Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az emberi rombolás jelei 3. A fajok kihalása 2010. január 22, Szolnok Gadó György Pál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az emberi rombolás jelei 3. A fajok kihalása 2010. január 22, Szolnok Gadó György Pál."— Előadás másolata:

1 Az emberi rombolás jelei 3. A fajok kihalása 2010. január 22, Szolnok Gadó György Pál

2 A szegecshúzogatók története Nemzetközi Növekedési Őrület Légitársaság

3 Mindig is pusztultak ki fajok Van belőlük bőven! 4-5, de lehet, hogy 10 millió. Igaz, de a kipusztulás gyors, és egyre gyorsul. Naponta legalább 50 faj. Még csak 1,5 milliót írtunk le. Azt se tudjuk, hogy melyikre lenne szükségünk.

4 Lássuk a Magyar Alföldet! Gyöngyvirágos tölgyesek és gazdag árterek Óriási tölgyek, kidőlt fák Dús cserjeszint Fehér gyöngyvirágok, sárga kankalinok, kék gyöngykölesek 200 növényfaj Madárdal

5 Alföldi „erdők” ma Az akác magyarországi hódítása Inkább ültetvény, mint erdő. Bodza, vérehulló fecskefű, mindig ugyanaz a néhány faj.

6 Miért alakult át az Alföld? Folyószabályozás Sok ember, sok búza Nagyüzemi állattenyésztés „Korszerű” erdőgazdálkodás

7 A szürke farkas története Ősi „ellenség”, főképp a legelő állatok miatt A Föld legnagyobb elterjedésű állatfaja Erdőirtás, az élőhelyek feldarabolódása Kíméletlen vadászat Nyugat-Európából gyakorlatilag eltűnt

8 A farkas visszatérése Kelet- Szlovákiában megmaradt. A nyolcvanas évektől Magyarországon is hallunk róla. Farkasfalka a magyar határon.

9 Legeltetés és vadgazdálkodás Csuvacsok Szlovákiában, vadászok meggyőzése Magyarországon.

10 Az eurázsiai hódok Ártéri erdők és állóvizek faja. Az élőhelypusztítás mellett a prémvadászat is sújtotta. Magyarországon 1854-ben látták az utolsót. A Dunán 1996-ban a Tiszán 2001-ben kezdődött a visszatelepítés.

11 Örülnek-e a hódoknak? Lehet, hogy majd Magyarországon is vadászni kell? Tudatosan alakítja környezetét, fát vág és „duzzasztóművet” épít. A kotorékot széles, mély, lassú folyású vízben szereti építeni. Az erdőknek jót tesz a „lékvágás”. Almásban, kukoricásban károkat okozhatnak.

12 A parlagi sas védelme Magyarországon jelentős állomány él. A Magyar Madártani és Term.védelmi Egyesület több évtizedes munkája Műholdas nyomkövetés

13 Több mint címerállat: az óriáspanda Mindenki kedvence, mégis veszélyben van. A magyar neve bambuszmedve volt. Szubtrópusi hegyoldalakban, de azok feldarabolódnak Beltenyészet, genetikai leromlás Mit lehet tenni?


Letölteni ppt "Az emberi rombolás jelei 3. A fajok kihalása 2010. január 22, Szolnok Gadó György Pál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések