Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A piackutatás alapjai E-Learning. A képzés felépítése  A piackutatás alapfogalmai  A kutatási terv összeállításának módszertani alapjai  A piackutatás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A piackutatás alapjai E-Learning. A képzés felépítése  A piackutatás alapfogalmai  A kutatási terv összeállításának módszertani alapjai  A piackutatás."— Előadás másolata:

1 A piackutatás alapjai E-Learning

2 A képzés felépítése  A piackutatás alapfogalmai  A kutatási terv összeállításának módszertani alapjai  A piackutatás információbázisának bemutatása E-Learning

3 Mi a piackutatás? A piackutatás az áruk és szolgáltatások piacával kapcsolatos problémákra vonatkozó adatok szisztematikus összegyűjtése, rendszerezése és elemzése.

4 Milyen forrásai vannak a piackutatásnak? A piackutatás információforrásai Szekunder Desk Research Primer Field Research Objektív jellegű adatok Korábbi primer adatok Közvetlen statisztikai felmérések Fogyasztói felmérések

5 Miért kell a kis- és középvállalkozásoknak piackutatást végezniük?  Hogy feltárják a tevékenységük során felmerült problémát.  Megoldják a felmerülő problémát.

6 Hogyan lehet adatokhoz jutni? Kutatási szolgáltatók KülsőBelső Teljes körűSzakosodott Szindikált szolgáltatások Adatfelvételi szolgáltatások

7 Piackutató cég kiválasztásának kritériumai  piackutató cég híre,  betartja-e a határidőket,  betartja-e az etikai normákat,  mennyire rugalmas,  a munka minősége,  mennyi és milyen jellegű a kutatási tapasztalata,  referenciák,  megbízhatóság.

8 Milyen kutatási módszerek közül választhat egy KKV? Kutatási módszer Feltáró kutatás Következtető kutatás Leíró kutatás Keresztmetszeti kutatás

9 A piackutatás nem egy múlandó folyamat, hanem egy olyan tevékenység, mely segítséget nyújt abban, hogy könnyebben és gyorsabban tájékozódjunk versenytársainkról, saját piaci szegmensünkről és a vevőkről. Piackutatás, mint „fegyver”!


Letölteni ppt "A piackutatás alapjai E-Learning. A képzés felépítése  A piackutatás alapfogalmai  A kutatási terv összeállításának módszertani alapjai  A piackutatás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések