Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kemencei táborozás 2009. szeptember 4-5-6.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kemencei táborozás 2009. szeptember 4-5-6."— Előadás másolata:

1 Kemencei táborozás 2009. szeptember 4-5-6

2 A Börzsöny hegység egyik legszebb helyén fekvõ kis falu Kemence
A Börzsöny hegység egyik legszebb helyén fekvõ kis falu Kemence. A települést festõi környezet veszi körül. Az egész falu a Börzsöny oldalába simul, melyet a faluról elnevezett patak szel ketté, ami az Ipolyba torkollik.

3 Kemencén a Bence szállóban az évek múlásával már több tulajdonos váltást is megértünk, de mindig családias légkör, házias ételek vártak minket. A szálló belül is, kívül is tökéletesen alkalmas programjaink megvalósítására.

4 13 évvel ezelött találtam rá erre a festői szépségű tájra, amikor pszichiátriai betegeknek kerestem táboroztatásra megfelelő helyet. Olyat, ahol a kórház zárt világából pár napra kikerülő betegek együtt integráltan tölthetik az idejüket a turistákkal és a vakációjukat itt töltő családokkal, iskolai csoportokkal. A Bence szállóhoz tartozó nagy terület és a pár percre levő kicsi strand feszített víztükrű medencével kiválóan alkalmas sportolásra, kirándulásra. Programjaink között van mindig a kisvasutazás, a hintózás az erdőben, lovaglás, az idén már íjászat kipróbálása is. Esős időben rengeteget társasozunk, kártyázunk együtt. Az esti bulik, szalonnasütések, a jóízű beszélgetések, a közös éneklések, mind megannyi olyan emlék, amire jó visszaemlékezni a z év minden napján. Új barátokat szerezni, régi barátokkal találkozni, szerelmeket szőni, az egészségesek világába tartozni, mindenkinek terápiás hatású. Pár év múlva csatlakoztak hozzánk az epilepsziával élők és most már második éve a MEREK megváltozott munkaképességű foglalkoztatottjai is. Létszámunk fő, de voltunk már 30 fölött is. A tábor szervezése, lebonyolítása az én feladatom, de az, hogy kiemelten fontos cél mindig az egymásra való odafigyelés és tisztelet, az segít nekem abban, hogy minél kevesebb problémával, konfliktussal, balesetmentesen és persze jó hangulatban, sok nevetéssel teljenek a napjaink.

5 n Hintózás az erdőben

6 Azok a gyönyörű lovak, amiket mindig meg lehet simogatni

7 A „majompofa” szikla megmászása után

8 A kisvasút végállomásánál

9 „süssünk, süssünk valamit….”

10 Hmmm, de finom illatok

11 A mindig jókedvű csapat

12 A tábor szállás és étkezés költését a résztvevők fizettték, a szabadidős programok ( hintó, strand, lovaglás, ijászat, szalonnasütés, fagyizás, kisvasutazás, stb) költségét régebben pályázati keretből finanszíroztuk, az utolsó két alkalommal pedig a MEREK támogatta. Bieliczky Edit táborvezető


Letölteni ppt "Kemencei táborozás 2009. szeptember 4-5-6."

Hasonló előadás


Google Hirdetések