Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március."— Előadás másolata:

1 Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március

2 Cégünkről: Vállalkozásunkat 2000 júliusában alapítottuk. Célul tűztük ki, hogy a lehető legkorszerűbb technológiával, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően valósítsuk meg megbízásainkat. Képünk a kecskeméti Széktói Stadion gyepének felújítása után készült.

3 Cégünkről: Cégünk speciális, kis méretű, de nagy teljesítményű célgépekkel rendelkezik, különös tekintettel a füvesítés és talaj előkészítés terén.

4 Talaj előkészítés: Rendkívüli fontossággal bír füvesítésnél a talaj előkészítés. Gépünkkel a felső kb cm-es réteget átdolgozzuk, a gép apróra zúzza a földet, elföldeli a nagyobb darabokat, elvégez egy első simítást és hengerelést. Jól kivehető a megmunkált felszín és az eredeti talajfelszín közötti különbség.

5 Vetőgépünk speciális sávba vető gép, melyen precíziósan állítható a kijuttatandó magmennyiség, a mindenkori szükségletnek megfelelően. A henger részben bedolgozza a magot, azaz ideális körülmények alakulnak ki a gyors csírázáshoz. A rácsos henger mikrobarázdás felszínt alakít ki, amely előnyös a gyors csírázáshoz.

6 Az egyes rácspontokon a talaj felszíne jobban tömörödött, itt kedvezőbb viszonyok alakulnak ki a fűmag számára, ezáltal gyorsabb lesz a kelés. A már kikelt növények viszont kedvezőbb környezetet teremtenek a többi mag számára, ezért a kelés a többi részen is felgyorsul. Végeredményként gyors és egységes kelést kapunk. A finom mikrobarázdák néhány öntözés után teljesen eltűnnek.

7 Néhány hét elteltével már élvezhetjük a friss fű esztétikai hatását kertünkben.

8 Amennyiben gyorsabb eredményt várnak, úgy lehetőség van akár egy nap alatt is zöld füvet varázsolni kertjükbe gyepszőnyeg segítségével.

9 GYEPFENNTARTÁS Füvünk csak akkor lesz szép, ha gondoskodunk rendszeres karbantartásáról és a tápanyag utánpótlásról. A képen friss gyepszellőztetés látszik.

10 A gyep felületén az elhalt növényi részekből filcszerű réteg alakulhat ki, mely kis mértékben hasznos. Nagyobb mennyiségben viszont káros hatású hiszen akadályozza a víz, a tápanyagok és a levegő szabad áramlását. Ezért időnként el kell távolítanunk ezt a filcréteget, ezt nevezzük gyepszellőztetésnek.

11 Sportpályák esetében a tömörödött feltalajt fel kell lazítani
Sportpályák esetében a tömörödött feltalajt fel kell lazítani. Erre speciális gyeplazító gépet használunk. A lazítás hatékonyságát homokszórással növelhetjük, amikor is a gyeplazító gép által készített lyukakba homokot szórunk, ez által is javítva a talaj szerkezetét.

12 Teljes gyepregeneráció esetén meglévő gyepünkön felülvetést is végezhetünk speciális géppel.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gyepfelújításnál is elengedhetetlen a megfelelő tápanyag utánpótlás, cégünk ezt is vállalja gépeivel.

13 Gyepfelújítás újravetéssel:
Nagyon fontos, hogy a területen található összes gyomot, különösképpen a fűféléket és a tarackot még a felújítás előtt teljes körűen kiirtsuk.

14 Újravetés esetén a talaj tömörödöttségét altalajlazító használatával szüntetjük meg.
Ez a gép cm mélyen lazítja fel a talajt.

15 A fellazított talajon több menetben finoman előkészített, laza szerkezetű magágyat alakítunk ki a jó fűvetéshez. Képünk a frissen vetett talajfelszínt mutatja, ahol a fűmag szinte nem is látszik, a gép úgy bedolgozta.

16 Képeink egy igen késői, november eleji füvesítést mutatnak következő év március 17-én ill. április 13.-án. Cégünk kizárólagosan a Top Green francia fűmagtermesztő cég fűmagkeverékeit használja, immár 8 éve, megrendelőink nagy megelégedettségére.

17 Ez a kép augusztus 8-án készült ugyanarról a pályáról
Ez a kép augusztus 8-án készült ugyanarról a pályáról. Ahogy ez a kép is igazolja, még ilyen késői (novemberi) füvesítés is hozhat jó eredményt, amennyiben az előkészítés és a választott fűmag is megfelelő minőségű.

18 Köszönjük hogy megtekintette bemutatónkat!
A saját és kollegáim nevében kívánom, hogy Ön is mielőbb élvezhesse a szép pázsit adta előnyöket, legyen szó új füvesítésről, gyepfenntartásról vagy teljes gyepfelújításról. Köszönjük hogy megtekintette bemutatónkat! Várjuk mielőbbi jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: Kiss Csaba 30/ fax: 76/


Letölteni ppt "Kiss Kertész Duó Kft Füvesítési bemutató 2006 március."

Hasonló előadás


Google Hirdetések