Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatói webes vizsgakezelés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatói webes vizsgakezelés"— Előadás másolata:

1 Oktatói webes vizsgakezelés
Készítette: Bódis Zoltán (Dexter kft.) Gyöngyös Tamás (PTE-OIG)

2 Oktatói webes vizsgakezelés – folyamat ábra
Előzmények A vizsgalap létrehozása Utómunkála-tok Terem Létszám adatok Vizsgára jelentkezés tiltása A funkció elérése/általános tudnivalók A paraméterek beállítása Módosítás/nyomtatás Hallgatói információk Vizsga időpontja/több időpont megjelenítése Állapot Vizsgázató(k) Új kurzuskód hozzáadása Teljesítés típus 1 2 3

3 Vizsgára jelentkezés tiltása
1 Ezzel a funkcióval korlátozható/megakadályozható a hallgatók vizsgára jelentkezése (pl. nem jelent meg az órákon, hiányzik zh-ja, stb.).

4 1 Elérése az adatmódosítás ikonnal.

5 1 Fontos: a beállítás éjjel „fut le” és válik élessé!

6 Vizsgák meghirdetése az ETR webes felületén
2

7 Vizsgák meghirdetése az ETR webes felületén
2

8 Első lépés: alap paraméterek beállítása a kurzusok megjelnítéséhez
2 Legördülő menüből válassza ki a Kezelési kört (abban az esetben fontos, ha több karon tanít egyidejűleg) Ciklust (* az éppen aktuális vizsgameghirdetési ciklust jelenti) Majd állítsa be, hogy Időszaktól függő vagy Időszaktól független Vizsga műveletet szeretne végezni A felületen a beállított paramétereknek megfelelő kurzusok fognak megjelenni.

9 A menüpontokról 2 Meghirdetés kurzusok alapján: Ezen a felületen a kurzusaihoz vizsgalapokat hozhat létre, illetve a már meglévőket módosíthatja.

10 A menüpontokról 2 Meghirdetett vizsgák és vizsgalapok: Ezen a felületen a már meghirdetett vizsgalapok kurzusoktól független listáját tekintheti meg, és módosíthat is az egyes elemeken.

11 Néhány szó az ikonokról
2 Teljesítéslap létrehozása Teljesítéslap Kitöltött teljesítéslap Vizsgalap létrehozása Vizsgalap Kitöltött vizsgalap Módosítás

12 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 A meghirdetés első lépéseként válasszon a listából egy kurzust és válassza ki a vizsgalap művelet ikonját.

13 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Képzőhely: automatikusan kitöltődik

14 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Terem. Szöveges mező a hallgatók tájékoztatására.

15 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Létszámadatokkal tudja szabályozni a vizsgán résztvevő hallgatók számosságát.

16 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 A hallgatói információk mezőkben a hallgatóknak adhat tájékoztatást, opcionálisan Vizsgatípus – szabadon tölthető Megjegyzés – szabadon tölthető

17 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Időpontok: A hallgatói jelentkezés lehetőségének megnyitása-lezárása automatikusan történik. A vizsgaidőpontok beállítása oktatói feladat, és egy naptár funkció segítségével lehetséges ( ). Lehetőség van időpont nélküli vizsga meghirdetésére is. Ebben az esetben az "időpont nélküli alkalom" felirat előtti kis négyzetet kell bepipálnia.

18 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Több időpontok egyidejű megadása: Lehetőség van egyszerre több időpont megadására. Ez azt jelenti, hogy azonos beállításokkal több vizsgalap hozható létre (új időpont gomb). Így elég a vizsgalapot egyszer elkészíteni, különböző időpontok felsorolásával.

19 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 A vizsga állapota szabályozza a vizsgalap láthatóságát, hallgatói elérhetőségét. (Ennél a beállításnál nincs teendőjük, minden automatikusan töltődik.)

20 Vizsgalap létrehozása – beállítások - állapotok
2 Új (még nem látszik): A vizsgalap automatikusan ebben az állapotban jön létre. Az "új" állapotú vizsgalapot a hallgatók nem látják. Fel és leiratkozás nyitva: A hallgató fel, le és át tud jelentkezni a vizsgáról(ra). A vizsgalap korlátozottan módosítható. Nem módosítható, a hallgatói információ, a vizsga időpontja, a kurzuskód, a teljesítéstípus, nem állítható „új” illetve „nincs megnyitva” állapotra. Lejárt: a vizsgalap létezik, de weben weben nem jelenik meg a hallgatók számára

21 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Vizsgáztatók Az "új vizsgáztató" gombra kattintva egy felugró ablakban választhat új oktatót a vizsgaidőponthoz. Az első fülön a tanszékhez tartozó oktatók közül választhat, az összes oktató fülön pedig az ETR-ben rögzített összes oktató közül.

22 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Új oktatók hozzáadása a tanszékről, illetve „bárhonnan” a felugró ablak segítségével

23 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Új kurzuskód hozzárendelése Megfelelő paraméterek megadása után csatolhat a vizsgalaphoz új kurzuskódot (másik oktatott tantárgyat is be lehet vonni ugyanarra a vizsgalapra).

24 Vizsgalap létrehozása - beállítások 2
Új kurzuskód hozzáadása a felugró ablak segítségével (Csak azok a kurzusok jelennek meg, amelyeknél mint tantárgyfelelős szerepel. Igény esetén kérje a TO segítségét.)

25 Vizsgalap létrehozása - beállítások
Teljesítéstípus A kurzusok listájában – valamennyi kurzusnál – a teljesítés típusok melletti jelölőnégyzet segítségével szabályozható, hogy a vizsga milyen teljsítéstípussal jöjjön létre. (Általában nincs alternatíva, viszont a vizsgalap mentéséhez elengedhetetlen a paraméter „kipipálása”. ( )

26 Vizsgalap létrehozása - beállítások
2 Kurzuskód törlése A töröl gombra kattintva törölheti azokat a kurzusokat a vizsgalapról, melyekre nem kívánja a vizsgaidőpontot meghirdetni. Az utoljára megmaradt kurzuskód nem törölhető! [Azokat a kurzuskódokat, amelyekre mégsem szeretne vizsgát meghirdetni, a vizsgalap mentése ("OK" gomb) előtt törölje.)]

27 Amennyiben befejezte a vizsgalap kitöltését, nyomja meg az "OK" gombot!

28 Az elkészült vizsgalap megtekinthető a „meghirdetett vizsgáknál”
Az elkészült vizsgalap megtekinthető a „meghirdetett vizsgáknál”. A vizsgalapokat módosítani a "módosít" ( ) ikonra kattintva lehet. A módosítható adatok köre a vizsgalap állapotától függ. 3

29 3 A vizsgalap azonosítójára kattintva megjelenik a vizsgalap szerkesztő oldal.

30 3 A vizsgalap azonosítójára kattintva megjelenik a vizsgalap szerkesztő oldal. A fejlécben a következő funkciók érhetők el a vizsgalap állapotától függően: kitöltve, szerkesztés, nyomtatás, lezár.

31 Néhány szó a fejlécben szereplő funkciókról
3 kitöltve: a vizsgaidőpont kitöltöttségét jelezhetjük vele. Akkor érdemes használni, ha a vizsgalapon az összes szükséges műveletet elvégeztük, és a későbbiekben már nem kívánunk a vizsgalap adatain és a teljesítéseken módosítani. Amennyiben megnyomjuk, a vizsgalap ikonnal fog a listákban megjelenni. szerkesztés: a vizsgaidőpont szerkesztése. A vizsgalap állapotától függően lehet a vizsgalapon módosítani, új kurzust, hallgatót, időpontot hozzárendelni. nyomtatás: csak lezárt vizsgalapot lehet kinyomtatni, ezért ez a funkció csak akkor aktív, ha a vizsgalap állapota lezárt. lezár: ezzel a gombbal tudja a vizsgaidőpontot lezárni. Ebben az esetben a hallgatók a vizsgára nem tudnak sem fel-, sem lejelentkezni. Ez automatikusan történik, vagyis nem elérhető funkció.

32 Szerkesztési segítség – a vizsgalap „kitöltve” állapotra állítása
3 A vizsga "kitöltött" -re állítása után a vizsgakezelő felületeken a vizsgaidőpont ikonja -ról ra változik. Így könnyen és egyszerűen, már az ikonok alapján is meg tudja különböztetni azokat a vizsgalapokat, amelyekkel nincs további teendője. A „kitöltve” állapot „nincs kitöltve” állapotra visszaváltoztatható.

33 Vizsgalap nyomtatás 3 Csak lezárt vizsgalapot lehet kinyomtatni. A lezárás automatikusan megtörténik az ETR által.

34 Köszönjük a figyelmet, jó munkát kívánunk!


Letölteni ppt "Oktatói webes vizsgakezelés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések