Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 3. Szoftver-ergon ó miai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós stílusok 3.3. A számítógépes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 3. Szoftver-ergon ó miai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós stílusok 3.3. A számítógépes."— Előadás másolata:

1 1 3. Szoftver-ergon ó miai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós stílusok 3.3. A számítógépes munkahely ergonómiája 3.4. Az Ember, a számítógép használója 3.5. A képekről

2 ESZI Ember-számítógép interakció; az Interakció Human-computer interaction (HCI) Computer-human interaction (CHI) Közvetlen kapcsolatunk a számítógéppel Térben, időben közvetlen; és közvetítés, közvetítők nélküli

3 Mi az ESZI? Az (ember-számítógép) interakció közvetlen, meghatározott célra irányuló, együttműködő kapcsolat az ember és a számítógép között. interakció: kölcsönös kapcsolat, cselekvés és egymásra hatás a párbeszéd ennek csak egyik eszköze.

4 Meghatározott célra irányul; nem kávéházi fecsegés A konkrét cél (elvont-) jellege különféle munkahelyzeteket teremthet:

5 különféle munkahelyzetek  problémamegoldás (például CAD),  tallózás a világhálón,  folyamatirányítás,  információ lekérdezés,  tranzakció,  iratgépelés vagy szerkesztés,  programozás,  tanulás, játék, stb.  Másként jellemezhető a csoportos interakció munkahelyzet is.

6 Az interaktív ember-gép rendszer Az (ember-számítógép) interakció egy sajátos ember-gép rendszer jellemző „működési módja”

7 Interakció és belső műveletek A partnerek „működése”: kapcsolati tevékenység és belső műveletek. Az ember: beszél valakivel és közben gondolkozik. egy program kapcsolati, input-output részei és belső műveletei.


Letölteni ppt "1 3. Szoftver-ergon ó miai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós stílusok 3.3. A számítógépes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések