Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk."— Előadás másolata:

1 Édességek szőlőből.

2 Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk néhányat és behoztuk az iskolai karácsonyi vásárba.

3 Most húsvéti édességek után kutakodtunk, húsvéti nyulakat, tojásokat… formáztunk, melyek díszítéséhez a mazsolát használtuk fel. Nagyon sok érdekes ötlet született.

4

5 Az alapanyag, melyet felhasználtunk a húsvéti figurák készítéséhez: 1 kg háztartási keksz, 4 evőkanál kakaó, 10 dkg cukor, 2-3 dl tej, 2-3 dl meggy lé, csipet só. A masszát jól összegyúrtuk és ebből alkottunk. Díszítéshez mazsolát, kókuszreszeléket, különböző magvakat, szőlőszemeket használtunk.

6

7 Gyümölcstorta. Alapanyag: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipet só. A tortalapot megkentük lekvárral, szőlőszemekkel díszítettük, majd zselatinnal bevontuk.

8 Néhány süteményt otthon sütöttünk meg, melyeket behoztunk az iskolába, csere-bere alakult ki, a sütemények vándoroltak az osztályok között, mindenki több féle süteményt is megkóstolhatott.

9


Letölteni ppt "Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések