Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században"— Előadás másolata:

1 Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században
Mese felnőtteknek Mesélő: „Terka védőnő” Magyar hangja: Singlár Mónika Medi-Zone Bt

2 Íme történetünk főhőse Terka védőnő.
A gonosz kis fejtetű… Íme történetünk főhőse Terka védőnő. Itt hallhatják azt a különös történetet, mely vele esett meg a minap. „ A parkban sétálva vakarózó gyerekeket vett észre”

3 A pánik És bizony-bizony többük hajában is talált ide-oda
szaladgáló nemkívánatos kis lényeket. A szülők és a gyermekek persze rémüldöztek, hajuk égnek állt, Terka védőnő alig tudta őket megnyugtatni. CSAK SEMMI PÁNIK! ŐRIZZÜK MEG NYUGALMUNKAT!

4 Az igazoltatás… - Állj! Csápokat fel! Igazolják magukat!
- Nos akkor nézzük……

5 Személyi igazolvány Név: pediculus humanus capitis (azaz fejtetű)
Család: insecte heamatophage (azaz vérrel táplálkozó) Méret: 2-3 mm Kinézete: 3 pár láb mely kampókban végződik, szürke test, mely táplálkozás után vörösre változik kicsi fej és óriási pocak. Lakcíme: A fejtetű az emberi hajas fejbőrön él, közel a tarkótájékhoz, illetve fülhöz, ahol a hőmérséklet a számára a legkedvezőbb. Sem a túlzott meleget sem a fényt nem szereti. Élettartama: A fejtetű 6-8 hétig életképes. Gyermekei: Gyermekei neve: serke. Szorosan megtapadnak az emberi hajszálakon kb. 1 cm-re a fejbőrtől. 7-10 nap alatt lárvává, majd újabb 7-10 nap alatt nőstény vagy hím fejtetűvé fejlődnek ki. A kifejlett nőstény fejtetű naponta 10 petét/serkét rak.


Letölteni ppt "Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században"

Hasonló előadás


Google Hirdetések