Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás -Magi László -Barna Benjamin -Sz ű cs Ádám -Rozsnyoi Márton.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás -Magi László -Barna Benjamin -Sz ű cs Ádám -Rozsnyoi Márton."— Előadás másolata:

1 Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás -Magi László -Barna Benjamin -Sz ű cs Ádám -Rozsnyoi Márton

2 Eredetileg a líceum épülete a tervezett egri egyetem befogadásár a készült. Az épület 1765- 85 között épült! Líceum

3 Érseki Palota Az elsö nagyobb kiépítése Erdődy Antal Gábor püspök és Giovanni Battista Carlone építész nevéhez fűződik.

4 A Megyeháza és a Fazola kapu 1747 dec. határoztak arról, hogy állandó megye székház kell. Fazola Henrik 1758-61 között készítette le a két kaput.

5 A Bazilika Az egri Bazilikát egyenes sétány és széles lépcsősor köti össze a térrel,ill. a Líceummal. Az épület hossza 93m, szélessége 53m, a két torony magassága 54m.

6 Nagypréposti Palota Az Egészségház utca sarkán áll a volt Nagypréposti Palota, melyet Fellner Jakab tervezett és 1774-76 között építették

7 Tinódi Lantos Sebestyén szobor Pusztai Ágoston szobrász által 2002-ben készített Tinódi Lantos Sebestyén szobor Egerben a Dobó tértől a várhoz vezető út mentén látható!

8 Minaret A 91 éves török uralom alatt a városban több minaretből volt hallható a müezzin éneke.

9 Ifjúsági ház - Művészetek háza A homlokzatán levő latin felirat ˇˇFATI PARTUSˇˇ(a Végzet szülötte) korábbi tragikus eseményekre utal a ház történetével kapcsolatban


Letölteni ppt "Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás -Magi László -Barna Benjamin -Sz ű cs Ádám -Rozsnyoi Márton."

Hasonló előadás


Google Hirdetések