Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek."— Előadás másolata:

1 Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek állandó jellemzőit mint pl. a partner neve, címe, stb. A partnertörzsön belül a partnereket csoportokba sorolhatjuk. Ezek a csoportok szabadon, tetszés és igény szerint alakíthatóak.

2

3 A partnertörzs elemei tetszőleges módon csoportosíthatóak, egy partner akár több csoportba is sorolható, ezáltal elérhetõ, hogy a bizonyos közös tulajdonságokkal rendelkezõ partnerek azonos módon legyenek kezelve. A partnercsoportok fa-szerkezetbe vannak rendezve. Új csoportot vagy alcsoportot az Új csoport vagy Új alcsoport gombra kattintva hozhatunk létre. A kettõ között a különbség annyi, hogy az Új csoport a kiválasztott csoporton belül hoz létre egy új csoportot (azaz e kiválasztott csoporttal azonos szinten).

4 Partnert a partnertörzs ablak főmenüjében a Felvitel gombra kattintva hozhatunk létre. Az új partner létrehozása előtt a baloldali partnercsoport listában ki kell jelölni egy csoportot amelyhez az új partner tartozni fog. A partner a gomb megnyomása után azonnal létrejön a kiválasztott alapcsoportnak megfelelően Új partner név alatt. A partnerlista az új partnerelemhez gördül és a jobb oldali alapadatok ablakban elkezdhetjük a partner adatai feltöltését. A partnertörzs ablak főmenüjében a Törlés gombra kattintva a partnert törölhetünk. Partner törlése - csak akkor lehetséges ha a partnernek nem volt semmilyen forgalma.

5 1. ALAPADATOK 1.1. Az Alapadatok -ba tartoznak az alábbi jellemzők: Partnerkód: minden partnerhez hozzárendelhető egy tetszőleges azonosító, a partner azonosítása céljából. Használata nem kötelező. Varázsló segítségével a rendszer automatikusan adja a következő szabad sorszámot. Név: a partner neve, ahogyan azt a számlákon és egyéb bizonylatokon látni szeretnénk. Írsz./Hely: a partner irányítószáma és hozzátartozó város. Cím: a partner címe. Adószám: a partner adószáma. B. szl. szám: a partner bankszámlaszáma. Bank: a partner bankja. Kapcsolat: a partner kapcsolattartója. Beosztás: a kapcsolattartó beosztása. Tel/Fax: a kapcsolattartó telefonszáma. Mobil: a kapcsolattartó mobil telefonszáma. E-mail: a partner e-mail címe. Web: a partner honlapja. Rendben gomb megnyomásával a program rögzíti a bevitt adatokat. Mégsem gomb megnyomásával a program nem rögzíti a bevitt adatokat.

6 1.2. Az Egyéb menüpont: Rákattintunk a Egyéb fülre. Üzletkötő: a vevőhöz hozzárendelt üzletkötő. Fiz.napok: a vevőhöz hozzárendelt fizetési határidő. Kedvezmény: százalékos időkorlátos kedvezmény rögzítésére alkalmas mezők. Időkorlátot ki kel tölteni. Az engedmény akciós árra is alkalmazandó: ha a négyzetbe rákattintunk (pipával ki van választva) akkor a program az akciós árra is százalékos kedvezményt számol. Pontgyűjtés tiltva: ha kiválasztjuk eszt az opciót, akkor a rendszer ennek a partnernek nem gyűjt pontokat. Fizetés: a vevőhöz hozzárendelt fizetési mód. Őstermelői: őstermelői igazolvány szám rögzítésére bevezetett mező. Adóazonosító: adóazonosító szám rögzítésére bevezetett mező.

7 1.3. A Címek menüpont: Rákattintunk a Címek fülre. Számlázási adatok használata: ha a számlázási adatok eltérnek a partner alapadataitól akkor eben a mezőben rögzíthetők. Szállítási adatok használata: ha a szállítási adatok eltérnek a partner alapadataitól akkor eben a mezőben rögzíthetők. Rendben gomb megnyomásával a program rögzíti a bevitt adatokat. Mégsem gomb megnyomásával a program nem rögzíti a bevitt adatokat.

8 2. KAPCSOLAT Ebben a menüpontban rögzíthetjük a kapcsolattartókat és hozzájuk tartozó adatokat. Mentés gomb megnyomásával a program rögzíti a bevitt adatokat és megnyit egy új beviteli ablakot.

9 3. AZONOSÍTÓK Ebben a menüpontban rögzíthetjük a partnerhez tartozó rendszámokat vagy egyéb egyedi azonosítókat. Az itt rögzített adatok a számlákon és egyéb bizonylatokon is feltüntethetők. Új gombra kattintva felvihetünk egy új azonosítót. Ok gombra kattintva a rendszer rögzíti a bevitt adatokat. Töröl gombra kattintva a rendszer törli a kiválasztott azonosítót. Módosít gombra kattintva egy rögzített azonosítót módosíthatunk.

10 4. TELEPHELYEK

11 A partnerhez tartozó telephelyeket itt rögzítjük. Név: a telephely neve, ahogyan azt a számlákon és egyéb bizonylatokon látni szeretnénk. Írsz./Hely: a telephely irányítószáma és hozzátartozó város. Cím: a partner címe. Kedvezmény: százalékos időkorlátos kedvezmény rögzítésére alkalmas mezők. Időkorlátot ki kel tölteni. Az engedmény akciós árra is alkalmazandó: ha a négyzetbe rákattintunk (pipával ki van választva) akkor a program az akciós árra is százalékos kedvezményt számol. Név: a telephelyi kapcsolattartó. Beosztás: a kapcsolattartó beosztása. Telefon: a kapcsolattartó telefonszáma. Fax: a kapcsolattartó faxszáma. Mobil: a kapcsolattartó mobil telefonszáma. E-mail: a partner e-mail címe. Rendben gomb megnyomásával a program rögzíti a bevitt adatokat. Mégsem gomb megnyomásával a program nem rögzíti a bevitt adatokat.

12 5. KÉSZLETEK Ebben vagy a Jelentések / készlet menüpontban megtekinthető a kiválasztott partnerhez tartozó készlet. Legördülő menü segítségével kiválaszthatjuk, hogy a program a teljes készletet vagy a kiválasztott telephely raktáron lévő készletet jelenítse meg. Cikk: a cikk megnevezése. Paraméter: ha a terméknek van alábontása (paramétere) akkor a rendszer a készletet alábontva jeleníti meg. Rendelt: ha rákattintunk a Rendelések fülre, akkor ebben a mezőben látható a kiválasztott partnertől rendelt készlet. Foglalt: ha rákattintunk a Foglalások fülre, akkor ebben a mezőben látható a kiválasztott partnernek lefoglalt készlet. Mennyiség: ha rákattintunk a Bizományos készlet fülre, akkor ebben a mezőben a kiválasztott partnertől kapott (bejövő szállítóra bevételezett) készlet jelen meg. Mennyiség: ha rákattintunk a Bizományba adott fülre, akkor ebben a mezőben a kiválasztott partnernek adott (szállítólevélre kiadott) készlet jelen meg.

13 6. PONTOK Ha a partner pontgyüjtésre jogosult, akkor ezen a helyen látható a pontok forgalma, valamint egyenlege.


Letölteni ppt "Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések