internetes feladatokat csak a tanulók fele lenne képes otthon megoldani.

6 bementi mérés informatika Feladattípusok szerinti adatok

7 bementi mérés informatika Megállapítások, következtetések Megállapítások: Nagyon érdekes az általános Internet használat korában, az küldés nagy feladatot jelentett nekik. (illetve nem rendelkeznek saját címmel?...) Az operációsrendszer feladat esetén érték el tanulóink a megfelelő szintet, a többi feladatnál alatta maradtak. A tavalyi eredményeknél gyengébb eredmények Következtetések: A gyerekek keveset -eznek, inkább más jellegű internetes kommunikációs formákat használnak. Fontos az tanultak átismétlése. Több kompetencia alapú feladat beépítése a órai, otthoni munkába

8 bementi mérés informatika Szövegszerkesztés

9 bementi mérés informatika Megállapítások, következtetések Megállapítások Nagyon változóak az átlag mögötti feladateredmények. Ez is tanult ismeret és csak a betűformázási ismeretek és kép beillesztés ért el megfelelő eredményt. Bekezdésformázás nagyon gyenge. Alacsony korreláció (0,28) az otthoni számítógép meglétével. Következtetések: Erősíteni kell a bekezdésformázásra, szegélyezésre vonatkozó ismereteket. Az is látszik, hogy a helyes gépelési módot is tanítani kell nekik.

10 bementi mérés informatika Osztályonkénti átlag Átlag 2006: 55% Átlag 2007: 48%

11 Köszönöm a figyelmet! Szaszák Csaba:


Letölteni ppt "Informatika bemeneti mérés 2007. szeptember. bementi mérés informatika 20072 Módszertan Feladatlappal Számítógépen megoldható gyakorlati feladat 2. informatika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések