Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Visual Basic 2008 Express Edition

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Visual Basic 2008 Express Edition"— Előadás másolata:

1 Visual Basic 2008 Express Edition
Programozás szakkör 2. rész Készítette: Koscsák Róbert Számítástechnika tanár és Rendszergazda

2 Alapértelmezett mentési könyvtár beállítása
Tools (menüpont) -> Options A felugró ablakban a Projects and Solutions -> General Itt az első sorban a Projects locations beállításnál megadhatjuk, hogy a munkáinkat hova mentse abban az esetben ha az alapértelmezett beállítás nem teszik.

3 Néhány Common Controls
Button – Gomb Egy gombot tesz ki a Form -ra, aminek utána megadhatjuk milyen műveletet hajtson végre a lenyomása esetén. Checkbox – Jelölő doboz Ebbe lehet rakni a „pipát” illetve kivenni onnan. Label – Felirat Egyszerű karaktersorokat lehet vele kiíratni, formázva. Listbox – Lista doboz („tömb”) Karaktersorokat tartalmazhat. Minden elemére külön lehet hivatkozni. Textbox – Szöveg doboz Egy karaktersort lehet megadni, általában beviteli mezőként szolgál.

4 Néhány Properties (tulajdonság)
Name – A programban használatos név. Nem lehet benne ékezet, és egyéb különleges karakter. Célszerű olyan nevet választani ami utal arra amire használjuk. Backcolor – Háttérszín megadása. Cursor – Egér formájának megadása ha az adott vezérlő, vagy terület felé visszük az egeret. Font – Betű, karakter méretének, típusának, színének, stb beállítása. Text – A vezérlő, terület felirata.

5 Változó deklarálása Mit is jelent?
Azt jelenti, hogy a memóriában lefoglalunk egy meghatározott területet, amire névvel hivatkozunk és előre megadjuk milyen típusú adatot tárolunk ott. Pl.: DIM s AS String – s nevű változó, String típusú vagyis karaktersort lehet benne tárolni. Arra oda kell figyelni, hogy a program futtatása után ezek a lefoglalt memória területek felszabadulnak, vagyis csak ideiglenes tárolásra alkalmasak, amíg a program fut. Milyen típusok vannak? (csak néhány darab, ennél azért sokkal több van ) Char – Egy darab karakter tárolására alkalmas String – Karaktersorozat tárolása Integer – Egészszám tárolása Long – Egészszám tárolása Double – Lebegőpontos számok tárolása Boolean – logikai típus, értéke lehet Igaz, vagy Hamis

6 Változók deklarálása példák
DIM r, k AS Single – r és k nevű változók, Single típusnak beállítva DIM szoveg AS String DIM karakter AS Char Változók esetén mindig tudjuk előre eldönteni, hogy milyen adatokat fogunk benne tárolni!

7 Legnagyobb szám keresése
Következő részben Algoritmusok Legnagyobb szám keresése Rendezés


Letölteni ppt "Visual Basic 2008 Express Edition"

Hasonló előadás


Google Hirdetések