Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!"— Előadás másolata:

1 Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!

2 Megelőzés I. ÁFA-kedvezményekVámterhek Környezetterhelési díj TermékdíjBetétdíj Letéti díj Beruházási, működési támogatások Kedvezményes hitelek Lakossági szemétszállítási díj mértéke Az állam és az EU közgazdasági és jogi szabályzókkal:

3 Megelőzés II. Tudatos fogyasztás Szemléletformálás „Négy lépés” a környezetért 1. Csökkentsd a fogyasztást! 2. Javítsd meg, használd újra! 3. Gyűjtsd külön a hulladékokat! 4. Vásárolj hulladék hasznosításával készült termékeket!

4 1. Csökkentsd a fogyasztást! Tudatosan vásárolj! Gondolkozz, mielőtt választasz! Gondold meg, valóban szükséged van rá? Nem tudod kölcsönözni, bérelni? Meg tudod osztani másokkal, amit vennél? Tartós, jó minőségű árut vegyél!

5 2. Javítsd meg, használd újra! A visszaváltható, környezetbarát, többutas csomagolást vedd! Vásárolj utántöltő, nagyobb kiszerelésű termékeket! Javítsd meg dolgaidat, mielőtt újat vennél! Amire nincs szükséged, „add oda” másoknak! (bolhapiac, használt cikk boltok, jótékonysági adományok)

6 3. Gyűjtsd külön a hulladékokat! Hulladékaid 75 %-a hasznosítható, másodnyersanyagként új terméket készíthetnek belőle! Kezd a papír gyűjtésével, majd komposztáld a szerves hulladékokat. Gyűjtsd külön az üvegeket, műanyagokat, fémeket is! Helyezd el ezeket hulladékudvarban, gyűjtőszigeten, vagy esetleg az otthoni szelektív gyűjtőkben!

7 4. Vásárolj hulladék hasznosításával készített terméket! Ezzel ösztönözheted a piacot az ilyen termékek gyártására, forgalmazására! Így takarékoskodsz a Föld nyersanyag és energiakészleteivel! Óvd meg bolygónkat a felesleges környezeti ártalmaktól!(talaj-, víz-, levegőszennyezéstől, az élőhelyek, élőlények pusztulásától)

8 Legyél te is válogatós! Így tehetsz egy apró lépést Földünk megmentéséért. www.hulladek-suli.hu


Letölteni ppt "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések